Selecţia ROD la final: noi designeri români în Mansarda Cărtureşti

Acum o lună vă anunţam deschisă selecţia pentru ROD – Romanian Design în Mansarda 15 de la Cărtureşti. Propunerile de proiecte au fost peste 200, iar din ele echipa Cărtureşti a ales să expună peste 50, semnate de 59 de creatori din România – lista completă cu numele lor o găsiţi pe blogul Cărtureşti.

După cum erau deja anunţate secţiunile, veţi găsi în curând în mansardă piese de design nou-nouţe, haine şi bijuterii noi, ilustraţii şi fotografii cu care nu aţi mai avut ocazia să vă întâlniţi. Staţi pe aproape, pentru că ziua în care vor sta toate frumos aranjate în jurul grinzilor din podul cu ROD se apropie şi o vom anunţa şi noi neîntârziat.

Şi pentru că răbdarea noastră a cedat în faţa noutăţilor made in Ro, cu ajutorul prietenilor de la Cărtureşti, ne-am aruncat un ochi de designist printre proiectele selectate la secţiunea design de obiect. Bineînţeles că am dat peste surprize foarte frumoase şi, ca să nu ţinem bucuria doar pentru noi, vă facem poftă de design românesc cu un preview pe cinste.

E primăvară, iar această măsuţă este un omagiu adus ei… şi florilor de măr. Toujours le printemps încremeneşte timpul într-o clipă de fericire: în blatul din corian translucid stau inserate petale de flori. Abia aşteptăm să o vedem în realitate 🙂 Este o creaţie semnată Ana Cioarec şi Brînduşa Tudor sau, mai pe scurt, Stardust.

Am văzut că lămpile sunt bine reprezentate, prin urmare va fi lumină boemă în mansardă. Nu puteam trece peste cele semnate Atelier A4, create din hârtie (pastă de hârtie, hârtie reciclată).

Hârtia folosită este ignifugă, poate fi colorată sau reciclată.

Lampă eco, biodegradabilă, realizată din pastă de hârtie – din hârtie reciclată.

Şi am descoperit şi obiectul perfect pentru cafenele, biblioteci, librării: OSB, care acum înseamnă obiect-scaun-bibliotecă. Este creaţia lui Marian Gomoescu.

Stai, cauţi o carte în buzunarele lui, o răsfoieşti, citeşti. Un scaun din OSB multitasking.

Pentru că am dezvăluit deja varietatea lămpilor, ne-am reîntâlnit cu simpatica familie Batz, creată de studioul Izzi Design.

Şi, ultima supriză, dar nu cea din urmă, o husă care ne-a atras atenţia irevocabil, creată de arhitecţii de la Mânadelucru, despre care vei auzi mai multe pe Designist cât de curând.

Husa aceasta este şi un obiect de sine stătător. Poate masca orice scaun sau piesă de mobilier mai puţin atractivă. Şi este realizată din material termoizolant, cumpărat la rolă. 

Este doar un previw şi doar al secţiunii de design de produs, dar nu credem să mai fie nevoie de vreo invitaţie specială ca să ajungeţi la ROD. Mergeţi în Mansarda 15 încă de pe acum, ca să aveţi experienţa before and after apariţia tuturor acestor noutăţi. Oricum, în tot acest timp, ea a aşteptat populată de obiecte frumoase. Ştim că aici sunt deja stickerele de la Cai verzi pe pereţi, oglinzile-hărţi semnate de Cuzina, o măsuţă ca o prăjitură semnată de designerul Alexe Popescu… Ne oprim aici cu teaser-ul, la faţa locului veţi descoperi mai multe. Şi despre toate veţi citi în curând şi pe rând, pe Designist!

5 Comments

  1. […] mai nou proiect este micul nostru stand de la ROD, mansarda designerilor români de la Cărtureşti. Ne găzduiesc cu nişte modele special create, […]

  2. […] (A1) © 2011 – 2012 Theme by WPShower rodcititi mai mult despre selectia ROD aici ROmanianDesignROmanianDesign […]

  3. […] În afară de câteva emisuni de televiziune, reviste glossy naţionale, 2 târguri de Crăciun, de Cărtureşti Bucureşti şi RoConcept Chişinău, plus online, o să fim acasă la noi. Vom pregăti “Tricourile faine de […]

  4. […] .tri.foi. l-am descoperit la ROD, nu chiar de la lansare, ci în timpul unei plimbări prin Cărtureşti. Cum se întâmplă cu […]

  5. […] .tri.foi. l-am descoperit la ROD, nu chiar de la lansare, ci în timpul unei plimbări prin Cărtureşti. Cum se întâmplă cu […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed