Unora le place stilul eclectic!

Suntem tentați să aplicăm eticheta “eclectic” oricărui melanj mai mult sau mai puțin boem, încât eclecticul ar putea deveni la fel de uzat ca aproape abuzatul “special”. La workshop-urile noastre de design interior, susținute de designerul belgian Martine Claessens, am accentuat ideea că nu orice melanj boem este eclectic, că stilul eclectic înseamnă o scenografie foarte bine calculată, unde piese puternice de design și artă sunt alăturate pentru a exprima un concept, personalitatea unui spațiu.

Stil eclectic - Designist (10)Tablou de Serge Poliakoff, alături de sculptură din lego (pe masă), cactus gigant semnat Guido Drucco & Franco Mello, și sculptura Karl Lagerfeld pictată manual de artista Johanne 8.

Acest apartament din centrul Parisului, semnat de designerul Stéphanie Coutas, e o ilustrare foarte bună de la care poate începe o discuție despre stilul eclectic. Un stil, așa cum spunea și designerul Martine Claessens, care nu are nici o legătură cu alăturările improvizate și soluțiile ieftine: ci impune piese-icon, texturi prețioase, mixuri îndrăznețe, cu subtilitate. E un stil sofisticat, artistic, complex.

Stil eclectic - Designist (12) Stil eclectic - Designist (13)Lămpile sunt de la Atelier Alain Ellouz, patrupedele artistice de la Atelier Boromé, iar fotografia e semnată de Arthur Cubas.

Stil eclectic - Designist (11)Farfuriile sunt Rosenthal, placemat-urile Hermès.

Apartamentul recent decorat are 400 mp și este locuit de o familie cu doi copii, acum studenți. Pentru a împăca cele două generații, Stéphanie Coutas a alăturat accente pop art unui stil prețios, new classic.

Stil eclectic - Designist (4)

Stil eclectic - Designist (3)Oglinda este Loft Attitude – Mikado

Pe fundalul clasic al apartamentului parizian, aflat într-o clădire din Triunghiul de Aur (între Champs Elysées și Avenue George V) au fost mixate piese de la branduri celebre și sculpturi, obiecte & tablouri din galerii de artă la fel de cunoscute contextului cosmopolit din Paris. Cel mai mult ne-au plăcut detaliile originale, mixate îndrăzneț care sparg calmul sofisticat al spațiului:

Stil eclectic - Designist (6)Oglinda și sculptura vin din galeriile Medioni Art, respectiv Galerie Boromé

Stil eclectic - Designist (7)Consola e semnată Stéphanie Coutas, cutia ceramică vine tot de la galeria Medioni.

 E un stil extrem de scenografic, ce (poate) conține urme de show-off. Pentru mulți dintre noi poate prea puțin relaxant, prea teatral, încât te poți simți și acasă ca pe o scenă unde e musai să joci un rol. Cu siguranță pe scena vieții glamour din Paris, senzația e cu totul alta.

Stil eclectic - Designist (14)Tapetul este Heritage Velvet, brand Chivasso. Scaunul Tulip (Knoll) este personalizat de artistul Bruno Schiefan.

Stil eclectic - Designist (8) Stil eclectic - Designist (1)Interesant jocul de pattern-uri alb-negru!

Mai multe despre cum conturezi armonios stilul preferat și stiluri în designul interior vei afla de la următorul nostru workshop “How to style an interior? Design styles defined”, stay tuned pentru data în care va fi reluat 🙂

Stil eclectic - Designist (2)Mozaicul est Bisazza

Un alt stil ce creează multe confuzii, pe care l-am explicat pe Designist.ro, este stilul minimalist. Citește tot aici.

Stil eclectic - Designist (9)Designerul Stéphanie Coutas. Pe site-ul ei vei descoperi mai multe proiecte în care abordează stilul eclectic.

Fotografii: Francis Amiand

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed