Vrei să știi care e Casa Visurilor DESIGNIST? Te poftim în vizită!

Ne-am dat seama zilele acestea cât de norocoși suntem. Casa Visurilor noastre chiar există, foarte aproape de noi, o putem vizita și putem invita și oaspeți. Are și un nume – Ochișoru 13 -, iar de când am descoperit-o s-a transformat în oaza ce ne încarcă constant bateriile cu energie,  inspirație, optimism.

Filosofia Căsuței Visurilor noastre este să rămână deschisă oamenilor frumoși. Astfel, în weekend, când am primit vizita Visuell și Peroni, ne-am intrat în rolul de gazde… ca și cum am fi locuit aici, ca și cum visul de a locui aici devenise dintr-odată realitate, confirmată de musafirii noștri. 🙂

Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (9)

Săptămâna aceasta am vorbit parcă mai mult ca niciodată despre design: vineri începe Romanian Design Week – Inspired by Peroni, în weekend vă așteptăm la Made in RO – Târg de design românesc. Revenind însă la Casa Visurilor noastre, Ochișoru 13, trebuie să vă mărturisim unul dintre primele lucruri pe care le-am învățat aici: tot ce ține de design și un lifestyle frumos începe cu spațiul tău intim – cu construcția lui “acasă”.

Un context nu poate fi schimbat decât prin ceea ce faci, felul în care alegi să trăiești, modul în care știi să locuiești un spațiu. Iar frumusețea pe care înveți să o creezi în forul tău personal te va ghida să conturezi și să privești altfel peisajul urban care te înconjoară.

Vorba unui designer de bijuterie, Alina Simion, pe care îl apreciem: fiecare are o căsuță a sufletului său, de unde poate reinventa urbanul.

Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (7) Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (10) Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (13) Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (18)

Cred că sunteți de acord cu noi că privind aceste fotografii – reale, dintr-o căsuță din București – percepția asupra orașului se schimbă, aspirațiile cresc, inspirația e provocată. Și, mai adăugăm noi, dacă reușim să recreăm atmosfera aceasta atât de pozitivă, solară, primitoare, deschisă chiar și în spațiile noastre mai mici, putem fi siguri că am contribuit cu ceva la frumusețea acestui oraș, acestei vieți, chiar lumi.

Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (19)

Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (11) Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (4) Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (6) Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (3)Din rolul nostru de gazde, am fost foarte curioși care vor fi reacțiile oaspeților noștri – plăcerea ascunsă a oricărei vizite. 🙂 Chiar și când știi că ai o căsuță frumoasă, sau mai ales atunci (confirmăm după această vizită) ești cu atât mai tentat să surprinzi ce le inspiră celor care-i trec pragul, cum le transformă starea.

Sânziana Pop, creatoarea Visuell, ne-a mărturisit cât de mult s-a deconectat de cum a intrat în curtea Ochișorului 13. Iar Cătălin Georgescu, “responsabilul” acestor fotografii minunate, ne-a cerut permisiunea să revină aici ori de câte ori va simți că se află într-o pauză acută de inspirație. 🙂

Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (15) Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (20)

După turul casei, pe care v-am prezentat-o pe larg aici, oaspeții noștri au ales să stăm în grădină. Nu am stat chiar la mesele de pe gazon, ci în foișorul umbros. Însă, cu o seară înainte, în grădina de lângă foișor aceste mese au fost pregătite pentru o petrecere fină, cu oameni frumoși, și ei copleșiți de atmosfera atât de specială a acestui loc. Ce-i drept, am stat la povești cu oaspeții noștri până s-au aprins geamandurile (iluminate) din foișor.

Ochisoru 13 revisited - DesignistDacă soarele de duminică nu ar fi anunțat atât de hotărât vara, i-am fi ținut companie motanului Nicolaie la mesele din grădină. Ne-am fi adus paharele mari cu sirop de afine ca să “picurăm” stropi intenși de culoare în această oază verde.

Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (8) Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (12)

E greu să nu-ți dorești o casă în oraș, cu o curte care te face să crezi că marea e după colț. Cu o grădină unde ai și o mică plajă, cu bar alb și o ghirlandă de becuri aprinse deasupra ce-ți vorbesc despre un neverending summer party. Și cu un interior unde fiecare colțișor e croit să-ți inspire the best vibes.

Nu am mai văzut nicio altă casă din oraș care să te transporte atât de abil și subtil la o depărtare extraordinară de tot ce ține, practic, de spațiul urban (beton încins, spațiu restrâns, gri etc.).

Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (2) Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (14)

Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (1)

Toate accesoriile marine, adunate și transformate în timp de prietenul nostru Bogdan (creatorul Ochișorului 13) sunt scenografia ideală pentru o cină în grădină cu prietenii. Pe care, la scară mai mică, o poți recrea și tu.

Ingredientul secret ce te va transporta la petrecerea de pe plajă ar fi un godin înconjurat de șezlonguri, în care să trosnească focul în serile răcoroase de mai, în timp ce privești cerul, iar berea sau vinul din pahar curg cu povești.

Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (17) Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (5)

Vizita noastră s-a încheiat când felinarele trebuia aprinse. Am fost tare bucuroși de oaspeți. Pe voi cum v-a inspirat această vizită în Casa Visurilor Designist? 🙂

Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (16)

Dragă Ochișoru 13, îți mulțumim că exiști și că ne faci mereu zilele mai frumoase! Sperăm să luăm măcar o fărâmă din atmosfera ta și în căsuțele noastre.

Fotografii: Cătălin Georgescu

6 Comments

 1. daniela

  Arata foarte bine!! O putem vizita si noi?

 2. Tanya

  Salutations! 🙂 E frumos, unic si inspirational locul; am tot dat de link-uri cu ochisor, dar nimic informativ 🙂 – ce e cu acest loc? E un pic privat si un pic public, creatorul e Bogdan si altceva? 🙂 E o prezentare a unui proiect de design sau/si exista alte scopuri in expunerea ochisorului? 🙂 Undeva in Bucuresti e o enigma 🙂

 3. […] Peroni și Visuell. Atmosfera atât de intimă și plină de armonie în cele mai mici detalii ale căsuței noastre preferate din București s-a imprimat, ca o aură protectoare, asupra tuturor experiențelor […]

 4. […] Peroni și Visuell. Atmosfera atât de intimă și plină de armonie în cele mai mici detalii ale căsuței noastre preferate din București s-a imprimat, ca o aură protectoare, asupra tuturor experiențelor […]

 5. Emy Freedom

  Pur is simplu m-am indragostit de aceasta casuta din fotografii. O ador. BRAVO :)))

 6. Gina

  Buna ! Unde gasesc o ghirlanda de becuri pentru exterior? Am tot cautat… please help 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed