Casa Costa-Foru se redeschide în această toamnă, la 111 ani de când și-a schimbat înfățișarea

Cu 111 ani în urmă, una din casele de pe Dealul Mitropoliei își schimba înfățișarea: Constantin și Maria Costa-Foru decideau să amenajeze un cămin extins pentru copiii lor și să-l transforme în ceea ce avea să devină unul dintre cele mai efervescente locuri de întâlnire și de creație pentru elita bucureșteană a vremii.

07_Casa-Costa-Foru

Istoria nu consemnă planurile arhitecturale ale casei de dinaintea lucrărilor de modernizare (1896-1905), însă memoria colectivă face posibilă deopotrivă cunoașterea și reinterpretarea modului în care spațiul a evoluat și a prins viață vreme de mai bine de un secol. Explorând istorii, povești, fotografii și materiale inedite din arhiva privată a familiei, reactivăm artistic-antropologic patrimoniul material și imaterial lăsat de familia Costa-Foru.

06_Casa-Costa-Foru

În această toamnă sunteți invitați să descoperiți altfel orașul: Casa Costa-Foru se redeschide vreme de 3 săptămâni (22 septembrie – 9 octombrie 2016) cu o suită de instalații vizuale, două noi încăperi accesibile publicului și o serie de evenimente cultural-artistice. Mai multe informații pe pagina de facebook a evenimentului.

02_Casa-Costa-Foru

Dacă măcar o dată pe an, una dintre bijuteriile arhitecturale abandonate ale Bucureștiului s-ar redeschide cât să primească câteva intervenții și vizitatori, istoria noastră cotidiană s-ar “scrie” altfel. Casa Costa-Foru a fost deschisă și anul trecut în septembrie, doar că atunci am ratat evenimentele găzduite aici. De data aceasta însă vom fi acolo, ceea ce vă urăm și vouă.

Articolul nostru despre metamorfoze spectaculoase ale caselor vechi din România, fabricilor și conacelor aici.

01_Casa-Costa-Foru 03_Casa-Costa-Foru 05_Casa-Costa-Foru

* Casa Costa-Foru este un proiect independent și colaborativ de reactivare urbană a patrimoniului material și imaterial al Bucureștiului, demarat de Grupul de inițiativă Casa Costa-Foru.

Fotografii: prin Casa Costa-Foru

2 Comments

  1. ilinca

    Super!

  2. Carmen Prodan

    Minunata lucrare! Imi place cand aflu despre sufletele caselor,felicitari si succes in continuare!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed