Ce îți pregătește noul catalog IKEA?

Ieri ne-am petrecut dimineața la IKEA, unde am participat la conferința de presă în cadrul căreia a fost lansat noul catalog, pe 2013. Vă aducem și alte vești bune: IKEA a dezvoltat o aplicație, cu multe opțiuni, inclusiv vizualizări 3D și X-Ray ale produselor, și programul de loialitate IKEA FAMILY.

Pe copertă: noul fotoliu Strandmon

Catalogul propune o temă și o abordare nouă a conținutului, dar și o dimensiune interactivă, menită să ofere mai multe soluții și inspirație. Tema Dă o nouă viață casei tale aduce produse noi, soluții inovatoare și combinații inedite, care propun o perspectivă nouă asupra locuinței.

Observi vreo asemănare cu imaginea anterioară? Aceasta este coperta catalogului din 1951, pe care se află fotoliul MK, o piesă de mobilier creată în acel an, una dintre favoritele lui Ingvar Kamprad, fondatorul companiei IKEA. Același fotoliu, într-o versiune îmbunătățită, se regăsește pe coperta catalogului proaspăt lansat.

Noua structură  a catalogului pornește de la activitățile pe care le faci acasă, nu de la camere și produse. Astfel, prima jumătate a catalogului este acum împărțită în 7 categorii: Găsești ușor!, Somn ușor!, Nu uita de tine!, Gătește cu plăcere!, Poftă bună!, Spor la treabă!, Lasă grijile deoparte!.

“Unele case nu au mai mult de o cameră. Această cameră reprezintă atât locul în care mănânci, locul în care lucrezi, cât și locul în care dormi. Așa că ne-am îndepărtat de ceea ce definește un dormitor sau o cameră de zi și ne-am concentrat pe ideea de dormit, de organizare, de gătit sau de relaxare. Astfel, inspirația e mai ușoară ca niciodată”, declară Mihaela Mureșan, marketing manager IKEA România.

În premieră, anul acesta,  IKEA a dezvoltat o aplicație care oferă un conținut ce depășește cele 324 de pagini ale catalogului, invitând utilizatorii într-un showroom online interactiv. Paginile catalogului care prezintă simbolul unui smartphone pot fi scanate pentru ca cititorul să aibă acces la un conținut multimedia extins precum galerii de imagini, filme, povești ale designerilor sau chiar vizualizări 3D și X-Ray ale produselor.

Aplicația este disponibilă gratuit pentru telefoanele și tabletele ce utilizează sistemele de operare Android și IOS. Ne-a plăcut mult că, de exemplu, poți vizualiza obiectele din spatele ușilor închise ale dulapurilor. 🙂

În cadrul conferinței de presă ne-a fost făcută o demonstrație concretă  despre cum poți da un suflu nou casei tale foarte rapid. În timp ce era prezentat noul catalog, una dintre camerele amenajate în magazin a fost redecorată de două ori.

Tot ieri a fost lansat și programul de loialitate IKEA FAMILY, prin care compania dorește să îi recompenseze pe cumpărătorii fideli. Cardul atașat programului aduce o listă de beneficii, printre care cafea gratis în timpul săptămânii sau prețuri speciale la noua gamă de produse IKEA FAMILY. Oricine poate deveni membru, gratuit, prin simpla completare a unui formular în magazin.

Harta interactivă a distribuției catalogului va fi disponibilă începând cu 20 august, iar de la 1 semptembrie vei putea vizualiza și noul catalog în format digital. Ambele pe www.ikea.ro.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed