Scenariu apetisant de toamnă: tort cu dovleac copt

Tort de dovleac designist 01

Floriana Dumitru și Vlad Baltagi, de la Flori de mentă, ne ademenesc cu un tort cu dovleac, în care se împletesc tot felul de arome: nucșoară, scorțișoară, ghimbir, cuișoare și coajă de portocală. Sună a răgaz de weekend.

Tort de dovleac designist 02E toamnă, se întâmplă multe evenimente, dar măcar în weekend ne găsim timp pentru a crea ceva scenografie pe masa de dining. Pentru a celebra cum se cuvine o zi de toamnă însorită, Floriana și Vlad au pregătit pentru noi un tort de toamna cu dovleac, espresso și cremă de brânză.

Tort de dovleac designist 03

Blaturile sunt cleioase, moi şi se completează foarte bine cu crema de brânză. Ele conţin, pe lângă dovleac, prune deshidratate înmuiate în espresso, nuci şi o grămadă de condimente (nucşoară, scorţişoară, ghimbir, cuişoare, coajă de portocală). Crema este fină, nu foarte dulce, şi se potriveşte foarte bine cu blatul dulce aromat.

Tort de dovleac designist 04 Dacă ți-am făcut poftă, intră pe floridementa.ro, pentru a te delecta și cu alte idei de food styling, pe care Floriana le poate face să prindă viață la tine acasă.

Tort de dovleac designist 05 Tort de dovleac designistFotografii: Vlad Baltagi

One Comment

  1. arata absolut divin

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed