Ți-e cald și bine? Sunt șanse mari să fie meritul termoizolației.

Exact înainte de a începe să scriu acest articol, când nu prea știam cum să-l apuc, am reglat temperatura biroului din termostatul centralei termice. Afară ploua deja de câteva ore și bătea vântul, dar în birou era… prea cald. And then I had it 🙂 . Ce spune mai bine “termoizolații” decât situația asta: să îți fie cald în plină toamnă ploioasă?

Dar să nu crezi că îți dăm sfaturi despre meșterit izolația casei doar din perspectiva noastră. Am primit ponturi direct de la specialiștii CAPAROL, parte a companiei DAW BENTA, unul dintre cei mai mari producători europeni din domeniul vopselelor și finisajelor în construcții. Și pentru că elementele de bază ale proiectelor lor sunt un plus de confort și de siguranță, o să vorbim exact despre asta: despre plusurile pe care le dă o termoizolație CAPAROL.

termoizolatii1. Și economie, și ecologie

Știm, probabil te gândești că un proiect de amploare, cum e termoizolația casei, vine la pachet cu tot cu un buget de amploare. Dar cum se schimbă datele problemei dacă îți spunem că o casă termoizolată consumă anual până la 50% mai puțină energie pentru încălzire? Ce este important este că materialele CAPAROL sunt în principal pe bază de apă (în limbaj tehnic, au emisii scăzute de COV – compuși organici volatili), ceea ce le ajută să protejeze mediul înconjurător și sănătatea utilizatorilor. Și nouă ne place confortul, dar mai ales când știm că plusăm și la capitolul responsabilitate pe termen lung.

termoizolatii2. Mai mult timp pentru tine

Studiile arată că unul dintre principalele motive de stres pentru omul modern sunt lucrările de renovare ale locuinței. Nu e un banc 🙂 , sigur ai trecut și tu prin asta, așa că știi cât de important e ca tot procesul să nu dureze foarte mult și să te poți întoarce la viața ta obișnuită (ba chiar îmbunătățită). Produsele CAPAROL iau și asta în calcul: se aplică ușor – și nici nu dezvoltă mirosul specific la aplicare – și se usucă rapid, cât să economisești cât mai mult timp.

termoizolatii Din gamele CAPAROL, ai de ales între o mulțime de variante de tencuieli de exterior, cu structuri, culori, ba chiar și tehnici creative pentru fațade termoizolate

3. Termoizolație – 1 / intemperii – 0

De-a lungul timpului ți-am spus că o amenajare trebuie să aibă continuitate ca să fie inspirată și utilă. Tot pe continuitate pune accentul și termoizolația CAPAROL: în comparație cu o tencuială simplă, care face loc variațiilor de temperatură, un sistem termoizolant protejează structura construcției de umezeală și îngheț și păstrează temperatura constantă.

“Nu este nevoie decât de o diferență de două grade între temperatura suprafeței interioare a unui perete exterior și temperatura camerei ca să se formeze curenți de aer. Motivul: pe perete, aerul cald din cameră se răcește și coboară. Astfel, circulația aerului creează un disconfort real. În plus, pe suprafața peretelui se poate forma condens, care va duce în timp la apariția mucegaiului. O bună izolație a fațadei înlătură aceste probleme. Aceasta face ca în zilele cu îngheț, temperatura de pe suprafața interioară a peretelui să rămână la temperatura camerei. Acest lucru conferă o stare de confort termic și asigură un climat sănătos al încăperii”, ne-au spus specialiștii CAPAROL.

Nota bene: îți recomandăm să utilizezi tencuieli decorative cu film de protecție împotriva algelor și a ciupercilor ca să păstrezi fațada clădirii curată și sănătoasă pe termen lung.

termoizolatii4. E vară, vară, e soare afară!

Încă nu, dar o să vină cât ai clipi. 🙂 Și pentru că disconfortul termic nu ține cont de calendar, trebuie să îți povestim cum o să te ajute termoizolația CAPAROL și peste câteva luni, când soarele o să ardă. Supraîncălzirea fațadei caselor slab izolate aduce cu sine temperaturi insuportabile și în interior. La polul opus, cu condiția ca suprafețele vitrate ale fațadei să nu fie foarte mari și să dispună de protecție solară, în casele bine izolate căldura se împiedică în stratul exterior de izolație. Ca urmare, casele “îmbrăcate” potrivit sunt confortabile și iarna, și vara 🙂 .

termoizolatii5. Impact? Care impact?

Cine n-a jucat tenis cu piciorul în copilărie, izbind iar și iar peretele blocului, nu știe la ce ne referim… Lăsând la o parte ”dulcețurile” primite de vecinii de la parter, urmau și reproșurile administratorului / președintelui de bloc, cum că distrugem fațada. Ei, bine, this so over… 

“Rezistența imbatabilă la șocuri mecanice, datorată procentului extrem de ridicat de fibre de carbon din compoziția elementelor sistemului Carbon-Edition al CAPAROL, face ca acesta să suporte solicitări la impact de până la 50 Jouli. Astfel, grindina, loviturile de mingi sau alte solicitări mecanice nu mai constituie un pericol. În plus, fibrele de carbon au un efect aproape miraculos de blocare a fisurilor prin intermediul legăturilor create”, ne-au explicat specialiștii.

Fotografii: prin CAPAROL

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed