Vinerea asta ne pregătim pentru VJ JaZZ Experience @ Halele Carol

Prietenii de la Zeppelin continuă aventura postindustrială româno-norvegiană cu o seară de progressive free jazz rock & blues, pânze holografice și vibe electronic, în fostele ateliere galvanizare de la Halele Carol (Str. Doctor Constantin Istrati nr. 1 – vizavi de Gara Filaret, București)

  • KROKOFANT: Tom Hasslan (guitar), Axel Skalstad (drums), Jřrgen Mathisen (sax)
  • A-C Leonte (voice) – Tavi Scurtu live electronics (drums & samplers) feat. Iordache (sax)
  • VJset: WE ARE WORMS – Badulin Ilya & Anja Malec

Intrarea este liberă, dar vă sfătuim să vă rezervați locul la adresa inscrieri@e-zeppelin.ro.

HC_09_vj_JaZZ_poster

Din programul serii: 

Krokofant

Ce iese dacă încrucișezi un crocodil cu un elefant? Un Crocofant. Dacă găsiți nefamiliar acest hibrid suprarealist, imaginați-vă că fabuloasa creatură e vedeta unui popular cântecel al copiilor norvegieni, fiind descrisă ca „o huidumă trâmbițătoare, cu colți teribili și fălci clămpănitoare“. Descriere care se potrivește perfect cu sound-ul uneia dintre cele mai interesante și inovatoare trupe norvegiene de jazz, Krokofant.

Inițial, a fost doar un duo, format din chitaristul Tom Hasslan si bateristul Axel Skalstad. În 2012, Tom și Alex l-au întâlnit pe saxofonistul Jørgen Mathisen într-un magazin de chitări din Kongsberg – oraș din sudul Norvegiei faimos pentru festivalul său anual de jazz. Când au început să cânte împreună, a devenit repede evident că Jorgen (deja un veteran, care cântase în grupuri ca Shagma, The Core și Zanussi Five) era piesa lipsă din puzzle-ul lor muzical. În curând, în noua formulă, Krokofant devenea fanionul mișcării muzicale inovatoare și incitante ce mătură regiunea nordică.

O parte din muzica lor este improvizație, în fuziune cu rock beats și driving rhythms. În esență, un mariaj de free jazz, rock jazz și rock prog. Un amalgan de putere brută dar rafinată, disciplină, energie și entuziasm. O muzică îndrăzneață și influentă, provocatoare și variată, dramatică și futuristă, plină de subtilități și nuanțe. Una dintre cele mai puternice voci ale noului jazz din nord.

krokofant

We are worms

«WeAreWorms» este un colectiv artistic stabilit în Oslo, specializat în proiectarea și dirijarea instalațiilor video și realizarea de performance-uri audio / video în galerii, cluburi de noapte și festivaluri. Creativitatea lor este exprimată în diferite tehnici artistice, care includ pictura și desenul.

Shining in the Dark este o instalație video multistratificată, care se joacă cu mediul ambiental și adâncimile lumii reale. Lucrarea-i invită pe spectatori să devină o parte din ea, să interacționeze cu construcția sa arhitecturală și sa exploreze / experimenteze imaginea proiectată.

we are worms -socks

Facebook event aici.

Organizator: Zeppelin, în parteneriat cu USF Bergen
Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României
Parteneri: Ambasada Regală a Norvegiei în România, Hesper SA, Ordinul Arhitecților din România

Parteneri media: Arhitext, Cărturești, DeDesign.TV, Designist, Feeder, GreenHours, IQads, Jazz.ro, Liernet, Modernism, Radio France Internationale, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Ring, Șapte Seri, The Institute, Urbology.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed