Un tur de Designist pentru Noaptea Agenţiilor

Mâine, 15 mai, agenţiile de publicitate rămân la program toată noaptea, ca să le poţi vizita, sta la concerte sau la socializare, ori să le iei acasă premiile puse în joc. Programul complet şi lista tuturor agenţiilor participante le găseşti aici. Prietenii de la Institute The au făcut deja şi un traseu. Noi îţi propunem un altfel de tur, de Designist: o plimbare nocturnă prin cele mai designish & stylish agenţii şi surprizele care te aşteaptă aici.  Lor le plac spaţiile creative, nouă la fel, aşa că pune bolduri pe hartă în următoarele puncte fierbinţi.

Domnul Rabbit îţi aşteaptă sosirea la Arena Advertising Key. Am tras cu ochiul la pregătirile grădinii lor şi pare că va fi locuită la propriu de personajele din Wonderland, aşadar nu rata întâlnirea cu… the other side pe Şoseaua Viilor nr. 11.

Cum şi mâine e o zi de muncă, ca să intri în vria relaxată, dar creativă, îţi propunem să începi cu Energiea – la o bere-două Grolsch, comunicarea şi creativitatea se stârnesc altfel. Aici vei înţelege cum arată, de fapt, Agenţia de vis: stai pe un scaun de design, dj-ii mixează, berea rece vine, iar, ca bonus, poţi asista şi la un atelier de tehnici tipografice şi legătorie de carte, despre care ţi-am mai povestit noi aici. De vis!

Povestea pe larg a transfomării fostei tipografii în pub-ul urban cool de azi, pe Designist.

Treci pe la Grey&G2! Ne-a plăcut grădina lor plină de graffiti, iar casa… ei bine, vorbim de o clădire istorică foarte frumos adusă în prezent. Ce te mai aşteaptă aici? Cântări live de pe un altfel de Youtube, Absolut Bar, board-uri pinterest offline cu campanii, board-uri pinterest offline despre echipă, o plimbare cu shopper chopper-ul prin grădină, schimb de obiecte şi alte surprize cu care vei fi ţinut la curent pe pagina evenimentului.

În grădina cu graffiti

Casa de pe strada Frumosă nr. 39, cu candelabrul aprins, cum te va aştepta probabil şi mâine seară.

Linişte, se lucrează! Iar mâine se va petrece 🙂

O altă agenţie care ne-a plăcut, pe care am şi vizitat-o de curând, este Cohn&Jansen JWT, responsabili şi de creaţia panoului de pe strada Arthur Verona (aşa i-am descoperit şi ţi-am vorbit despre ei aici). Casa impunătoare de pe strada Aurel Vlaicu te primeşte în noaptea de 15 mai cu 4 spaţii special create,  în care să fii Amazing INC.

Casa boierească de pe Aurel Vlaicu nr. 6

Art room, unde îţi vei arăta talentul fin de designer pe tricouri, iar dacă designul tău e cel mai fain, vei primi un internship. Sharing room, unde toţi invitaţii sunt pozaţi, apoi pozele ajung pe pagina de FB a agenţiei, iar cine strânge cele mai multe voturi primeşte un Nokia Lumia 800. Exhibition room, unde cu ajutorul Atelierului de Print vor fi printate şi expuse toate fotografiile făcute în Sharing Room. Music room, unde va cânta muzica de pe telefoanele invitaţilor.

Birourile Cohn&Jansen JWT

Pune pe listă şi SCG (Smart Corporation Group), strada Semicercului nr. 4. Recunoaştem că ne-a fermecat pub-ul lor cu aer interbelic de la demisol, dar şi fotografiile lui Narcis Virgiliu, Bizzare Still Life, pe care le veţi găsi expuse în restul clădirii. Foarte important: creativii de aici şi-au propus să te iniţieze în Estul sălbatic, iar noi aproape am paria că asta se va întâmpla în barul de jos… parcă auzim deja zgomot de ruletă şi pahare, sperăm că nu şi pistoale 🙂

Barul din alte vremuri, responsabil de inspiraţia creativilor de la Smart Group 🙂

Şi pentru că am zis bar, trebuie să zicem şi cafenea, mai ales că noaptea-i lungă şi se impune o pauză de cafea. Institute The Café este deschisă şi te aşteaptă cu Creativity on Sale: toate titlurile Cărtureşti de design, advertising, branding, care stau pe rafturile cafenelei, pot fi luate acasă cu preţuri între 20 şi 50 de lei. Destul de tentant 😉

Cafeneaua, amenajată de arhitectul Corvin Cristian (ca şi Energiea, Papiota şi restaurantul Lacrimi şi Sfinţi, toate prezente pe Designist) este unul dintre must stop-urile urbane. O găseşti pe Ştirbei Vodă 104-106 şi se poate sta şi la terasă. 

Ne-a plăcut mult şi Pygmalion, foarte stylish arată birourile lor. Iar de la Mihai Lungeanu am aflat cum în fiecare lună tabloul de artă contemporană se schimbă. Acesta este semnat de Donald Simionoiu, la rând stând artiştii Zoltan Bella şi Dan Voinea. Mâine seară veţi găsi deja în spaţiu o lucrare de Zoltan. De Noaptea Agenţiilor, Pygmalion & The Public Advisors pun la cale vizita la 3 case memoriale, toate la 10 minute de sediul lor (Prof Dr. Gh. Marinescu 19): casa memorială Liviu Rebreanu, Ion Pillat şi Ion Minulescu. Deşi noi le-am văzut sub soare, vă garantăm că merită să le vedeţi sub stele.

La sediu vă aşteaptă: muzică din playere şi DJ din lumea bună, citire în stele şi în cărţi tarot, atelier de papioane, cupcakes delicioase, poze nebune de la Lomography, shoot-uri, bere şi alte lucruri de bine.

Iar cititul în stele merită completat cu ce spune Oracolul de la 2activePR, de pe strada Viitorului 14. Cum va arăta PR-ul viitorului şi alte zâmbete cu tâlc în spaţiul foarte dichisit al agenţiei, de care cu siguranţă vei mai auzi pe Designist.

Un birou… fin

Creativii în mansarda albă, cu nori 🙂

Oare ce va destăinui Oracolul la masa de pe Viitorului 14 🙂

Nu ar trebui să ratezi nici Summer Jam Free, petrecerea de la Free Communication, Calea Floreasca numărul 242. Cântă The Moood, stai pe şezlonguri în grădină, iar primii 100 de musafiri intră în loteria cu premiu 2 bilete Wizz Air, pentru orice destinaţie cu plecare din Bucureşti, pentru o super vară, ce mai! Iar ca să nu te ardă prea tare luna se pun la bătaie seturi de îngrijire Iwostin.

Scara de la Free Communication ne dă un hint despre noaptea de 15 mai: vom urca spre alte sfere, vom descoperi locuri noi sub stele, pe muzici fine şi antren. Lista cu toate evenimentele pe Noaptea Agenţiilor.ro.

Şi, pentru că un party cere şi un afterparty, Leo Burnett propune ca noaptea să se încheie petrecăreţ la Papiota. După ora 22.00, distracţia se mută în Centrul vechi, în barul croit cu poveşti de Lipscani.

Noapte albă cu descoperiri faine şi… ne vedem pe traseu!

3 Comments

  1. Amalia

    Ploaia asta nu ne imbie, dar incercam

  2. Mădălina Georgescu

    Stim, asa e, si noi 🙂

  3. […] trecut vă recomandam cele mai designish sedii de agenții participante la Noaptea Agențiilor, pentru un tur de Designist. Iar de curând tocmai am aflat că […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed