Tu colorezi PulSul orașului!

Acum ceva timp făceam un tur al celor mai cool graffiti din oraș și povesteam și despre alte  experiențe urbane mult mai savuroase tocmai datorită descoperirii unor scenarii artistice pe zidurile lor.

Bucureștiul are nevoie de mai multă culoare pe pereții lui (semi)abandonați, iar în octombrie chiar asta se va întâmpla. Ca să-ți pui semnătura pe interfața mai creativă a orașului, intră în joc pe puls-play.ro.logo-Puls

PulS își propune să treacă sistemul nervos cultural al Bucureștiului, în multiplele sale ramificații, prin filtrul a 30 de tineri artiști și să-l redea prin o serie de lucrări de grafică și pictură, asamblate la final într-o instalație digitală interactivă.

Zi de zi, colțurile mozaicate ale orașului sunt gazda a sute de acte culturale. Orașul și oamenii săi se joacă alternativ de-a creatorul, modelându-se reciproc și păstrând astfel în mișcare mecanismul lor de ființare comună. Pulsul.

În încercarea de a suprinde acest puls în mișcare, cei 30 de artiști vor migra între diverse colțuri ale orașului de-a lungul lunii octombrie, își vor așeza atelierul de creație în mijlocul comunităților și vor capta fragmente ale acestuia dintr-o perspectiva personală. Cele aproximativ 120 de lucrări de grafică și pictură rezultate în urma acestor intervenții artistice, conturează astfel o documentare plină de fantezie a capitalei și identității sale culturale.

Aceste lucrari vor fi integrate ulterior într-o instalație digitală interactivă, un spațiu de joacă online colectiv pe care urmează să îl construim pe site, în care alți artiști vor putea să construiască mai departe din aceste fragmente ale Bucureștiului alte imagini ale acestuia, prin o serie de instrumente care gâdilă creativitatea.

VHILS in Romania-7Opera îi aparține lui VHILS, unul dintre cei mai bine cotați artiști vizuali ai momentului la nivel internațional. Marea surpriză a PulS este că VHILS va veni în București și ne vă lăsa amintire un mural, pe care noi abia îl așteptăm.

Înscrie-te!

DEADLINE APLICAȚII: 20 SEPTEMBRIE 2016 // Dacă îți sună bine proiectul și vrei să fii unul dintre cei 30 de tineri artiști implicați în el, aplică folosind formularul de pe puls-play.ro și intră în concurs! Aplicațiile vor fi analizate de un juriu specializat, iar lista finală a artiștilor selectați va fi publicată pe site-ul proiectului pe 24 septembrie. Pentru orice întrebări/nelămuri ai despre proiect sau înscriere în concurs ne găsești la dune.hello@gmail.com.

PulS este un proiect organizat de ASOCIAȚA CULTURALĂ DU-NE și finanțat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și Primăria Capitalei, în cadrul programului “București – Orașul In-Vizibil”, susținut de Ambasada Portugaliei la București și Institutului Camões pentru Cooperare și Limbă Portugheză.

Succes și ne vedem… pe străzile Bucureștiului. 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed