Exerciții de artă și design: mobilier sculptural semnat Beniamin Zăgrean

Beniamin este masterand la Facultatea de Arhitectură, specializare Mobilier și Amenajări Interioare, în cadrul Universității Politehnice din Timișoara. Ne-au plăcut primele lui creații datorită liniilor sculpturale, organice și a felului în care a tratat lemnul – a reușit să păstreze expresivitatea materialului prin forme dinamice, cursive. E la început de drum, iar exercițiile lui ce îmbină arta cu designul ne-au convins să-i dăm o mână de ajutor în a le face cât mai cunoscute. 🙂

5Beniamin Zagrean - Designist

Scaunului Atic noi i-am fi spus Spider, pentru că structura lui e inspirată de forma unui păianjen. 🙂 Este din lemn de tei, sculptat, iar picioarele sunt din țeavă metalică. Plasa din coardă elastică joacă un rol decorativ.

1Beniamin Zagrean - Designist8Beniamin Zagrean - Designist 6Beniamin Zagrean - Designist

“Am urmărit să creez un obiect de mobilier care exprimă senzaţia de mişcare, dinamism, de aceea am mers pe linii înclinate. Am folosit şi combinat mai multe materiale: lemn masiv, metal şi coardă elastică. Am exploatat calităţile estetice şi structurale ale acestor materiale, iar scaunul a fost gândit ca o sculptură funcţională.”, spune Beniamin Zăgrean.

2Beniamin Zagrean - Designist

4Beniamin Zagrean - mobilier sculptural - DesignistTaburetele sculpturale, din lemn de nuc și tei, pot funcționa ca măsuțe sau noptiere. Sunt preferatele noastre, poate și datorită aerului brâncușian.

7Beniamin Zagrean - Designist

1Beniamin Zagrean - mobilier sculptural - Designist 2Beniamin Zagrean - mobilier sculptural - Designist 3Beniamin Zagrean - mobilier sculptural - Designist

Fotografii: prin Beniamin Zăgrean

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed