Sky Planter, ghiveciul care stă cu susul în jos

De când le-am descoperit, acum câțiva ani, am zis: da, ce super idee pentru grădinarul urban din noi, care e mai mult pe fugă, are un balcon mic și puțin spațiu liber rămas pe podea în apartamentul citadin tipic. Sky Planter, de la Boskke, e ghiveciul care se agață de tavan, iar soluția cu susul în jos chiar funcționează. Iar dacă ai tavane înalte, ar fi păcat să nu contezi pe această idee de designist. O mică pădurice de liane face bine și la ten, și la spirit. Design: Patrick Morris.

Ne trec prin cap tot felul de scenarii deco: 3 Sky Planters atârnate deasupra mesei de dining sau în bucătărie, cu plante aromatice, în zona unde gătești. Adaugi mentă, busuioc sau rozmarin proaspete dintr-o mișcare. Ori pe balcon, fixate la diverse înălțimi, și uite cum ai o grădină stylish pe verticală, deasupra fotoliului unde îți bei cafeaua.

Metodă de prindere pe perete, nu pe tavan. 

Dar cum sfidează pământul plantei forța gravitațională? Este prevăzut cu un sistem care îl împiedică să cadă și care se ajustează în jurul rădăcinii plantei, iar apoi se blochează în poziția respectivă. Montarea în doi timpi și trei mișcări o poți urmări aici.

Apa nu se va scurge prin sita respectivă, pentru că la baza lui, acolo unde uzi pământul, se află un mic rezervor din ceramică, în care torni apa, pe care planta o absoarbe treptat, atât cât are nevoie. Ceee ce înseamnă că nu stai să o uzi tot timpul (și nu-ți chemi un prieten să se îngrijească de plantele tale când pleci în vacanță), apa nu băltește în pământ și faci o economie de apă, care te ajută și pe tine și, în perspectivă, întreaga terră.

Un bețișor din plastic îți indică nivelul apei din rezervor. 

Cea mai simplă încăpere va primi un suflu proaspăt cu Sky Planter.

Aici ai detalii despre plantele recomandate și detalii de îngrijire.

Nu e nevoie să uzi planta foarte des, pentru că își trage singură apa din rezervor.

 Ce contraste faine de culoare se pot crea 🙂

Pe balcon, poți avea chiar o perdea protectoare din mai multe ghivece suspendate.

Noua colecție Sky Planter Recycled a  fost prezentată în februarie la Ambiente, Frankfurt, alături de o colecție din ceramică cu design special. Poți vedea toate opțiunile aici, iar prețul începe de la 16.95 euro.

Fotografii: prin Boskke

5 Comments

  1. Foarte foarte misto!

  2. Mika

    Interesanta idee… Multi ar zice: ce nevoie am…am plante curgatoare, dar e o chestiune de design pe care poate nu multi o inteleg. Mie imi place!

  3. Aveam dubii in privinta ideii dar am citit pana la capat si da, ar merge de minune! Pe balcon, in sufragerie…

  4. […] […]

  5. Laura

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed