Tu alegi care va fi Culoarea Anului 2018 în România. Votează și intră în concurs!

Totul a început acum 4 săptămâni, când te-am provocat să te gândești cum ar fi ca România să aibă o culoare  a ei pentru anul viitor, iar tu să fii implicat în alegerea ei. Mai precis, ți-am prezentat proiectul Culoarea Anului 2018 în România, inițiat de Policolor, care reunește cele 4 propuneri de culoare ale boardului creativ compus din 4 echipe de arhitecți, designeri de interior și designeri de produs. Am continuat apoi să-ți arătăm, unul câte unul, moodboard-urile create de specialiști și poveștile care i-au condus către propunerile lor.

Acum am ajuns la finalul proiectului și, așa cum ai văzut în titlu, avem nevoie de ajutorul tău  – pentru că voi, cititorii noștri, veți decide care este culoarea câștigătoare. Mai ales că se lasă cu un concurs :). Scroll down pentru detalii!
Dacă nu ai văzut încă propunerile pentru Culoarea Anului 2018, le rezumăm poveștile mai jos, cât să te pregătești pentru vot 🙂 .

Nude, propunerea designerilor Martine Claessens și Maria Burachu

Martine și Maria și-au tras inspirația din dragostea pentru culoare și pentru tradiția românească a meșteșugului și au ajuns la o propunere despre care spun că exprimă onestitate, măiestrie și respect: Nude. În plus, echipa Martine-Maria are convingerea că un trend nu trebuie să se limiteze la granițele unei țări ca să îi fie reprezentativ, ci poate fi o punte care să unească atât membrii aceleiași comunități, cât și comunități diferite. Mai multe despre propunerea lor citești aici.

Culoarea Responsabilității, propunerea arhitecților Eliza Yokina și Andrei Butușină

Spiritul civic participativ al românilor are un discurs din ce în ce mai tranșant și o influență tot mai mare asupra societății. Echipa Eliza-Andrei a pornit de la asta, de la speranțele pentru viitor și de la curajul de a găsi unitatea printre diferență și au ajuns la un concept care le-a înglobat pe toate: Culoarea Responsabilității, compusă din albastru și nuanțe de galben-auriu. Mai multe despre propunerea lor citești aici.

Albastru occident, propunerea arhitecților Phenomena Laboratory și a designerului Irina Neacșu

De la amestectul de influențe și culturi, care generează un amestec inedit și paradoxal, a apărut și cea de-a treia propunere a proiectului: Albastru occident. Arhitecții Phenomena și designerul Irina Neacșu ne-au explicat că văd România ca pe “o intersecție de influențe și culturi care a generat un amestec paradoxal. Experimentăm extremele, ne însușim contrastele, însă ne-am dorit mereu un context evoluat, așezat și matur. De aceea aspirăm către occident. De aceea suntem acum parte integrantă din Uniunea Europeană, la 100 de ani de la Marea Unire din 1918”. Mai multe despre propunerea lor citești aici.

Albastru Atemporal, propunerea designerului Noha Nicolescu și a arh. și designerului Hamid Nikola Katrib

Albastru AtemporalArta religioasă și cea populară reprezintă sursa de inspirație care a dus la propunerea echipei Hamid-Noha: Albastru Atemporal -“În arta populară românească, albastrul este considerat, cel mai adesea, simbol al spiritualității. Se asociază cu adevărul, inspirația, creativitatea, liniștea, introspecția și contemplarea. Lipsit de materialitate în sine, albastrul are potențialul de a transforma realul în imaginar”, ne-au spus ei.

Și acum să trecem la concursul Votează Culoarea Anului 2018 în România!

Atenție! Concursul se desfășoară doar pe pagina noastră de Facebook, aici

Tot ce trebuie să faci ca să te înscrii este să lași un comentariu postării de pe Facebook, AICI, în care să ne spui care este alegerea ta: Nude, Culoarea Responsabilității, Albastru Occident sau Albastru Atemporal.

În concurs vor fi înscrise doar răspunsurile afișate până marți, 7 noiembrie, la ora 8:00Fiecare participant se poate înscrie în concurs o singură dată, cu un singur comentariu, care să reprezinte numele culorii pe care o alege (Nude, Culoarea Responsabilității, Albastru Occident sau Albastru Atemporal). Culoarea Anului 2018 în România va fi culoarea care întrunește cel mai mare număr de voturi din partea voastră.

Ce premiu poți câștiga? 

  • Un voucher în valoare de 595 euro pentru achiziționarea de materiale din rețeaua de magazine Policolor, valabil în orice magazin Policolor, in perioada noiembrie 2017- februarie 2018. Găsești LISTA magazinelor aici;
  • Un loc la următoarea ediție a cursului de Design Interior Creative Learning, pe care noi (Designist) îl vom organiza în București, în sesiunea primăvară 2018. Cursul are o durată de aproximativ două luni și are o valoare de 470 de euro.

Regulamentul oficial al concursului este disponibil aici.
Câștigătorul va fi anunțat pe data de 8.11.2017, până la ora 22.00, aici.

Important: concursul va avea un singur câștigător, desemnat prin tragere la sorți utilizând site-ul woobox.com. Premiul va fi acordat indiferent de varianta de răspuns (dintre cele patru propuneri de culoare existente) pentru care ai optat.

Mult succes! Să înceapă votarea 🙂

2 Comments

  1. CRINA FILIP

    NUDE

  2. Designist

    Concursul se desfășoară pe pagina de facebook designist.ro, aici: https://www.facebook.com/designist.ro/videos/vb.196594823762367/1508252592596577/?type=3&theater. Comentariul trebuie adăugat la postarea din facebook, menționată mai sus. Mulțumim!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed