Voilà: un bistro cu șarm unde trebuie să ajungi!

Voilà Bistro este locul unde ne-am petrecut multe seri vara care a trecut și plănuim să le dublăm iarna asta 🙂 Prin urmare, bistro-ul cu șarm nu avea cum să nu facă parte din Campania Designist te trimite în cele mai stylish locuri urbane!

Campanie-locuri-sic-designist

Faceți o plimbare pe frumoasa stradă General Constantin Budișteanu, uitați-vă la clădiri și opriți-vă la numărul 18, pentru că nu bănuiți ce vă așteaptă în grădina și casa oarecum ascunse privirilor de la stradă. Garantăm că acest mic traseu urban vă va schimba percepția asupra acestei zone, pe care noi o vedem devenind un venue artistic, alternativ al orașului -nu degeaba e străjuită de cele două clădiri ale Universității de Artă.

Voila Bistro - Designist (19)Toată vara i-am spus “terasa cu rinocer mov”, cum ne-am mutat în casă am revenit la Voilà Bistro. De ce ne place aici? Pentru că e liniște, o atmosferă artistică, boemă, pentru că e fain să-ți bei cafeaua într-o casă superbă, cu vecini distinși. Poate unii dintre voi știți deja, aceeași casă găzduiește și showroom-ul Eclecticó Studio. Iar ca să ajungi la cafea, treci printre piese de design superbe, icon-uri ale anilor ’50-’70.

Voila Bistro - Designist (3)

Am stat de vorbă cu Nicolas (Vernerey), care descoperind Bucureștiul și-a spus că acesta este cel mai bun loc pentru a deschise bistro-ul la care se gândea de ceva vreme. De la el am aflat povestea casei și cum a ajuns să o deschidă publicului, când până anul trecut nimeni nu o bănuia în peisaj.

Voila Bistro - Designist (5)

Casa a fost proiectată și contruită în 1920 de arhitectul  C. Castelini – pe atunci i se spunea “Casa Pelican”. Iar casa de vizavi era proprietatea generalului Constantin Budișteanu (de unde și numele străzii).

A văzut casa împreună cu Ștefan Cosma (fondatorul  Eclecticó Studio) și și-au dat seama că e spațiul ideal pe care-l căutau pentru a găzdui un bistro și un showroom eclectic. Lansarea oficială a avut loc în mai, în cadrul Romanian Design Week.

Voila Bistro - Designist (4)

Voila Bistro - Designist (1)

Dar nu a fost totul chiar atât de ușor: au avut ceva de muncă pentru a putea deschide casa, iar totul s-a făcut păstrând cât mai mult din arhitectura inițială, inclusiv paleta cromatică. Este un loc care poartă amprenta artiștilor ce au trecut pe aici: cum ar fi Aitch (semnează pictura albastră) și SinBoy – a intervenit pe pereții băii. Ramele oglinzilor și ale “tablourilor” sunt realizate de artizani al căror atelier se află chiar pe strada Griviței, cu care sunt, de fapt, vecini.

Voila Bistro - Designist (11) Voila Bistro - Designist (10)

Mobilierul este vintage, recuperat: barul, de exemplu, are ca suport un pupitru dintr-o fostă școală. Două table de scris au fost tăiate și găzduiesc acum frumos înrămate meniul. Scaunele, lămpile vorbesc și ele despre vremuri recent apuse ale designului și te fac să le apreciezi și mai mult integrate acestui context.

Voila Bistro - Designist (14) Voila Bistro - Designist (18) Voila Bistro - Designist (16)Cu ce vă mai îmbie Voilà Bistro: cu preparate franțuzești – 7 tartine, supă, un fel principal, o salată și un desert care sunt altele în fiecare zi. Iarna aceasta urmează să apară în meniu câteva rețete tradiționale românești uitate și redescoperite de bucătarul Voilà.

Dar și cu intervenția unui pictor care va face ceva nou în spațiu – abia așteptăm! 🙂

Voila Bistro - Designist (12)

Mâine, stați cu ochii pe Designist, urmează să vă trimitem la cină aici. Și vă asigurăm ca va fi o cină specială! Keep warm & visit Voilà Bistro 🙂

Voila Bistro - Designist (9) Voila Bistro - Designist (6) Voila Bistro - Designist (7) Voila Bistro - Designist (8) Voila Bistro - Designist (2)

Fotografii: prin Voilà Bistro

2 Comments

  1. Catalin.N

    Aceasta locatie desprinsa din Parisul autentic patinat cu” timp batran” te invaluie si seduce ca un paun.
    Rasfat si arome culinare desavarsite, prezentate intr-un stil unic si incomparabil.Nu pot sa nu observ ardezia, micile detalii si simplitatea din iluminatul arhitectural dizolvat in pata de culoare atent aleasa.
    Alaturi de persoana draga,in acest loc zbori inapoi si degusti inainte.

  2. as merge si numai pentru prajiturile acelea minunate!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed