Sonos a lansat recent căștile Sonos Ace, iar noi le avem și nu ne mai despărțim de ele

Da, le-am luat și la birou, în meeting-uri sau apeluri telefonice, și pe stradă, la plimbare, și în vacanță, pe plajă. Dar cel mai mult le-am folosit pentru a asculta muzică, podcast-uri și pentru a urmări filme și seriale – nimic nu se compară cu experiența home theater revoluționară ce poate fi oferită doar de Sonos. Am zis. 😊

Așa cum ne știi, pentru noi nu e vorba doar de sunet (care este redat de Sonos Ace cu cea mai înaltă fidelitate), ci este vorba și despre designul inovator: o întreagă echipă de designeri industriali a lucrat pentru ca tu să ai mai mult decât o pereche de căști: un produs de design pe care să-l iubești, să vrei să-l atingi, să te uiți la el pe toate părțile și să-i remarci cele mai fine detalii.

Fanii Sonos au cerut și au primit un produs inovator

Sonos lansează primele căști ale companiei, Sonos Ace, marcând astfel intrarea mult așteptată a brand-ului în această zonă de produse. În calitate de inovator de top în domeniul sunetului, Sonos folosește acum renumita sa expertiză audio și de design pentru a transforma experiența de audiție la căști. Este al doilea produs Sonos cu care interacționăm direct și pe termen lung, după boxa Era 300, despre care ți-am povestit aici și care creează dependență. 😊  

Prima noastră întâlnire cu o pereche de căști Sonos Ace a avut loc în luna mai a acestui an, când produsul nu era încă lansat oficial. Am avut privilegiul să fim printre cei care s-au întâlnit cu echipa Sonos în cadrul unui eveniment original, ca o audiție privată, în care căștile Sonos ne erau prezentate într-un cadru domestic, cu deco vibes moderniste. Decorul nu era ales întâmplător, pentru că, așa cum aveam să aflăm, designul căștilor Sonos Ace a fost insiprat de Wassily Chair: fotoliul iconic creat de Marcel Breuer în 1925. O combinație de elemente hard & soft – metal lucios & piele (piele ecologică în cazul căștilor Ace) care oferă, pe de o parte, durabilitate structurii, iar pe de altă parte confort și plăcerea de a folosi obiectul.

Așa cum declară Patrick Spence, CEO-ul companiei, cei de la Sonos știau că prima lor incursiune în această nouă categorie de produs trebuie să fie cu un produs cu adevărat inovator și cu o experiență sonoră cu care Sonos a devenit sinonimă. 

Sonos Ace – proiectate să arate și să se simtă la fel de bine precum sună

Am aflat că forma căștilor Ace este rezultatul unor cercetări ample în materie de ergonomie. În cadrul procesului de proiectare, echipa de design Sonos a testat căștile cu aproximativ 600 de persoane, de vârste diferite, cu variate dimensiuni și forme ale capului și ale urechilor, cu cercei sau fără cercei, cu lungimi diferite ale părului, cu ochelari de soare sau de vedere.

Hai să-ți spunem ce credem noi că le face remarcabile la capitolul design:

  • liniile curate, minimaliste – profilul distinctiv și subțire îmbină frumos accentele metalice lucioase cu un finisaj mat al căștilor, anti amprente.
  • design confortabil – sunt realizate din materiale ușoare și se mulează lejer pe cap. Interiorul este realizat din spumă cu memorie și acoperit cu piele vegană, iar banda de fixare pe cap este foarte ușor de ajustat. Astfel, pernuțele pentru urechi creează o etanșare acustică perfectă, over-the-ear, fără a pune niciun fel de presiune pe ureche (de multe ori, am și uitat că le purtam), fără se prinde de păr sau fără a pune presiune pe ochelarii de vedere, de pildă.
  • design intuitiv purtarea și depozitarea căștilor Sonos Ace este simplă și comodă. Se pliază ușor și le iei cu tine în husa de călătorie. Culorile contrastante din interior indică subtil direcția corectă pentru a le așeza pe cap (care e stânga și care e dreapta).
  • simplitate tactilă – butoanele fizice (nu digitale) sunt poziționate strategic, asfel încât să le identifici rapid în timpul purtării și să le poți acționa cu ușurință. Nouă ni s-au părut foarte ușor de folosit spre deosebire de alte căști, cu butoane digitale, pe care e greu să le nimerești atunci când porți căștile.
  • realizate în mod responsabil – pernuțele de ureche interschimbabile sunt din piele vegană, ceea ce înseamnă că brandul a folosit cu 17% mai puțin plastic. Husa de călătorie este realizată din pâslă reciclată în proporție de 75% din sticle de plastic.

Culori: minimalism în alb & negru 

Paleta de culori a fost aleasă asfel încât să urmeze direcția minimalistă caracteristică brandului Sonos, dar să și satisfacă cât mai multe gusturi. Echipa a testat diverse nuanțe și a optat pentru soft white și negru, cu intenția de a completa o gamă largă de tonuri ale tenului și stiluri personale. Ce ar fi de menționat în cazul variantei soft white este contrastul dintre albul blând și părțile metalice, care adaugă o notă de eleganță și contrast.

Căștile premium over-the-ear Bluetooth® au un  extraordinar sunet spațial fără pierderi, oferit de funcția Active Noise Cancellation (ANC) și de modul Aware, precum și de cea mai precisă și imersivă experiență home theater posibilă, cu ajutorul noii tehnologii TrueCinema de la Sonos.

Nu doar sunet wow, ci și emoție

Când am pus prima dată pe urechi căștile Sonos, am avut o experiență sonoră wow: sunet cristalin, de o claritate impecabilă. Am spune că Sonos Ace depășesc așteptările cu o serie de caracteristici care aduc tot ce este mai bun de la Sonos.

Noi am ales varianta pe negru. Deși ne-ar fi plăcut să le avem pe amândouă.
Azi pe alb, mâine pe negru. 😊

Se conectează foarte simplu la telefon, prin aplicația Sonos, iar dacă ai și soundbar-ul Sonos Arc, căștile se conectează la el și preiau sunetul surround la atingerea unui buton. Astfel, ele devin ca un sistem audio surround portabil. Întorci capul în timp ce ai căștile pe urechi și ai senzația că sunetul vine din toate direcțiile, ca și cum nu ai purta căști – e mai dificil de explicat în cuvinte, trebuie să simți! De aceea spunem; nu e doar sunet, este și emoție.

Iată ce declară Maxime Bouvat-Merlin, Sonos Chief Product Officer:

„Sonos Ace reprezintă ambiția noastră de a crea experiențe sonore emoționante, adaptate momentelor pe care le trăim. Este un capitol nou și interesant în proiectarea experienței de ascultare personală.”

Unboxing la birou: de la packaging și până la ultimele detalii ale produsului, ai o experiență premium. Finisaj mat, antiamprente. ⬇️

În final, încă 5 caracteristici ale Sonos Ace

  • Sunet de înaltă fidelitate: te bucuri de fiecare secundă a melodiei preferate, a podcast-ului sau a apelului telefonic datorită celor două drivere personalizate ale căștilor Sonos Ace, care redau fiecare frecvență cu o precizie și claritate impecabile.
  • Experiență cinematografică personală: ai parte de o experiență home theater cu sunet surround. Sunetul spațial cu Dolby Atmos îi învăluie pe utilizatori într-un sunet aproape dramatic, care vine din toate direcțiile.
  • Pornești sau oprești lumea: ai o experiență de audiție mai personală cu ajutorul funcției Active Noise Cancellation (ANC) sau prin activarea modului Aware atunci când vrei totuși să fii in contact cu ce se întâmplă în jurul tău, de exemplu când ești pe stradă sau la birou. 
  • Autonomie de o zi și încărcare ultrarapidă: bateria are o durată de viață extinsă și este eficientă din punct de vedere energetic. Autonomia ei îți permite să fii în apeluri telefonice până la 30 de ore! Se încarcă extrem de repede: poți obține trei ore de autonomie cu o încărcare de numai trei minute.
  • Eficiență energetică: căștile intră în mod automat în pauză atunci când le îndepărtezi de pe urechi, reducând necesitatea încărcării frecvente.

Pernuțele de ureche sunt interschimbabile, iar culorile contrastante din interior îți indică cum să le poziționezi corect pe cap.

Pe parcursul acestui an, Sonos va lansa noua tehnologie TrueCinema, care va cartografia cu precizie spațiul în care folosești căștile și va reda un sistem complet de sunet surround pentru o experiență de audiție atât de realistă încât s-ar putea să uiți că porți căștile.

În final, te lăsăm cu descrierea căștilor, așa cum o vei găsi pe website-ul sonos.com. Ne-a plăcut pentru că, în doar câteva cuvinte, redă întocmai experiența de ascultare cu Sonos Ace:

Obsessively crafted and masterfully tuned, these headphones make you feel at one with the sounds that matter most to you. 

Dacă și tu vrei o pereche o pereche de Sonos Ace, acestea sunt disponibile în magazine (le poți comanda aici) încă din iunie, la prețul de 2.499 lei. Chiar, ce variantă preferi: negru sau soft white?

Info ➡️ sonos.com și @sonos.

Fotografii: Sonos & Designist

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed