Tapetul care-ți aduce vara în casă

Multe planuri de redecorare se împlinesc vara. Chiar dacă nu plănuiești lucrări ample, ca să-ți rămână timp și pentru vacanță, câteva mici schimbări de sezon se impun – nu se compară nimic cu sentimentul că intri într-o oază de relaxare când ajungi acasă 🙂

Vorbim despre tapet, pentru că odată ales modelul preferat, într-o zi e pe perete. Iar tapetele de mai jos vin cu un mare potențial de a-ți transforma căminul într-unul mai seren, sau marin, sau răcoros, fresh.

De Gournay (10)

Am descoperit la brandul de Gournay tapete ca o operă de artă: un tablou cât tot peretele, în culori vibrante, care îți aduce vara sau visul preferat în casă. Sunt pictate manul, iar tu poți alege & modifica și compoziție desenului, dar și suportul pe care e pictat. Un peisaj sau o scenă clasică vor fi adaptate dimensiunii peretelui tău, ca desenul să-și păstreze coerența și armonia.

De Gournay (9)Tapetele de Gournay sunt disponibile prin showroom-ul La Maison (Bulevardul Dacia nr. 73, București).

De Gournay (2) De Gournay (8)Imaginează-ți cum ar arăta un astfel de tapet la tine în birou: efecte suprarealiste fine 🙂
De Gournay (13)

Un alt brand care ne-a atras atenția este Élitis: merge pe rafinamentul franțuzesc reinterpretat contemporan. Ne-am găsit tapetul Élitis preferat într-o cafenea șic din Paris.

Elitis (2)Tapetul Alliances vine cu efecte 3D. Cu un astfel de perete și un bec care atârnă studiat, ai făcut deja atmosferă. Îl găsești la showroom-ul La Maison.
Elitis (3) Elitis (6)

Pentru că vorbeam de Serenity now, doar e vară, un alt tapet Élitis, Tempo pe numele său, oprește timpul în loc și te transportă la mare. Nu mai ai nevoie de Pivește Cerul – va fi la tine în living, cu mare cu tot. 🙂

Elitis (4)Cerul oglindit în mare – viziunea noastră asupra tapetului Tempo, brand Élitis, prin La Maison.

Imposibil să nu vorbești despre Designers Guild când alegi tapetul preferat. Noile colecții îți aduc briza Mediteranei acasă: îți amintesc ce e azurul și cum arată nuanțele cerului la răsărit, ori apus.

Designers Guild (1) Un tapet… cât o mie de cuvinte!Designers Guild (2)

Nu credem să fie culoare mai liniștitoare decât acest verde pentru dormitor. Pentru mai multe informații despre tapetele Designers Guild, contactează showroom-ul La Maison.Colaj Designers Guild

Un alt tip de liniște ne inspiră brandul american Maya Romanoff: un nume cu rezonanță pentru tot ce înseamnă explorarea artistică a proprietăților unui tapet. Asemenea tapetelor de Gournay, și acestea sunt realizate manual, folosesc materiale neconvenționale (inserții de sticlă, tapetul ca o pătură de lână etc.), îi implică pe artizani și transmit acea serenitate a luxului desăvârșit. Sunt pur și simplu impecabile, cu o expresivitate a texturii pe care nu o regăsești altundeva.

Romanoff-PressRelease-Fall2013-LR-2River bed, din noua colecție 2014, tapet pictat manual

maya-romanoff-blanket-489x550Blancket: tapetul ca o pătură de lână, creat în colaborare cu David Rockwell

Am promis vară, dar de dragul experimentului artistic, am inclus și fetrul pe perete. Ne calmează o ploaie de vară: tapetul Beadazzled Sparkle, cu mărgele de sticlă, o inovație Maya Romanoff care l-a  inclus în colecția permanentă a Cooper Hewitt National Design Museum.

Maya Romanoff - Designist

Ne întoarcem la lucrurile simple: vacanță în bucătăria bunicii. La brandul Sanderson, am găsit tapetul Emma Bridgewater: colecțiile ei ceramice sunt trademark-ul bucătăriilor englezești de peste 30 de ani – și încă rezistă. Acum au migrat pe tapet.

Sanderson Dresser wallpaper main portrait_CG1_lrDacă vă mai amintiți, tot la Sanderson am descoperit și tapetul cu pisici care a făcut furori pe Designist – aici. Disponibile prin La Maison.

Pătrundem în grădini secrete, cu arome misterioase.

Zoffany (1)Tapetul Arden a fost creat de Melissa White, fascinată de picturile elizabetane. Brandul american Zoffany a reușit să reproducă pictura istorică la scară mai mare, pentru interioare contemporane.

Cole & son chiavi-segrete-97-4013Tapetul Fornasetti II, de la brandul Cole & Son, ne amintește că există o cheie pentru grădina secretă a fiecăruia dintre noi. Trebuie să o căutăm și o vom găsi 🙂 

Toate modelele de tapet sunt disponibile prin showroom-ul La Maison.

Fotografii prin brandurile menționate în articol.

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed