Tapetul care-ți aduce vara în casă

Multe planuri de redecorare se împlinesc vara. Chiar dacă nu plănuiești lucrări ample, ca să-ți rămână timp și pentru vacanță, câteva mici schimbări de sezon se impun – nu se compară nimic cu sentimentul că intri într-o oază de relaxare când ajungi acasă 🙂

Vorbim despre tapet, pentru că odată ales modelul preferat, într-o zi e pe perete. Iar tapetele de mai jos vin cu un mare potențial de a-ți transforma căminul într-unul mai seren, sau marin, sau răcoros, fresh.

De Gournay (10)

Am descoperit la brandul de Gournay tapete ca o operă de artă: un tablou cât tot peretele, în culori vibrante, care îți aduce vara sau visul preferat în casă. Sunt pictate manul, iar tu poți alege & modifica și compoziție desenului, dar și suportul pe care e pictat. Un peisaj sau o scenă clasică vor fi adaptate dimensiunii peretelui tău, ca desenul să-și păstreze coerența și armonia.

De Gournay (9)Tapetele de Gournay sunt disponibile prin showroom-ul La Maison (Bulevardul Dacia nr. 73, București).

De Gournay (2) De Gournay (8)Imaginează-ți cum ar arăta un astfel de tapet la tine în birou: efecte suprarealiste fine 🙂
De Gournay (13)

Un alt brand care ne-a atras atenția este Élitis: merge pe rafinamentul franțuzesc reinterpretat contemporan. Ne-am găsit tapetul Élitis preferat într-o cafenea șic din Paris.

Elitis (2)Tapetul Alliances vine cu efecte 3D. Cu un astfel de perete și un bec care atârnă studiat, ai făcut deja atmosferă. Îl găsești la showroom-ul La Maison.
Elitis (3) Elitis (6)

Pentru că vorbeam de Serenity now, doar e vară, un alt tapet Élitis, Tempo pe numele său, oprește timpul în loc și te transportă la mare. Nu mai ai nevoie de Pivește Cerul – va fi la tine în living, cu mare cu tot. 🙂

Elitis (4)Cerul oglindit în mare – viziunea noastră asupra tapetului Tempo, brand Élitis, prin La Maison.

Imposibil să nu vorbești despre Designers Guild când alegi tapetul preferat. Noile colecții îți aduc briza Mediteranei acasă: îți amintesc ce e azurul și cum arată nuanțele cerului la răsărit, ori apus.

Designers Guild (1) Un tapet… cât o mie de cuvinte!Designers Guild (2)

Nu credem să fie culoare mai liniștitoare decât acest verde pentru dormitor. Pentru mai multe informații despre tapetele Designers Guild, contactează showroom-ul La Maison.Colaj Designers Guild

Un alt tip de liniște ne inspiră brandul american Maya Romanoff: un nume cu rezonanță pentru tot ce înseamnă explorarea artistică a proprietăților unui tapet. Asemenea tapetelor de Gournay, și acestea sunt realizate manual, folosesc materiale neconvenționale (inserții de sticlă, tapetul ca o pătură de lână etc.), îi implică pe artizani și transmit acea serenitate a luxului desăvârșit. Sunt pur și simplu impecabile, cu o expresivitate a texturii pe care nu o regăsești altundeva.

Romanoff-PressRelease-Fall2013-LR-2River bed, din noua colecție 2014, tapet pictat manual

maya-romanoff-blanket-489x550Blancket: tapetul ca o pătură de lână, creat în colaborare cu David Rockwell

Am promis vară, dar de dragul experimentului artistic, am inclus și fetrul pe perete. Ne calmează o ploaie de vară: tapetul Beadazzled Sparkle, cu mărgele de sticlă, o inovație Maya Romanoff care l-a  inclus în colecția permanentă a Cooper Hewitt National Design Museum.

Maya Romanoff - Designist

Ne întoarcem la lucrurile simple: vacanță în bucătăria bunicii. La brandul Sanderson, am găsit tapetul Emma Bridgewater: colecțiile ei ceramice sunt trademark-ul bucătăriilor englezești de peste 30 de ani – și încă rezistă. Acum au migrat pe tapet.

Sanderson Dresser wallpaper main portrait_CG1_lrDacă vă mai amintiți, tot la Sanderson am descoperit și tapetul cu pisici care a făcut furori pe Designist – aici. Disponibile prin La Maison.

Pătrundem în grădini secrete, cu arome misterioase.

Zoffany (1)Tapetul Arden a fost creat de Melissa White, fascinată de picturile elizabetane. Brandul american Zoffany a reușit să reproducă pictura istorică la scară mai mare, pentru interioare contemporane.

Cole & son chiavi-segrete-97-4013Tapetul Fornasetti II, de la brandul Cole & Son, ne amintește că există o cheie pentru grădina secretă a fiecăruia dintre noi. Trebuie să o căutăm și o vom găsi 🙂 

Toate modelele de tapet sunt disponibile prin showroom-ul La Maison.

Fotografii prin brandurile menționate în articol.

4 Comments

  1. […] 3D, ce imită ancadramentele clasice, este de la brandul francez Elitis, v-am povestit despre el aici.  Frânghia albă, care, ca în vise, ne trage în sus. Revenind cu picioarele pe pământ, aici […]

  2. […] 3D, ce imită ancadramentele clasice, este de la brandul francez Elitis, v-am povestit despre el aici. Frânghia albă, care, ca în vise, ne trage în sus. Revenind cu picioarele pe pământ, aici […]

  3. Lily

    Tapetul deGournay este intr-adevar unul dintre cele mai speciale cu care am lucrat si pe care le-am vazut. Pentru cei care dispun de un buget pe masura si care in acelasi timp au rabdare aproximativ 9-10 saptamani pentru productie, se merita si le transforma locuinta. Din pacate in Romania abia de cativa ani se produce educarea clientilor si se investeste foarte mult in accesorii. Este foarte important ca publicul sa aiba acces la imformatie si sa fie la zi cu ultima generatie de produse din parte brandurilor de top. Apreciez Showroom-urile din domeniu, nu numai La Maison, pentru ceea ce fac, pentru ca sunt cateva cu profil nisat, eu insami avand baza carierei de 7 ani din Romania, acum continuand in Londra.

  4. Marius

    Imi plac foarte mult modelele de tapet de Gournay, opere de arta! Mai ales ca sunt pictate manual. Cu siguranta, si preturile sunt pe masura.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed