Un apartament din București aduce primăvara prin pasteluri delicate și accente exotice

Pregătește-te pentru o terapie cu pasteluri luminoase și detalii ce te vor face să visezi la o vacanță exotică. Suntem în București, într-un apartament nou a cărui amprentă feminină, ludică te face să zâmbești încă de la intrare. Cine locuiește aici? O tânără care și-a dorit un decor diafan, proaspăt, colorat, care să-i învioreze fiecare zi.

1Apartament colorat exotic - Hamid Nikola Katrib - Designist

3Apartament colorat exotic - Hamid Nikola Katrib - Designist

Sigur nu vă amintește de un alt apartament bucureștean despre care v-am povestit de DESIGNIST? Vă mai amintiți de acest apartament tonic, colorat? Nu vă mai ținem în suspans: amenajarea e semnată de designerul româno-libanez Hamid Nicola Katrib. Și, pentru a rămâne sub efectele am spune terapeutice ale acestei palete joviale, vă reamintim un alt proiect al său ce a reușit să imprime căldură, energie și bunădispoziție chiar și unei clinici stomatologice pentru copii.

6Apartament colorat exotic - Hamid Nikola Katrib - DesignistMăsuțele din living sunt Made in RO: vin de la Simplexio, design Mădălin Gheorghe. Liniile lor organice transpuse în forme fabricate digital contribuie la look-ul super contemporan, exotic al apartamentului.5Apartament colorat exotic - Hamid Nikola Katrib - DesignistVibrații exotice, cu aer de Rio de Janeiro

Apartamentul este un open space de 110 mp, situat la ultimul etaj al unui bloc cu foarte multe terase. Nu au fost necesare modificări ale compartimentării, demarcarea spațiilor a venit firesc: livingul e deschis spre bucătărie și dining, dar comunică și cu biroul printr-un perete mobil de sticlă (poate fi acționat și prin telecomandă), iar dormitorul este deservit de baie.

“Apartamentul are multe ferestre, iar prima dată când l-am vizitat era inundat de lumină şi am avut sentimentul unei vacanţe într-o ţară caldă, exotică. Am vrut să aduc aici lumina şi căldura apartamentelor din Rio. Am ilustrat această temă prin paleta de culori foarte fresh şi veselă a textilelor, prin cuorile inserate pieselor de mobilier, dar şi prin tablourile din casă, pictate de mine”, spune designerul.

10Apartament colorat exotic - Hamid Nikola Katrib - DesignistColțul nostru preferat: holul. Consola a fost desenată de designer și, ca toate piesele create special pentru amenajare, a fost realizată de Casa Ștefănescu. Forma ei simplă e scoasă din anonimat de elementele-totem ce susțin polițele și obiectele ceramice decorative a la Rio. Tabloul este semnat de Hamid Nicola Katrib.
11Apartament colorat exotic - Hamid Nikola Katrib - Designist

Doar parchetul a fost păstrat din vechile finisaje: însă și acesta rașchetat și albit, ceea ce l-a făcut din banal, expresiv. Restul finisajelor au fost schimbate, iar tavanul a fost refăcut, acum oferind diferite variante de iluminat. În plus, nișele de lumină ale plafonului din living sunt în dialog cu nișele colorate ale bibliotecii.

7Apartament colorat exotic - Hamid Nikola Katrib - Designist Rozul somon al tăbliei și al daybed-ului de lângă fereastră imprimă o atmosferă foarte diafană, cu tentă retro șic.8Apartament colorat exotic - Hamid Nikola Katrib - Designist

“Baia este finisată cu marmură Calacatta, iar blatul este din pietre – am ales acest finisaj fiindcă am vrut ca şi această încăpere să te ducă cu gândul la vacanţe însorite”, adaugă designerul.

12Apartament colorat exotic - Hamid Nikola Katrib - DesignistBlatul “impregant” cu pietre arată senzațional. Iar împreună cu linia organică a lavoarelor și cele câteva accesorii marine te transportă în Grecia sau… la Cannes. 🙂13Apartament colorat exotic - Hamid Nikola Katrib - DesignistObiectele sanitare au fost achiziționate de la SSAB.

Ne-a încărcat bateriile decorul solar al acestui apartament. Am depășit griul zilei și suntem deja pregătiți pentru vară. 🙂

Foto: Alex Melente

6 Comments

 1. Diana

  superb…dar scaunele din bucatarie cu tapiteria inflorata pe o parte? cine le-a realizat sau unde sunt de gasit? Multumesc

 2. Jules

  Foarte frumos amenajat. Iar luminozitatea naturala este minunata. Despre ce complex este vorba? Daca imi puteti da un mesaj in privat as aprecia – asta doar daca public nu este permis. Multumesc

 3. Dana

  Minunat apartament. Am remarcat si eu scaunele. Stiti cumva cine le-a realizat? Multumesc.

 4. emanuela
 5. Dau foarte bine petele de culori pastelate în ambianța albă.
  Și baia arată spectaculos.

 6. dana

  Buna, imi puteti spune ce furnizor ati ales pentru peretele din sticla cu usi glisante? Multumesc.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed