Splinter, noua colecție semnată de Nendo, la Imm Cologne 2013

Japonezii de la Nendo surprind din nou. Adevărul e că de fiecare dată când anunță o colecție sau o colaborare, ne așteptăm să dăm peste ceva cu totul altfel. Și așa a fost și acum: dacă la începutul anului trecut vă povesteam despre expoziția lor de la Paris, care reunea 4 colecții absolut senzaționale, aproape ireale, la Imm Cologne 2013, care începe azi, se prezintă cu Splinter.

Splinter înseamnă colaborarea designerilor japonezi cu brandul Conde House, cu o tradiție de peste 40 de ani în mobilierul de lemn din Japonia, brand ce din 2005 și-a deschis un showroom și în Germania. Fondatorul său, Minoru Nagahara, era fascinat de lemn, iar pentru asta a studiat 3 ani în Germania și a călătorit mult în țările scandinave, reușind să îmbine tradiția japoneză cu tehnicile și designul european.

Noua colecție a și câștigat Interior Innovation Award 2013 și nici nu e prea greu de înțeles de ce: nu am mai văzut până acum picioare și spătare conturate din lemn despicat. Recunoaștem că de foarte multe ori îi dăm dreptate Rossanei Orlandi, “nu mai faceți scaune! Sunt și așa prea multe. Există 8 scaune de designer pentru fiecare om de pe planetă”, dar iată că printre toate scaunele atât de slim și sculpturale, care mai rotunjite, care mai unghiulare, trebuia să apară și unul ale cărui îmbinări se rezumă la lemn de stejar despicat.

Schema despicăturilor

Iată ce spun designerii de la Nendo despre cea mai recentă inovație a lor:

We splintered each piece of wood as though peeling it away. Chairs’ backrests divide to become armrests and legs, and the top of the coat stand peels away to provide coat hooks. The side table’s stand splinter to turn into three legs. We kept larger pieces of wood at their original thickness to provide strength where necessary, and used thin pieces of wood that had splintered off for more delicate parts. We approached the wood gently, going with the grain so that the wood would retain its original pliancy.

Toate piesele sunt din stejar, disponibile natur, pe alb sau gri

Pentru cei dintre voi care sunteți acum la Köln, nu ratați standul Conde House, așteptăm impresii și, bineînțeles, noutățile voastre preferate 🙂

Oglinzile Splinter

Fotografii: Nendo

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed