Un scaun din 32 de bețișoare de lemn. Nu e artă, e design de produs.

Ieri a început Stockholm Design Fair. Dacă am fi acolo, sigur nu am rata standul 01-18 (Hall B), unde designerul belgian Michaël Bihain expune cea mai proaspătă creație a sa: Structure Chair. Deși se pare că există 8 scaune de designer pentru fiecare om de pe planetă, parcă talentul tău de designer nu e pe deplin provocat până nu creezi și un scaun. Asta spune designerul Ronen Kadushin.

structure_02Structure chair este prezentat acum la Stockholm în cadrul expoziției “Mad About Chairs”, care prezintă o selecție originală de 9 prototipuri de scaune create recent de designeri belgieni.

Este un scaun experimental, dar asta nu înseamnă că este undeva la granița dintre design și artă, mai mult de privit și interpretat și mai puțin de folosit confortabil. Este construit din 32 de elemente identice (bețișoare din lemn rotunjite, cam ca bețele de toboșar), toate având aceeași lungime, la care designerul a adăugat dorința și ambiția de a folosi potențialul acestora la maximum.

structure_01A fost gândit ecologic din punctul de vedere al producției, iar ca design rezultă un joc de plin și gol, de umbră și lumină. Elementele, bețișoarele, arată ca și cum ar fi fost poziționate la întâmplare, în dezordine, când de fapt ele au fost gândite și calculate astfel încât să formeze structura scaunului, să-i dea stabilitate și fie și suficient de confortabil.

structure_04michael_bihain_04

Visually easy to create and with a comfortable final reading, this chair nevertheless requires an advanced technical research for its conception and assembling.  Its ideal ergonomics will only be provided by the positioning of the straight elements with which it is composed. The basic production of Structure is optimized, consumes few calories and doesn’t require the creation of a new mould. Its outline provides it the necessary qualities in being a well- achieved piece which will allow it to remain uninfluenced by the changes in trend. – Michaël Bihain

structure_03 Scaunele sunt stivuibile, iar structura lor permite inserarea de elemente colorate. Elementele componente sunt din lemn masiv de frasin, iar îmbinările din oțel inoxidabil. Finisaje: natur, alb, negru, roșu, galben sau albastru – mat sau lăcuit.
Dimensiuni: H 75 cm l 40,5 cm L 47cmstructure_05

Fotografii: prin biroul de presă BIHAIN

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed