Spa d’Or, un centru de răsfăț vizavi de Biserica Neagră, din Brașov

E Luni, iar campania Designist te trimite în cele mai stylish locuri urbane! te ademenește cu un răsfăț care te face să privești cu alți ochi săptămâna. Îți prezentăm Spa d’Or, din Brașov, amenajat într-o clădire istorică vizavi de Biserica Neagră. Aici te vei relaxa și desfăta cu terapii și masaje care te fac să simți ce înseamnă joie de vivre… pe pielea ta 🙂

Campanie-locuri-sic-designist

Cum mulți din dintre noi trecem des prin Brașov, iar weekend-urile la ski&snowboard se apropie, e bine să știm care e oaza designish de răsfăț din oraș. Mâine îți pregătim un Concurs cu premiu un tratament spa, așa că stai cu ochii pe Designist.ro! Până atunci, îți povestim despre decorul dichisit și ce te așteaptă aici împreună cu Oana Manole, unul dintre creatorii Spa d’Or.

Spa dOr - Designist (1)

Clădirea în care a fost amenajat Spa d’Or este una istorică, cu poveste? Ce elemente au fost păstrate, ce ați adus nou? 

Casa este una istorică și este și situată într-o zonă istorică, vizavi de Biserica Neagră, cel mai vizitat obiectiv al Brașovului. Două dintre cabinetele de tratament au o vedere fantastică, către Biserica Neagră și către semnul hollywoodian al Brașovului, de pe Tâmpa.

Lavinia, asociata mea, lucrează la Ordinul Arhitecților, astfel încât a scos la iveală o carte cu case istorice ce include și această clădire, care datează din 1909. Casa este în stil Art Nouveau și păstra câteva din detaliile originale: mozaicul de la intrare și din baie, ușile, două sobe – €“una albastră și una bej, cu semnătura în spate, în stare foarte bună, parchetul.

Am păstrat toate elementele, dar au fost restaurate sau reinterpretate. Un detaliu aparte este vopseaua albastră din băi: mergând până la ultimul strat când am dat jos vopseaua existentă, apărea un albastru intens. Am decis să refacem aceeași culoare și a ieșit incredibil! Câteva piese de mobilier din camere și recepție, candelabrele din camere și băi  și covorul vechi din recepție au fost cumpărate de la anticari.

Spa dOr - Designist (16)

Spa dOr - Designist (8)Spa dOr - Designist (9)Soba originală restaurată

Cu cine ați colaborat la amenajarea Spa-ului?

De amenajare ne-am ocupat noi with a little help from our friend, arh. Alex Bucur de la Interiology Design. Ce e fain când faci un spa cu prietenii e că ai gusturi comune: atât eu, cât și Lavinia suntem pasionate de piesele vechi de mobilier astfel încât un a existat nicio disensiune cu privire la stilul abordat.

Spa dOr - Designist (29)

În cazul unui spa ai niște zone specifice pe care trebuie să le incluzi, un anumit flux pe care trebuie să îl urmezi. Spațiile fiind deja predefinite am avut destul de puțin loc de manevre, dar am făcut câteva modificări: după ce am deschis o intrare, am transformat o bucătărie în baie, o baie în spațiu de depozitare; și am trasat o zonă delimitativă, creând două cabinete dintr-o singură cameră. Schema de culori este ivoire – bleumarin – gri, cu accente metalice și cristal.

Spa dOr - Designist (18)

Spa dOr - Designist (5)Spa dOr - Designist (3)Au existat și elemente ce au necesitat restaurare sau, dimpotrivă, au fost cu totul înlocuite?

Toate elementele deja existente au fost păstrate și restaurate. De exemplu, ne gândeam că ușa de la intrare arată destul de uzată, dar după tratare și revopsire e impresionantă. Astfel, cada originală a fost dusă la un alamist, care i-a construit piciorușe Art Nouveau, mozaicul spart al băilor a fost scos și completat cu mozaic din restul băilor din clădire, ușile au fost  tratate și vopsite în alb, iar sobele au fost restaurate. Singurul lucru pe care nu l-am putut folosi a fost o veche fântână de alamă pe care am fi vrut să o facem bază de chiuvetă, dar nu am reușit.

Spa dOr - Designist (6) Mozaic recuperat și picioarele reconstruite ale căzii din alamă Spa dOr - Designist (7)

Dar accesoriile: oglinzile cu rama frumos decorată, candelabrele, unde le-ați găsit?

Asta cred că a fost povestea cea mai lungă. Parte din mobila veche (sofaua, fotoliile și covorul) a fost cumpărată de la anticari din Cluj și București. Candelabrele de bronz din baie, cele de cristal din camere și oglinda de bronz sunt de la un anticar din Brașov, David, care e o mare figură! David are probabil cel mai fain anticariat, are niște piese absolut superbe și îți va spune într-o română stricată povestea fiecăreia.

Parte din oglinzile din baie sunt rame foto care au fost reinterpretate ca și oglinzi. De asemenea, expunem tablourile Anitei Frâncu, o artistă cu o suplețe și eleganță în interpretare care se potrivește spațiilor Spa d´Or.

Spa dOr - Designist (11) Spa dOr - Designist (19)

Culorile (finisaje, accesoriile textile, flori etc.) au fost alese pentru a le induce anumite stări celor care trec pragul Spa d’Or: prospețime, energie, romantism? Ne puteți detalia pe încăperi și eventual punându-le în legătură cu efectele pe care le aduc tratamentele Spa d’Or?

Motto-ul după care au fost create atât sălile de tratament, cât și ritualurile Spa d´Or este Play, Pause, Paris. Spa d´Or este un spațiu de inspirație franceză, care se adresează atât celor care au nevoie de momente de respiro, cât și frumoșilor kiddults, Peter Pani ce refuză să crească, ce au nevoie de spații rafinate și provocări ludice de recreere.

Cabinetele de tratamente au băi albastre cu mozaic alb-bejși albastru, mobilier ivoire, paturi de masaj albastre și gri. Sala de relaxare, The Snug Room, are perdele pe toată lungimea a trei dintre pereți în bej, verde aqua și albastru, lounge-uri de relaxare bej și un bar cu farfurii de sticlă albastră și cristal.

Spa dOr - Designist (13)Mozaicul original al casei în stil Art Nouveau

Ceea ce am vrut să transmitem este o eleganță atemporală, cu nuanțe ludice. Totul este luxos dar nu impune, este relaxat și laid-back. Muzica noastră este un jazz soft, iar ca elemente de decor, pe lângă Scrub Bar-ul în boluri de cristal avem Broasca Zen și Broasca Meditation, două statuete vernil. 🙂

Efectele tratamentelor Spa d´Or sunt multiple, în funcție de starea oaspetelui și terapia aleasă. Fiecare oaspete primește băutura noastră energizantă și anti-oxidantă, pe bază de fructe roșii. Pe lângă tratamentele faciale Sundari, Buddha Bar și Vitaman (tratamente care sunt și în hotelurile Ritz și Hilton), masaje, tratamente corporale și băi, avem 4 ritualuri inspi­rate de locuri și parfumuri iconice: Ritz, J´adore, No.5 și Paris, melanjuri fericite de răsfăț suprem și precizie maximă în executarea terapiilor.

Spa dOr - Designist (2)Snug Room, cu șezlongurile confortabile și barul
Spa dOr - Designist (14) Spa dOr - Designist (15)

Ce feedback ați primit de la cei care experimentează și acest spațiu fin, și tratamentele? Care ar fi tratamentul cel mai cerut până acum? 🙂

Spa-ul a fost deschis la sfârșitul lui aprilie și pe lângă bloggeri și jurnaliști, oaspeți din Brașov sau din diverse părți al României, am avut oaspeți din China, Vietnam, USA, UK, Franța, Irlanda, Germania, Israel, Latvia etc., iar feedback-ul a fost pozitiv. Cred că cel mai mult ne bucură când ni se spune “au fost niște prieteni și ne-au spus că trebuie neapărat să venim și noi”! Și asta este ce auzim cel mai des.

Cele mai solicitate terapii sunt masajele mai exotice și ritualurile: Paris și GQ – care este un tratament destinat bărbaților ce include masaj deep tissue, tratament facial cu prosoape calde, masaj al scalpului și servire cu coniac.

Spa dOr - Designist (20)Vedere… de la masaj 🙂

Așa cum vă spuneam, mâine, împreună cu Spa d’Or vă vom face un cadou spa. Pentru că ne face bine să ne gândim la momente de răsfăț încă de la începutul săptămânii 🙂 Iar pe site-ul Spa d’Or găsiți mai multe detalii despre produsele folosite, tratamente, masaje, terapii.

Fotografii: Spa d’Or

One Comment

  1. […] după coborârile de pe pârtie, te încălzești la Spa d’Or și apoi vii la cină la Colaj – pe strada Apollonia Hirscher nr. 2, la 50 m de Piața […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed