The Pines Boutique Villa din Brașov, casa-acasă cu farmec scandinav

Unde ne aflăm? Cumva în Suedia? Înăuntru, încăperi luminoase, aerisite, scăldate în alb, mult lemn, metal, sticlă, țesături naturale în culori de pământ. La fereastră, imaginea unei maiestuoase păduri de pini. Superb! Dar ce se vede prin celălalt geam? O priveliște cunoscută, e… Brașovul! O destinație minunată de vacanță în orice anotimp, mai ales dacă stai la The Pines, o casă ce pare desprinsă din cotidianul scandinav.

Apartamentul de la etajul al treilea, ultimul nivel al casei, oferă o frumoasă panoramă asupra Braşovului.

The Pines este un boutique hotel situat la marginea unei păduri de pini, la mică distanță față de centrul orașului și totodată aproape de drumul care te duce spre Poiana Brașov. Deschis recent, el iese din tiparele spațiilor de cazare impersonale și recreează ideea de „acasă” într-un cadru contemporan, ce poartă amprenta stilului nordic. Cu alte cuvinte, un interior definit de simplitate, funcționalitate, minimalism.

„Ne place să călătorim foarte mult și întotdeauna am ales hotelurile mici, căutând în primul rând priveliștea extraordinară și apoi confortul și liniștea. Am stat în astfel de hoteluri pe diverse continente și am încercat să folosim la Brașov tot ceea ce ne-a plăcut sau ne-a impresionat. The Pines Boutique Villa ar fi trebuit să fie casa noastră de vacanță, un pic supradimensionată pentru nevoile unei familii cu doi copii, dar ne-a venit ideea hotelului în timpul unei vacanțe. Ne bucurăm de inspirația acelui moment, pentru că astăzi, la câteva luni de la deschiderea hotelului, avem plăcerea să primim foarte mulți oaspeți și încercăm să le oferim o experiență cât mai frumoasă. La fel ca priveliștea pe care vila The Pines o oferă indiferent de geamul pe care privește oaspetele.”, ne povestește proprietara The Pines.

Pentru amenajare, proprietarii au lucrat cu arhitecta Sorana Buzinschi Filip, care s-a ocupat și de renovarea locuinței lor din București, un proiect de care au fost foarte încântați.

„Am dorit sa creăm o casă-acasă pentru oaspeții The Pines. Pădurea a fost de mare ajutor cu prezența ei grandioasă. Ne-am dorit un loc sănătos, verde, plin de energie bună. Am lucrat cu lemn, metal, sticlă în linii simple, clare și curate. În acest fel, casa are o oarecare putere și sobrietate”, aflăm de la Sorana.

The Pines

Lucrările au durat aproape un an, pornind de la intenția inițială de a moderniza o casă construită în anii ’80 pentru a deveni o locuință de familie și sfârșind cu adaptarea interiorului pentru noul rol de boutique villa. Modificarea funcțiunii de la una privată la una semi-publică a presupus intervenții complexe: modificări structurale, refacerea traseelor electrice, sanitare, termice, modificarea exteriorului – fațadele și acoperișul. „A fost un demers anevoios, dar cu multe satisfacții la final”, concluzionează arhitecta Sorana Buzinschi Filip.

The Pines

Cameră situată la primul etaj al vilei, de unde poți privi pădurea de pini.

The Pines oferă șase locuri de cazare, adică două apartamente și patru camere duble. Un living generos și un dining pe o terasă acoperită sunt spațiile comune, unde relaxarea ta este cuvântul de ordine, fie că vrei să asculți muzică, să vezi un film sau să-ți plănuiești traseul de vacanță.Totul într-un peisaj natural superb, care te cheamă prin ferestrele largi ale vilei.

The Pines

Materialele naturale, rustice, predomină în decor. Mobilierul este realizat pe comandă din lemn vechi și metal.

Mult alb, lemn, accente contrastante de negru și câteva pete tonice de galben ocru – un rafinament calm te învăluie în camera de la parter.

Dacă inspirația pentru crearea decorului interior a venit de la natură, maniera de a reda această apropiere este cât se poate de contemporană. Arhitecta a folosit vitraje mari, care oferă o perspectivă pitorească asupra pădurii sau orașului, din orice încăpere, chiar și din băi. Pardoselile din lemn masiv de stejar oferă un fundal cald, autentic, pe care ies în evidență piese de mobilier industriale, custom made, din lemn vechi și metal, realizate cu ajutorul firmei Industrial House din Brașov: mese de dining cu blaturi masive, băncuțe așezate în fața paturilor, noptiere originale din trunchiuri secționate, dulapuri și comode.

The Pines

“Pentru că iubim natura şi designul, am încercat să folosim în casă materiale oneste. Metal, lemn, bârne din lemn vechi, in, lână, în interioare funcţionale, curate, cu linii simple, culori neutre. Fereste mari prin care poţi vedea pădurea de pini sau panorama asupra oraşului Braşov şi multă lumină naturală”, ne spun echipa formată din arhitecta Sorana Buzinschi Filip + proprietari.

Detalii subtile, cum este etajera decorativă de deasupra patului, te fac să-ți dorești un astfel de decor și acasă 🙂

The Pines The Pines

Pădurea de pini oferă un spectacol în continuă schimbare.

Shopping list: 
Scaune – prin Vivre
Canapele și paturi – au fost importate din Grecia (nu știm brandul)
Cuverturi, pături, perne, covoare – Zara Home
Decorațiuni – Atelier Anda Roman
Confectii metalice (comoda din living room, dulapuri, uși metalice, băncuțe, mesele dining, mobilier baie) & mobilier din lemn masiv de stejar  – producător Industrial House, Brașov. The Pines

Totul la The Pines promite o experiență pe care n-o s-o uiți ușor. Decorul cool, gazdele calde și atente la detalii care și-au propus ca fiecare om care le calcă pragul să aibă confortul și căldura propriei case, prăjiturile home made și cafeaua savuroasă te fac să te simți într-adevăr acasă. Un acasă pe care îl așezăm cu siguranță pe traseul nostru de vacanță. Doar mai așteptăm puțin să vină vara, cu libertatea ei. 🙂

Pentru mai multe detalii, intră pe site-ul The Pines Boutique Villa.

Fotografii: Mihai Bodea, Sorana Buzinschi Filip, Bogdan Taut

8 Comments

 1. Georgiana

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca producatorul de mobilier Industrial House are un site, pentru ca nu am reusit sa-i identific pe google si de asemenea, rog sa-mi comunicati numele producatorului tamplariei (profile geamuri), pentru ca redau destul de bine atmosfera industriala pe care o caut si eu.
  Felicitari Soranei si proprietarilor!

  Multumesc f mult

 2. Alexandra

  Salut, nu se găsește nimic pe google despre producatorul de mobila, ne puteți ajuta cu Date de contact pentru Industial House? Multumesc!

 3. Designist

  Buna! Nu avem aceste date. Informatiile pe care le avem le oferim in articole. Va rugam sa contactati locatia The Pines sau arhitecta care a amenajat spatiul.

 4. sorana

  Multumim, Georgiana! Pentru mai multe detalii legate de Industrial House ne poti scrie la adresa – soranab@yahoo.com.
  Sorana

 5. sorana

  Pentru mai multe detalii legate de Industrial House ne poti scrie la adresa – soranab@yahoo.com.
  Multumesc, Sorana

 6. Andrei Valentin

  70% IKEA style. Sifonul din pardoseala la baie este fix in usa :). Cablul de la televizor putea fi mascat… și multe alte detalii de design. Multă poveste si reclama

 7. sorana buzinschi-filip

  Multumim pentru observatii, sunt intodeuna binevenite. E adevarat, sunt si lucruri care ne-au scapat dar suntem in proces si remediem. Am investit in finisaje de calitate: parchet si trepte din lemn de stejar, placi de ciment Bisazza si Terrazzo, tamplarie de lemn cu geam termopan pe deschideri mari, usi glisante de sticla pentru exterior Reynaers, usi interioare din metal si sticla… pentru a crea un cadru general solid, confortabil, durabil. In timp, ne vom ocupa mai mult de detaliile legate de mobilier.
  Vizitatorii nostri sunt foarte fericiti la noi, iar padurea de pini de langa e spectaculoasa.
  Va asteptam cu drag!
  Sorana

 8. Designist.ro

  Buna, Andrei!

  Îți mulțumim că ne urmărești. Noi am stat la The Pines și ne-a plăcut absolut tot – este un loc special. De aceea am și ales să scriem despre experiența noastră acolo. Nu credem că este 70% IKEA style, așa cum spui. În plus, noi avem un mare respect pentru celebrul brand suedez.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed