“Strop Concept”, salonul unde se adună, strop cu strop, designul, natura și frumusețea

Știm, încă o așteptăm, iar primăvara nu pare să se grăbească. Dar, la fel cum s-a întâmplat adeseori, ne refacem rezervele de energie în scădere în spații în care designul e la loc de cinste. De exemplu, într-un fost conac bucureștean din Cotroceni, cu parchet din lemn masiv și glasvanduri luminoase. Bonus: ba un ceai aromat, ba un tratament cosmetic cu plante românești ori o degustare de miere vie și faguri, aduse tocmai din cătunul Chiliile. ? Doar știi că ne place experiența Made in RO!

Acum hai să facem prezentările! Suntem la Strop Concept, pe strada Ion Radovici 10, la parterul unei case minunate, pline de istorie. Aici a locuit scriitorul Nicolae Constantin Batzaria, “tatăl” lui Haplea, personajul faimos care a dat viață primelor benzi desenate românești. Asta se întâmpla prin 1936. Azi, în 2019, casa e la fel de fermecătoare. Ba chiar adăpostește un salon “altfel”!

Gazda noastră, Andreea Emilian, proprietarul Strop Concept, ne-a răsfațat cu design și frumusețe, ne-a teleportat în Micul Paris de odinioară și ne-a povestit despre fericiri mici și simple, cosmetice și terapii binefăcătoare pentru trup și suflet. Dar, până să-ți bucuri pielea cu tratamente speciale – un cocktail de cimbrișor, lavandă, mentă, margarete de munte, flori de ghiocel, tei, nalbă, gălbenele, muguri de pin și brad, cătină – dai cu ochii de sobele superbe, ușile albe, canapeaua catifelată, rozalie, și auzi cum scârțâie parchetul. Șșșșt! 

“Acest spațiu te face să simți liniștea. Tot ce i-a trebuit a fost tușa de natural, mirosul de plante și ospitalitatea noastră, căldura cu care ne întâmpinăm clienții. Casa păstrează aerul vechi și boem de conac. Pe vremea când aceasta s-a construit, Palatul Cotroceni nu exista încă. În locul lui se afla un parc, iar pe bulevardul principal treceau, seară de seară, trăsuri cu cai. O frumusețe!”, ne povestește Andreea.

Așa arată relaxarea – mult alb și mici stropi de culoare.

Intrăm. Primul pas îl facem într-un hol mic, care dă într-o sufragerie à la française – imaculată, spațioasă și luminoasă. Este locul unde vei fi primit ca oaspete Strop Concept, la o cafea, un ceai sau o limonadă. ?

Bine ai venit în casa frumuseții, la Salonul Strop Concept!

“Strop s-a născut dintr-o credință și o pasiune: natura. Povestea a început cu un vis, acela de a arăta lumii întregi beneficiile plantelor de aici, de la noi, de pe meleagurile românești. Plante medicinale, flori tămăduitoare, plante care au puterea să ne facă mai frumoase și, în același timp, să ne simțim mai bine. Strop îmbină cel mai bine natura, tihna, liniștea și frumusețea. Aici, la noi, e Strop de bine!”, ne mărturisește Andreea Emilian.

Buchetele de lavandă parfumată fac parte din decorul minimalist al cabinetului Strop. Și se simte din plin!

La amenajarea locului a lucrat o mâna de oameni tineri, faini și inimoși, de la TR Studio Architecture & Design. Andreea s-a bucurat și de îndrumările permanente ale fratelui ei, de profesie arhitect.

Continuăm vizita ❤️. Urmează cabinetul, o cameră retrasă în care, imediat ce intri, te atinge aroma plantelor. Aici se întâmplă minunile – terapii corporale sau faciale care te încarcă de energie bună.

 

“Noi, la Strop Concept, facem tratamentele faciale personalizate, adaptate în funcție de nevoia fiecărui tip de ten, dar și de așteptările clientului, tratamente care ne ajută să ne păstrăm tenul frumos și sănătos, tânăr și luminos. Tocmai de aceea, folosim produse Careless Beauty, pure și naturale, cu 0% substanțe de sinteză, dar si tehnici de masaj manual clasic pentru fermitate, lifting, luminozitate”, continuă Andreea Emilian.

Mai nou, în salonul din casa frumoasă, poți să găsești și un serviciu de masaj realizat cu țesături naturale pentru întregul corp. Pânzele acționează ca niște comprese delicate pentru trup și te învăluie în infuzii de plante “Made in RO”. ?

“Toate tratamentele nostre sunt realizate cu produse dermato-cosmetice naturale Careless Beauty, singurul brand românesc cu brevete de invenție, și au la bază metode manuale tradiționale de masaj. Credem că natura ne oferă soluții la îndemână, iar organismul nostru este mai receptiv la ingredientele din flora românească, provenite din mediul în care ne-am născut”, mai spune Andreea.

Pasionată de tot ceea ce înseamnă simplitatea frumuseții, Andreea Emilian a lucrat timp de 15 ani în industria de beauty, iar în ultimii 5 ani a explorat zona de training în acest domeniu. A studiat atent trend-urile în cosmetică, iar concluzia a fost una clară: femeile își doresc o îngrijire din ce în ce mai simplă. Așa că, la Strop, se țin și ateliere despre frumusețe. Tot la salon găsești și Strop de Miere, o miere pură, dintr-o zonă nepoluată din localitatea Chiliile, județul Buzău. Andreea susține micii antreprenori români, iar povestea apicultorului Dragoș Pâslaru, “autorul” Strop de Miere, merită să fie dată mai departe.

Strop Concept este mai mult decât un cabinet estetic, este locul călduros din București unde am putea reînvăța să ne întoarcem la simțuri și la natură. Noi deja ne-am pus asta în agendă! 🙂

“Frumusețea înseamnă simplitate și sănătate, înseamnă o stare de bine, de liniște și de pace interioară. Aveți grijă de pielea voastră și de casa voastră! Pentru mine, o casă frumosă este suflet, familie și tihnă”, conchide Andreea.

Urmează mesajul tău, în cartea de oaspeți. Așadar, programează-ți cât mai grabnic vizita la Strop Concept. ?

Fotografii: prin Strop Concept 

One Comment

  1. […] că nu vreți să ratați Ceramik. /Concentrat de ceramică contemporană, noul eveniment marca Designist.ro. Este un festival, un târg-concept exclusivist care include cele mai semnificative și închegate […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed