Swimathon București. Lucrurile se mișcă. Dacă faci valuri!

Swimathon București, singurul eveniment care face valuri, la propriu, destinat strângerii de fonduri, va reuni la start 19 organizații cu diferite proiecte pentru comunitate și un proiect special: viața unui băiețel de 6 luni. Competiția va avea loc pe 6 iulie, în Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv Lia Manoliu.

În perioada 18 iunie-6 iulie participanții își vor alege un înotător sau o echipă (maximum 5 persoane), își vor desfășura campania de fundraising și vor promova proiectul pentru care s-au înscris.

Swimathon designist 01 Dar ce este Swimathon? Noi am aflat despre acest proiect coorganizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti şi Asociaţia pentru Relaţii Comunitare de la Delia Grigoroiu, coordonator comunicare pentru acest proiect, cândva la începutul anului.

Swimathon  este întâlnirea plină de energie între oameni care cer ajutorul şi oameni care sar în apă să-i ajute. Este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.

Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor. Evenimentul are loc pe 6 iulie la Bazinul sportiv olimpic Lia Manoliu.

Swimathon designist 02

Donațiile se pot face online, prin intermediul platformei Swimathon sau la fața locului, în ziua evenimentului.

Organizațiile înscrise sunt: Mai Mult Verde, Fundația Principesa Margareta a României,  Asociația Învingem AutismulSalvați Copiii, Incubator107, Centrul de resurse pentru participare publică, Fundația PACT, Habitat for Humanity România,  Asociația pentru Dravet și alte epilepsii rare, Asociația Christophori International, Pot și Eu.Ro , Asociația Bună dimineața, București, Fundația Comunitară București,  Fundația Inocenți, Asociația pentru naștere naturală și alăptare, Fundația Regina Maria, Motivation România, ALIAT, și Festivalul Internațional de Literatură București.

Alături de acestea, vor lua startul alte două echipe de înotători care vor face valuri pentru a salva viața lui Vlăduț, un bebeluș de 6 luni care are nevoie de transplant de ficat.

Pentru mai multe detalii:

Delia Grigoroiu, coordonator comunicare
delia.grigoroiu@fundatiacomunitarabucuresti.ro

One Comment

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed