Trei companii pun umărul la amenajarea unității de suport medical Bucureștii Noi

Ai putea să spui că nevoile spitalicești din țară sunt mai degrabă simple, de-a dreptul elementare, și noi nu te-am contrazice. Totuși, dacă ai completa că amenajarea nu este și ea o nevoie de bază, am protesta, cu siguranță: se știe deja că designul influențează simțitor starea de bine psihologică, care, la rândul ei, are un cuvânt de spus asupra stării de bine fizice. Deci este clar de ce ne-am bucurat când am aflat că IKEA se alătură Auchan și Leroy Merlin în demersul de amenajare a unității de suport medical Bucureștii Noi. 🙂

Mai exact, IKEA asigură echiparea completă cu 350 de paturi, saltele, cearșafuri, pilote, perne, bucătăria pentru personalul medical, dar și o serie de produse de mic mobilier. Livrările au început deja în cursul săptămânii trecute.

„Contribuția IKEA și a celorlalți parteneri care deja s-au alăturat acțiunii noastre și cărora le mulțumim, ne ajută să facem pași importanți în realizarea proiectului. Relansez apelul către companii și către oamenii de business: veniți alături de noi, avem nevoie de susținere pentru a realiza acest centru de suport medical, în care vor fi tratate cazuri ușoare și medii, împreună putem ajuta spitalele și cadrele medicale din linia întâi”, a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România.

Unitatea de suport medical Bucureștii Noi, destinată persoanelor noncritice, are o suprafață de 7500 mp și este în plin proces de echipare: urmează să includă 350 de paturi, containere de cazare pentru medici, containere sanitare și dușuri pentru pacienți, zone distincte de luat masa pentru cadre medicale și pacienți. Unitatea medicală este organizată de va fi predată, ulterior, Ministerului Sănătății.

Companiile sunt invitate să se implice și pot apela numărul de telefon 0374 45 46 41, de luni până vineri între orele 9-18, sau pot scrie la adresa: sustin@auchan.ro. De asemenea, donații mai pot fi făcute și prin intermediul Asociației Zi de Bine – 072 556 5375/ contact@zidebine.ro. Toate informațiile despre proiect pot fi consultate pe www.auchan.ro.

Foto: Branimir Balogović on Unsplash

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed