Traseu DESIGNIST de weekend: unde să mergi în Brașov!

Ne continuăm traseul prin țară cu alte locuri frumoase pe care vrem să le includem pe Harta DESIGNIST a României – toate din Brașov: un oraș pitoresc care ne fascinează la fiecare vizită. Stilurile arhitecturale s-au mai amestecat și aici, însă în zona Pieței Sfatului se resimt încă influențele secolului al XVI-lea.

În completarea obiectivelor de pe harta turistică, venim cu Harta DESIGNIST a celor mai fine locuri unde să petreci timp în oraș: la prânz, cină, brunch sau un pahar de vorbă cu prietenii.

Brasov. Dancing CityImagine din proiectul Dancing City, semnat Carmen Lidia Vidu

Dr. Jekelius Pharmacy Cafe este o cafenea-laborator de cocktailuri, ceaiuri și cafea, pe frumoasa stradă Michael Weiss, la nr. 13. Aici poți experimenta diverse combinații de ingrediente servite în pahare gradate. 🙂

Brasov - Designist 8Scaunele Thonet recreează atmosfera unei farmacii retro.

Brasov - Designist 3 Brasov - Designist 1Locul medicamentelor a fost luat de produse naturale, gemuri, siropuri și tot felul de esențe parfumate.

Brasov - Designist 5Poțiuni magice în functie de durere 🙂

Brasov - Designist 6

La Bistro Ma Cocotte, de pe strada Nicopole 34A, majoritatea pieselor din decor pleacă de la conceptul DIY (Do It Yourself), creându-se acel sentiment de acasă, foarte intim și în același timp ingenios.

Brasov - Designist 12 Podeaua este un mozaic de texturi. Brasov - Designist 16Întotdeauna mi-au plăcut meniurile și rețetele scrise cu creta.

Brasov - Designist 11 Brasov - Designist 10Podeaua “de șah” contrastează cu geometria cărămizii.

Brasov - Designist 9Atmosfera este romantică și liniștită. Priviți la instalația de iluminat, dintr-o scară veche suspendată și sticle-lămpi!

Brasov - Designist 14Uite o altă idee, de data asta cu picioarele pe pământ, de cum să transformi o scară pe care nu o mai folosești!

Despre Colaj Café, care e la 50 de metri de Piața Sfatului, am mai povestit pe Designist. Trebuie să recunoaștem că acesta a fost  punctul de plecare pentru includerea Brașovului pe Harta Designist a României: ne-a făcut să căutăm și alte locuri de ieșit care au ceva de spus în oraș. Nu te aștepți să găsești o astfel de amenajare într-o clădire de 400 de ani, nu?

Colaj Cafe - Brasov - Designist (3) Colaj Cafe - Brasov - Designist

Colaj-Cafe-Brasov-Designist-5

Bistro de l’Arte, din Piața Enescu 11 bis, reflectă spiritul brașovean, mai ales că se află într-o căsuță cu aer medieval.

Brasov - Designist 17 Brasov - Designist 19

Brasov - Designist 18

La Bella Muzica coborâm în pivniță la răcoare, asta dacă nu alegem să stăm pe terasă. Clădirea în care se află restaurantul (și hotelul) datează din secolul al XVI-lea. Ceea ce este specific perioadei sunt “arcurile boltite din piatră şi cărămidă, geamlâcurile cu tâmplărie din lemn şi nişe”.

Brasov - Designist 25 Brasov - Designist 22S-au păstrat la vedere cărămida și bârnele de lemn tocmai pentru a ne introduce în atmosfera medievală.

Brasov - Designist 23

Kasho Lounge se află exact la polul opus din punct de vedere arhitectural și se impune prin designul foarte modern. Se bucură de o amplasare strategică, și anume în Parcul Livada Poștei, ideal pentru cei care caută o oră de relaxare în aer liber.

Brasov - Designist 32

La Casa Hirscher întâlnim un contrast destul de puternic între arhitectura casei, construită  între anii 1539-1545, și amenajarea contemporană a acesteia. Cu siguranță nu te simți ca în Brașov când alegi să iei masa aici, ci mai degrabă pe o insulă exotică. Terasa adiacentă clădirii a fost construită din sticlă. Ce frumos trebuie să fie să admiri vechiul Brașov dintr-un astfel de loc!

Brasov - Designist 39 Brasov - Designist 38 Brasov - Designist 40

Restaurantul Gaura Dulce s-a îndreptat spre o amenjare mai rustică cu câteva accente orientale, am spune.

Brasov - Designist 31Covoarele tradiționale țesute îmbracă o parte din pereții de cărămidă.

Brasov - Designist 30

“Odinioară, la acest birt se servea o specialitate a Braşovului – flechii. Cele mai frumoase bucăţi de carne din măcelărie erau cumpărate dimineaţa, de birtaş. Grătarele sfârâiau non-stop la Gura Dulce. Carnea friptă se aducea pe un fund mare de lemn, numit cârpător, iar chelneriţa o tăia cu mare iuţeală în formă de tăieţei, peste care se presărau sare şi piper, dând naştere la delicioşii flechii. Delicioasele flechii se stropeau din belşug cu vin cu borviz, adică apă minerală, în limba maghiară.”

Brasov - Designist 28Observați lustrele din ceainice de metal.

Brasov - Designist 26La intrare ne întâmpină o serie de “trofee”.

La Ceaun este un mic bistro unde te așteaptă preparate tradiționale. Ne-au plăcut mult atmosfera rustică și ceaunul imens unde se pregătesc cele mai bune ciorbițe.

Brasov - Designist 37

Ciorbe, nu vorbe!

Brasov - Designist 33Ni s-a făcut poftă de o excursie în Brașov, că tot vine weekendul! Nu e chiar vreme de mare, așa că așteptăm să ne spui prin ce locuri designist ai fost. 🙂

Fotografii: prin locurile menționate în articol

4 Comments

 1. […] am conturat harta DESIGNIST a României, marcând un traseu al locurilor frumoase din Constanța, Brașov, Cluj, București. Stay tuned, urmează să punem pe harta ideilor fine și alte orașe din […]

 2. Mersi pentru idei !

  Eu as mai pune:

  1.Festival 39

  2,Millenium PubCAFE
  https://www.facebook.com/MilleniumPubCafe

  Have fun !

 3. adabelle

  mai sunt si alte locuri misto…..
  1. 9 grill pe acoperisul unui bloc inalt de 9 etaje , de unde se vede muntele tampa si apusul… splendid..
  2. bussines lunch – etajul 8 la hotelul aro palace din centrul vechi- se vede tampa….
  3. open heart – ceainarie pe drumul poienii- priveliste de vis..
  4. restaurant, cafenea, terasa, piscina Belvedere, tot pe drumul poienii
  5. restaurant si terasa clasic inn
  6.lounge hotel kronwell, couchette bistro
  7.chocolat vis vis de piata sfatului
  8. restaurant si terasa vlahia- piata sfatului
  9.restaurant – cafe- prato
  10.coffeol- cafenea si cofetarie
  11.kafe pub
  12. lounge hotel ramada
  13. hanul dambu morii, locuri de cazare, restaurant, cafe, piscina
  14.roata norocului restaurant
  15.taverna sarbului restaurant
  16.olimpia baza sportiva, restaurant, cafenea – aleea de sub tampa
  17. restaurant casa padurarului – chiar pe aleea de sub tampa, la poalele padurii
  18.restaurant panoramic, in varful muntelui tampa- se curca cu telefericul
  19.restaurant la bucatarul vesel
  20.cofetaria vatra ardealului cu cele mai bune prajituri din tot orasul…

 4. Cristina

  lipseste Festival ’39

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed