Și un apartament de închiriat îți poate oferi câteva idei

Am vorbit și am avut parte de multe vacanțe în ultima vreme și, de fiecare dată, ne-am întors acasă cu amintiri, cu suveniruri și cu idei de amenajare adunate de prin locurile în care am fost cazați. Așa că, atunci când am văzut apartamentul pe care l-a amenajat designerul Georgiana Ursache de la UGInteriors, am dibuit o scurtă listă de tips and tricks pe care le poți folosi oricând la tine acasă. Welcome! 🙂

1. Coordonează și “luminează” cu galben

amenajarePentru dormitor, designerul a ales combinația galben-gri. Ne-ar fi plăcut ca nuanțele să fie aliniate (adică același galben să se regăsească și la draperii, care parcă bat spre portocaliu). Pentru un pat complet tapițat cu material textil vom spune mereu DA!

2. Reia formele grafice

amenajareamenajareȘi baia apartamentului, foarte luminoasă, merge pe modelul replicării, de această dată a formelor grafice, pe care le-am găsit în forma oglinzii și a plăcuțelor ceramice ale faianței. Ne-a plăcut și dialogul cromatic alb-negru, care dinamizează amenajarea. Sunt două idei simpatice, care nu cer un buget extins, pentru o baie cu o suprafață restrânsă. Totuși, încearcă să le continui și pe pardoseală, ca să nu întrerupi  “discursul” amenajării.

amenajareBefore and after

3. Continuă și repetă

amenajareBucătăria-culoar este camera cea mai reușită, zicem noi. Blaturile din lemn stratificat de fag se continuă și pe perete, creând o poliță superioară, utilă la nevoie. În plus, motivele tradiționale de pe perete se repetă pe plăcile de pe perete și pe masă. O notă mare pentru continuitate, deci, și un truc de reținut.

amenajareAutocolantul-brâu tradițional a fost creat de Cai verzi pe pereți.amenajareamenajareLamelele panoului separator se reiau și în grilajul care maschează caloriferul. 

amenajare Încheiem scurta noastră lecție pe terasă – un teaser pentru cei care plănuiesc să viziteze Bucureștiul și un reminder pentru cei care nu au scos nasul pe fereastră astăzi. Consideră-ne subiectivi, dar, chiar și înconjurată de clasicele betoane bucureștene, pe noi ne emoționează un pic priveliștea 🙂 . 

Fotografii: prin UGInteriors

3 Comments

 1. Adrian

  Puteti sa-mi spuneti va rog de unde ati luat cele 2 lustre din bucatarie?
  As vrea si eu sa achizionez una.

  Multumesc

 2. Cristina

  Buna,

  Puteti sa imi spuneti cine a realizat panoul separator de lemn de la intrare?

  Multumesc!

 3. Designist

  Bună, Cristina. Pentru detalii despre piese, te rugăm să iei legătura cu designerul spațiului. Mulțumim!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed