Lângă Herăstrău, într-o casă-poveste unde un stâlp îmbrățișează o bibliotecă
S-ar putea să sune pesimist, dar trebuie să recunoaștem: refugiile sunt utile indiferent unde le găsim. Poate într-un detaliu care îți face cu ochiul în aglomerația zilei, poate într-un corp de iluminat care te oprește în loc (știi că suntem fani) sau chiar într-o amenajare care le cuprinde pe ambele și mult mai multe în plus ❤️. E clar, exact acesta este personajul acestei povești: o casă cu materiale naturale, soluții funcționale (ca în titlu 😏), subtilități Art-Deco și o scenografie de refugiu urban sofisticat. E firesc, autorii amenajării sunt Dofinteriors (arh. Raluca Dofin, arh. Radu Dofin, arh. Răzvan Mălăncioiu). Citește și: Un apartament se deschide către Marea Neagră și aduce plaja înăuntru ✨Lista de shopping a întregii amenajări te așteaptă la finalul poveștii. De fapt, povestea dintre arhitecți și proprietarii casei a început acum 8 ani, când au colaborat pentru amenajarea unui alt apartament. Între timp, vechii clienți au cumpărat această ⬆ casă de proporții, din zona parcului Herăstrău și au cerut din nou ajutorul echipei Dofinteriors. Iar când spunem casă de proporții, nu exagerăm deloc: se întinde pe o suprafață de 450 mp împărțiți pe 3 etaje, cu zona de zi desfășurată la parter (bucătărie cu ieșire în curte, dining în extinderea living-ului, holul de intrare și baia de oaspeți). Etajele sunt teritoriul dormitoarelor, cu băile proprii (nu vom vedea decât unul dintre ele). Un teren uriaș pentru creativitate! Citește și: Suntem în București, într-un apartament cu etaj și echilibru estetic Brief-ul proiectului, însă, a structurat planurile:
Ce putem să spunem deja, din experiența proiectelor Dofinteriors de până acum, este că brief-ul s-a integrat perfect în universul mărcilor clasice ale arhitecților:… …materialele naturale, întotdeauna personaje principale, fie ele lemn, marmură, lână sau ceramică ⬆️⬇️… … accentele de alamă, ca un joc de cuvinte fin, pentru un pic de strălucire, dar și asemănare cromatică ⬇️ …piesele statement, care se exprimă curajoase, indiferent de dimensiuni, dar întotdeauna punând în cuplu și estetica, și funcționalitatea ⬆️⬇️… …și mereu lăsând loc pentru mici subtilități ghidușe ⬇️. Cât despre tușele Art Deco trasate în brief, mai e nevoie să îți atragem atenția asupra plafonului casetat de deasupra living-ului? Arhitecții ne-au spus că îmbogățește și diversifică experiența vizuală a spațiului, iar noi suntem total de acord: ce bucurie să vedem aceste întrepătrunderi neașteptate de stiluri! Citește și: La Sinaia, într-un apartament de vacanță care traduce natura în design interior Revenind la twist-ul din titlu, ai observat “personajul” care așteaptă camuflat în mijlocul zonei de zi, între tonuri neutre și nuanțe de caramel? Este un stâlp structural al casei care a fost transformat într-o soluție funcțională de depozitare – să-i spunem bibliotecă sau rafturi pentru suvenire. ❤️ Bucătăria continuă esența amenajării: confortul vizual face echipă bună cu cel din utilizare, și tactilitatea este cheia, de la insula centrală la hota strălucitoare și la fiecare element care reia coerent accentele cromatice și se concentrează pe estetica contemporană. Dormitoarele sunt pur și simplu oaze de liniște, cu rotunjimi, accente de terracotta și nuanțe neutre. Ah, și ai observat consola care repetă baza insulei centrale din bucătărie? ❤️ Apropo, se repetă și într-una dintre băi 😉 Iar într-o altă baie – wow! – marmura și mozaicul au luat proporții!
Amenajarea de interior a durat aproximativ 1 an și 4 luni, iar bugetul este confidențial. 🛒 Surse de shopping 🪑Mobilier custom și ready made din Italia: Fika Store și IntoDesign Fotografii: Arthur Zinz |
Interior frumos, mi-ar plăcea să trăiesc într-un astfel de loc