Sis-n-me: cea mai fină dulcicaterie fără zahăr din București. Delicatesele raw vegan vin în cafeneaua pop-up @ Made in RO.

Cum ne place să fim la curent cu locurile DESIGNIST din oraș, acum aproape două luni am ajuns la Fabrica (pe strada 11 iunie, în București), unde de curând s-a deschis Sis-n-me: cea mai fină dulcicaterie fără zahăr. Și spunem asta nu doar pentru că ne-a cucerit decorul industrial șic, ci pentru că pauza de dulce sănătos de care ne-am bucurat aici ne-a convins că vrem delicatesele raw și vegane Sis-n-me în cafeneaua pop-up a Made in RO – Târg de design românesc.

IMG_8208zÎmpărtășim cu voi toate descoperirile noastre frumoase… și gustoase. 🙂 Iar în cazul Sis-n-me ne-am dorit să vă oferim mai mult decât povestea celor două surori, Mădălina Belu și Andreea Ionescu, care și-au transformat pasiunea pentru deserturi sănătoase într-o cofetărie raw vegan.

IMG_8239z

Astfel, în weekend, pe 20 și 21 decembrie, la Made in RO (@Impact Hub Bucharest – chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc), vă invităm să veniți și să le degustați biscuiții, caramelele, torturile și prăjiturile, bomboanele și batoanele… la o ghimbirată. Vor fi porția de energie, foarte gustoasă&sățioasă, în pauza de cadouri sau la șueta cu prietenii de dinainte de Crăciun. Și, cine știe, poate vă dăm idei să virați Crăciunul tradițional într-unul cât mai sănătos. 🙂

Dacă anul acesta am declarat Crăciunul turcoaz, suntem pe cale să-l facem și raw vegan.

Vizual Made in RO 5 final - low resFacebook event: aici.

Sis-n-me a apărut în “decorul” Fabrica anul acesta, în iunie. Noi am ajuns aici după vacanța de vară, în octombrie, am stat frumos pe Tolix-uri și uitându-ne când la fereastra mare șic decorată, când la vitrina ca un pastel cu dulciuri fără zahăr, când la tabloul creat din mușchi verde, am gustat, pe rând, bunătățile Sis-n-me (găsești specialitățile lor aici).

IMG_8212z

IMG_8204z

Ne-au cucerit caramelele – era pentru prima oară când mâncam caramele raw vegan (cu susan și lucuma – au mult calciu); bomboanele cu carob și mentă (așa am aflat ce-i cu carobul – e mai sănătos decât pudra de cacao și poate substitui delicios ciocolata); și culorile atât de naturale ale torturilor – era limpede că crema lor delicioasă e colorată de fructe și mirodenii naturale.

tort cu afineTort cu afine, by Sis-n-me

Mădălina și Andreea folosesc doar ingrediente raw, vegetale: nimic nu e copt (ori preparat termic), tocmai pentru a păstra intacte enzimele, mineralele și vitaminele. Folosesc pudră de Maca, lucuma, susan, carob, multe semnițe, doar unt de cocos și de cacao presat la rece, multe fructe proaspete și uscate. Ni se pare sincer că fac minuni prin felul în care le îmbină – nu are cum să-ți fie dor de un desert plin de zahăr, pentru că acestea, datorită mixului de ingrediente sănătoase, sunt și foarte gustoase, și sățioase.

IMG_2504-2Înghețată raw-vegan

Și, dacă acum câțiva ani nu am fi crezut, am descoperit deserturile care nu numai că ne țin în formă, dar ne dau energie și au grijă de sistemul imunitar – pentru că a venit iarna, le recomandăm cu atât mai mult.

tort cu capsuniTort raw-vegan de căpșuni. Arată senzațional!

IMG_2475

Bineînțeles, vrem să vă convingeți singuri, nu doar prin ceea ce vă va povesti, mai jos, Mădălina Belu (o jumătate de Sis-n-me), ci încercându-le. În weekend, la Made in RO, ne pregătesc mai multe surprize, printre care:  un cozonac vegan, cu nucă (va fi o premieră pentru noi!),  vouchere de 20% reducere pentru cei care vin cu sora sau cu o prietenă-ca-o-soră (doar la produsele din magazinul Sis-n-me), bunătăți pentru cei mici.

Save the date: 20 și 21 decembrieMade in RO – Târg de design românesc, @ Impact Hub (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc).

mada&andreea

Mădălina Belu și Andreea Ionescu, surorile care au creat Sis-n-me

Cât timp a stat în sertarul vostru planul deschiderii unei dulcicaterii fără zahăr?

Fiind mare iubitoare de dulciuri şi dorind, în acelaşi timp, să evit dezechilibrarea organismului printr-un consum exagerat de zahăr şi făină albă, am ajuns să testez diferite reţete raw vegan.

Gândul de a deschide o cofetărie a apărut când am constatat că deserturile noastre sunt apreciate nu doar de cei din familie, ci şi de cunoscuţi.

Din acest punct, lucrurile s-au mişcat cu mare repeziciune, astfel că doar o săptămână mai târziu spaţiul era deja închiriat. Când am întrebat de locşorul de la Fabrica, unde suntem acum, am aflat că spaţiul fusese destinat tot unei cofetării, care nici nu-şi deschisese porţile. Am considerat că această coincidenţă e aducătoare de noroc şi am trecut la fapte.

bomboane cu prune si scortisoaraBomboane cu prune și scorțișoară (sus) și bomboane cu ovăz și merișoare (jos)

bomboane cu ovaz si merisoare

Cum s-a conturat decorul cofetăriei șic din incinta Fabrica, Strada 11 iunie? 

Ne-am dorit de la început un spaţiu cald, primitor, unde să se regăsească cât mai multe elemente naturale. Conceptul a fost gândit şi pus în aplicare de cei de la Maison Dadoo.

Astfel, pereţii au fost curăţaţi până la cărămidă şi apoi lăcuiţi cu un lac special care să păstreze culoarea naturală a materialului. Podeaua e din lemn vopsit în alb patinat, iar rafturile pentru cărţi şi detaliile de pe tavan sunt făcute din coturi de ţeavă sudate.

De asemenea, ies în evidenţă corpurile de iluminat şi tabloul decorativ făcut din muşchi natural de pădure. Piesele de mobilier şi de decor sunt achiziţionate de la magazine vintage, iar unele sunt aduse de noi de prin locurile pe unde am colindat. Am fost foarte încântaţi de rezultatul final şi sperăm ca toţi cei care ne vor călca pragul să se simtă aici la fel de bine cum ne simţim şi noi.

IMG_8196z IMG_8229z

Ce a activat, în cazul vostru, pasiunea și grija pentru deserturi sănătoase, pe care în nici un caz nu regreți că le-ai savurat, ci, dimpotrivă, te bucuri de ingredientele lor cu proprietăți benefice?

Pasiunea pentru o hrană sănătoasă a fost declanşată de venirea pe lume a băieţelului meu, Matei. Odată cu grija pentru alimentaţia lui, mi-am descoperit şi dorinţa de a afla cât mai multe informaţii despre hrana echilibrată şi despre combinaţiile sănătoase între alimente, care să ofere organismului o digestie cât mai uşoară. Am început, atunci, să privesc hrana exclusiv ca pe un mijloc de a ne încărca cu energie.

Şi cum deserturile erau pentru mine un extraordinar prilej de bucurie, ocupând un loc fruntaş în meniul zilnic, am început uşor-uşor să le testez pe cele raw vegane care, pe lângă faptul că nu au zahăr, sunt şi foarte consistente şi hrănitoare.

brownies cu goji si merisoare Brownies cu goji și merișoarecaramele cu susanCaramele cu susan și lucuma

Cât timp a durat perioada de test în urma căreia ați conturat meniul tare gustos, complet raw vegan al Sis-n-me?

Conturarea meniului nu ne-a luat mai mult de o săptămână, întrucât la momentul deschiderii cofetăriei aveam deja ceva experienţă în zona asta şi aveam şi preferinţe clar definite pentru anumite reţete.

prajitura cu cafeaPrăjitură cu cafea

Înainte de Sis-n-me, tu și sora ta ați mai lucrat împreună în proiecte sau, de fapt, acesta este proiectul care vă reunește în familie? 

Cu Andreea, sora mea, am avut dintotdeauna o relaţie apropiată şi am împărţit mereu pasiuni şi visuri comune, astfel încât proiectul a venit natural în întâmpinarea dorinţei noastre de a transforma în job ceea ce făceam oricum cu dăruire şi bucurie. Este primul proiect profesional care ne reuneşte, eu lucrând o perioadă lungă în vânzări, iar ea activând în domeniul cosmeticii.

biscuitiBiscuiți cu semințe și merișoare

În ce fel v-a schimbat stilul de viață integrarea acestei pasiuni – dulciurile raw vegane – în regimul zilnic?

Acest proiect ne-a impulsionat să fim consecvente în a face alegeri mult mai conştiente în ceea ce priveşte alimentaţia zilnică. Deşi nu am adoptat un regim raw vegan 100%, consumăm foarte multe fructe şi legume crude. Eu cred că fiecare organism este diferit şi are nevoie de un regim alimentar personalizat pentru a-şi găsi un echilibru.

Renunţând la dulciurile tradiţionale în proporţie de 90% (mai avem şi accidente), am constatat că, treptat, a început să scadă şi nevoia de a le consuma. Prin comparaţie, dulciurile raw se detaşează prin faptul că aduc un aport mare de nutrienţi organismului, sunt săţioase şi pot fi consumate şi pe post de mic dejun. Desigur că nu ar trebui să înţelegem de aici că aceste deserturi pot fi consumate la orice oră şi în orice cantitate. Moderaţia este cea mai bună atunci când vine vorba de alimentaţie.

tort cu zmeura si mentaTort cu zmeură și mentă, by Sis-n-me

Ați avut emoții înainte de lansarea Sis-n-me? 

De emoţii nu am scăpat de tot, însă sunt nişte emoţii constructive care ne ajută să ne mobilizăm şi să ne organizăm mai bine în fiecare zi. Au legătură directă cu faptul că acest proiect se adresează, încă, unui segment de nişă.

Pe de altă parte, în ultimul timp am observat cu bucurie că sunt tot mai mulţi oameni interesaţi de hrana sănătoasă, oameni care încep să conştientizeze că, pentru a fi cu adevărat sănătos, trebuie să ai grijă zi de zi.

Când am deschis cofetăria, noi am vizat în primul rând copiii, deoarece credem într-o idee – gusturile sănătoase se educă de timpuriu, pentru a fi și “durabile”. Ne simţim răsplătite când vedem încântarea de pe feţele copiilor atunci când gustă unul dintre deserturile noastre.

Ne trec pragul de la oameni familiarizaţi cu acest tip de dulciuri, care ştiu ce vor şi nu au nevoie de consiliere, până la oameni care intră de curiozitate şi ascultă cu mirare şi plăcere poveştile noastre despre nuci, seminţe şi superalimente.

rulada cu fructe de padure; cu mac;cu nucaRuladă cu fructe de pădure, cu mac și cu nucă

Spune-ți-ne mai multe despre ingredintele pe care le folosiți în deserturile Sis-n-me? De unde le procurați?

Deserturile raw vegane conţin numai ingrediente vegetale, nepreparate termic, fiind închegate dintr-un amestec de seminţe (susan, in, seminţe de Chia, seminţe de cânepă, seminţe de dovleac şi floarea soarelui), nuci (migdale, caju, nuci româneşti, nuci de macadamia, cocos), fructe proaspete şi fructe deshidratate (curmale, smochine, stafide, merişor).

La toate acestea se adaugă o serie de condimente, pudre naturale, superalimente (goji, maca, lucuma, mesquite) şi uleiuri esenţiale, care oferă beneficii multiple pentru sănătate şi dau savoare preparatelor, transformându-le în adevărate delicii culinare, extrem de diferite prin aromă şi culoare.

Pentru a le prepara este nevoie de un blender de putere mare (peste 1000 W) cu ajutorul căruia se amestecă toate ingredientele. Textura cremoasă a preparatelor se obţine prin adăugarea în compoziţie a unturilor de cocos şi de cacao presate la rece. Apoi, compoziţia se dă la congelator, păstrându-se intacte toate enzimele şi vitaminele de care organismul are nevoie pentru a ne răsplăti cu energie şi vitalitate.

patratele cocosPătrățele cu cocos

Cu ce ne veți tenta, pe 20 și 21 decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc? Ce surprize ne așteaptă? Vă pregătiți și cu mici cadouri dulci și sănătoase de luat acasă?

Pentru Made in RO – Târg de design românesc vom pregăti oferta noastră completă de dulciuri cu care ne tentăm clienţii zilnic şi la cofetărie. Având o gamă variată de bomboane, torturi, prăjituri şi caramele, suntem sigure că vom reuşi să satisfacem şi cele mai exigente gusturi în materie de bunătăţi.

Ca şi surprize de sezon, vom pregăti o reţetă vegană de cozonac cu nucă şi o ghimbirată, băutură care se dovedeşte mereu un ajutor preţios în prevenirea răcelilor şi stimularea sistemului imunitar.

Se ştie deja că avem o simpatie pentru surori, aşa că cine vine la târg cu sora sau cu o prietenă-ca-o-soră va avea parte de o surpriză – vom acorda vouchere cu reducere de 20% la produsele achiziţionate la noi în magazin (Strada 11 iunie numărul 50).

În plus, vom avea şi alte surprize pentru cei mici şi participanţii la târg.

tort cu morcovi si vanilieTort raw vegan cu morcovi și vanilie

Și cum va arăta pentru voi masa de Crăciun? 🙂

Masa de Crăciun va fi, ca în fiecare an, un prilej de bucurie, nu atât pentru sortimentele pregătite şi consumate, cât mai ales pentru faptul că vom petrece momente frumoase alături de cei dragi.

Fiind alături de părinţi, cu siguranţă de pe masă nu vor lipsi nici preparatele tradiţionale, însă ele vor fi consumate cu moderaţie. De altfel, în ultimii ani, reţetele mamei au tot suferit modificări în ceea ce priveşte metoda de preparare, astfel încât rezultatul final să fie unul atât sănătos, cât şi gustos.

În materie de dulciuri, anul acesta vom avea sigur pe masă tort cu afine şi caramele, întrucât sunt preferatele lui Matei. 🙂

tort cu ciocolata si mentaTort cu ciocolată și mentă

Ne plac afacerile de familie, credem în prietenie, în respectul și responsabilitatea care răzbat armonios, firesc. Cât de mare e echipa Sis-n-me?

Echipa Sis-n-me nu este una mare, însă este una veselă, prietenoasă şi dornică de a veni în întâmpinarea dorinţelor celor care ne trec pragul. Este formată din:

Viorica Pricope, cea care întâmpină clienţii cu bucurie şi are grijă ca totul să funcţioneze corespunzător.
Mădălina Belu şi Andreea Ionescu (adică noi), surorile care pregătesc deserturile, testează noi reţete şi se preocupă de tot ceea ce este nevoie ca proiectul să se dezvolte frumos şi armonios.
Theo Pîslaru, care se ocupă de prezenţa noastră on-line şi e responsabilă cu partea creativă.

De asemenea, avem o colaborare frumoasă cu Alina Zainea, la care apelăm cu încredere ori de câte ori avem nevoie de fotografii.

trufe cu canepaTrufe cu cânepă – o delicatesă Sis-n-me

E mâncarea raw-vegan un trend sau mai degrabă alimentația pe care am face bine să o integrăm cât mai curând în meniul zilnic?

În ultimii ani s-au auzit tot mai multe lucruri despre acest stil de viaţă şi numărul celor interesaţi a crescut simţitor, însă părerile sunt împărţite.

Eu nu cred că poate fi vorba despre un trend, în măsura în care s-a dovedit în repetate rânduri că adoptarea unui regim de “hrană vie” contribuie decisiv la vindecarea unei boli extrem de grave şi actuale, cum e cancerul.

Până la urmă, este o alegere personală a fiecăruia dintre noi, alegere care ar trebui să fie făcută în mod responsabil, în concordanţă deplină cu nevoile propriului organism şi după o documentare riguroasă asupra subiectului.

Dacă nu putem să fim toţi raw vegani, e oricând binevenit să avem la masă un procent cât mai mare de crudităţi lângă mâncarea gătită şi să consumăm zilnic fructe şi sucuri proaspăt stoarse. Nu în ultimul rând, e important să eliminăm zahărul din meniul nostru şi să înlocuim pâinea albă cu una integrală, bogată în fibre. Toate aceste schimbări ne vor răsplăti cu o digestie uşoară şi cu o stare de energie crescută.

tort cu ciocolata si fructe de padureTort cu ciocolată și fructe de pădure

Cum arată pentru voi o zi la Sis-n-me?

Ziua noastră începe cu diverse întâlniri legate de eventuale colaborări și continuă cu onorarea comenzilor, încercarea şi testarea de noi reţete care să bucure inima şi papilele gustative.

Timpul liber e petrecut în mare parte tot alături de familie şi ni-l ocupăm cu lucruri mărunte care ne oferă satisfacţii mari. Gătim împreună, ne plimbăm cu bicicleta, mergem la teatru şi încheiem ziua cu o lectură interesantă sau cu poveşti de noapte bună pentru copii.

patratele cu ciocolata si caramelPătrățele cu ciocolată și caramel

Cu siguranță v-am convins să încercați cel puțin un desert de la Sis-n-me. Și, sperăm noi, prima întâlnire să se transforme într-o sănătoasă prietenie. 🙂 Găsiți deserturile raw vegane la magazinul din București: de pe Strada 11 iunie numărul 50. Harta aici.
Telefon: 0745 051 127. Le puteți scrie la contact@sisnme.ro

Și, pentru zile cu pofte fine, recomandăm și pagina de facebook.

IMG_8252z

Iar în weekend, pe 20 și 21 decembrie, cafeaua sau ghimbirata special pregătită de Sis-n-me se savurează alături de cele mai gustoase deserturi sănătoase la Made in RO – Târg de design românesc @ Impact Hub Bucharest (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc). Pentru că încurajăm și susținem pasiunile sănătoase!

FB_cover_Made in RO_Parteneri - desgineri

Facebook event: aici. Invită-ți și prietenii. Mai ales surorile. 🙂

Fotografii: Alina Zainea

One Comment

  1. Am vazut articolul de dimineata. L-am pus in pending si l-am citit cu interes la pranz. Dupa-amiaza pe la 5 eram in fata cofetariei ale carei lumini erau stinse. Mi-am aprins telefonul, am admirat prin geamurile aburite interiorul, am inghitit in sec si am plecat…

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog