Designeri noi, colecții noi și branduri noi de design românesc care te vor convinge să-ți iei toate cadourile de Crăciun la Made in RO!

La Made in RO – Târg de design românesc vii nu numai să-ți iei cele mai frumoase cadouri de design românesc, ci și să interacționezi direct cu designerii care, la rândul lor, vin din toată țara să-ți prezinte cele mai noi creații, să afle feedback-ul tău direct.

Punem mare preț pe descoperire, pe socializare fină, de aceea am creat un târg de design românesc în adevăratul sens al cuvântului: în care nu există intermediari între tine și designerul care-și (re)prezintă creațiile. Iar la fiecare ediție ținem să aducem nume noi, chiar branduri de design care se lansează la Made in RO și colecții pe care aici le vezi în premieră.

Vizual Made in RO 5 final - low res

Iată designerii noi, brandurile noi de design românesc și colecțiile noi cu care te vei întâlni în weekend, pe 20 și 21 decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc  @ Impact Hub Bucharest (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc).

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (17)

Ilustratoarea Alexandra Mâzgăreanu vine în premieră la Made in RO. Ilustrațiile ei, lansate recent, spun povești pastel, ușor exotice. Greu să nu vrei un personaj atât de diafan și… naiv pe perete.

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (12)

Kaptura de aer, un brand fresh de design românesc, aduce la Made in RO – Târg de desin românesc două creații noi. Dacă despre lampa Vis Scris ți-am mai povestit deja în articolul dedicat lămpilor noi – este pentru prima oară când lampa iese în public, îți prezentăm acum și vaza Forêt Étrange.

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (1)O vază din lemn care, cu fiecare floare adăugată, își caută echilibrul. Florile stau în eprubete transparente.Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (2) Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (3)

Și, pentru că am ajuns la capitolul lemn, Florin Constantinescu, creatorul brandului Loved Things, te va încânta cu formele sculpturale ce lasă textura și imperfecțiunile materialului atât de artistic vizibile. Noi vom pleca acasă cu cel puțin un tocător și un platou pe care vedem deja lumânări aprinse.

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (21)

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (20) Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (44)

Un strop de fashion e mereu binevenit. Szasz Zsuzsa este din Cluj, iar ilustrațiile pe care le creează ajung pe genți fine, cu mixuri de texturi și culori foarte grafice.

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (40)

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (41)

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (42)

Bianca Grin este designer de bijuterie, iar împreună cu binecunoscuta ilustratoare Agnes Keszeg, din Cluj, au creat decorațiuni de Crăciun din porțelan de Limoges, parfumabil. Le poți pune în brad, sau pe perete – într-o ramă pe potrivă, ori pe un fundal diafan iluminat. Și mai poți turna pe ele o picătură din parfumul sau esența preferate și o vor răspândi suav în jur. Decorațiuni senzoriale, le spunem noi.

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (22) Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (23) Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (24)Crăciunul este, în primul rând, una dintre cele mai mari bucurii ale copiilor. La Made in RO – Târg de design românesc vine un brand românesc de hăinuțe pentru copii, proaspăt lansat: acbc (advanced children basic clothes). În hăinuțele lor din bumbac organic, din colecția Alphabet, am vrea să intrăm și noi. 🙂

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (4) Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (5)

441 Design Studio lansează la Made in RO, pe 20 și 21 decembrie, o colecție nou-nouță dedicată copiilor, dar și câteva accesorii de împodobit bradul și casa.

SAMSUNG CSCOrmanent-Norișor somnoros

SAMSUNG CSC Ghirlandă de norișori are 2 m lungime.SAMSUNG CSCGlob din sticlă lucrată manual, cu fulg și foiță de aur

De la cadourile pentru copii, trecem la cadouri care le-ar face adulților sărbătorile mai aromate. Diana Anghel și Alexandru Ciomârtan au creat, în Londra, The Herbalist: un brand dedicat extractelor naturale, de folosit în cocktail-uri, dar și în prăjituri.

Alex a studiat Herbal Medicine, iar Diana, Fashion Communication & Styling. Împreună au lansat în noiembrie o băutură aromatică dintr-un mix de 42 de plante. The Herbalist Aromatic Extract va fi de Crăciun și pe rafturile Fortnum and Mason, unul dintre cele mai frumoase & prestigioase magazine din Londra, dar și la Made in RO, pe 20 și 21 decembrie, la Impact Hub – București.

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (38)Sticla, eticheta, sigiliul sunt toate create de Alex și Diana. Iar pentru Made in RO, ne pregătesc ceva cu totul nou – o băutură aromatică cu portocală. Aroma și noua sticlă le descoperiți pe 20 și 21 decembrie.

The Little Things, brandul creat de Alina Panait, vine la Made in RO cu un kit de brad neconvențional. Brăduțul din placaj, cu o grosime de 6 mm, este demontabil, iar globurile din lemn pot fi revopsite și reinvestite în decor: și ele, și tijele din lemn sunt vopsite în culori acrilice, pe care poți interveni. Te așteaptă pe 20 și 21 decembrie să-i cunoști creatorul.

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (27)Brăduțul are 45 sau 57 cm înălțime

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (9) Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (16)

Atelier Simpluș aduce la Made in RO, în weekend, decorațiuni moi de fetru și huse super simpatice, tot din fetru și ele.

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (25)

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (15)

Prăvălia cu Păpuși ne va aminti de copilărie printr-o căsuță a păpușilor frumos îmbrăcate și decorate. Este un brand abia lansat, care iese pentru prima oară în lume la Made in RO. În weekend vei avea de ales între mai multe păpuși minunate, dar trebuie să știi că, dacă vrei o păpușă anume sau personalizarea uneia care ți-a picat cu tronc, Cătălina Chivu, creatoarea delicatelor personaje textile, te poate ajuta.

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (35) Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (36)

Plicurile de lemn, de la Lemnia, destul de noi în peisajul designului de la noi, vin și ele în weekend la târg.

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (11)Designerii Ioana Streza și Alex Burlacu au creat, în 2014, Contemporia, un brand de bijuterie care lansează la Made in RO – Târg de design românesc două colecții noi: Cupcakes și Colaj.

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (18) Colecția Cupcakes: argint și bile colorate din lână care merg de minune cu puloverele călduroase și serile lungi de iarnă!Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (19)Colaj este o colecție prin care bucăți din diferite metale, de diferite forme, capătă o nouă viață, alcătuind corpuri amalgamate din argint, cupru și alamă.

Lână și Beton este brandul timișorean de design care se lansează la Made in RO! Despre lămpilor lor… din lână și beton ți-am povestit pe larg aici.

Lampi - Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (12)

Alte colecții de lămpi ce vor fi lansate, în premieră, la Made in RO sunt:

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (29)Colecția First, lămpi din ceramică decorate cu fire naturale, by Threads & Throws.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAColecția Jocuri de cuvinte, ce mizează pe frumusețea caligrafiei – o artă uitată, by Cristina Mocan (Arcasha)

Lampi - Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (14)Colecția Pollen, care prin intermediul fabricației digitale redă microuniversuri naturale, by Simplexio

Ne-au impresionat inelele din argint inspirate de cutiile de cadouri, semnate Brielle Bijoux (designer Gabriela Secarea). Colecția Cutiuțe este special pregătită de Gabriela pentru Made in RO – Târg de design românesc, unde o va expune în premieră:

“Pornind de la tema acestei ediții a Made in RO – cadouri creative, mi-am amintit bucuria cu care deschideam cutiile de cadouri când eram copii. Am recreat cutiile în miniatură, transformându-le în patru inele şi un pandantiv. Toate cele cinci piese sunt din argint, iar capacele, care pot fi închise sau deschise, sunt lucrate în filigram”, ne-a spus Gabriela.

Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (16) Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (15)

Taburetul Muffin Top a fost creat în urma unui experiment al designerului clujean Adrian Balcău. Scaunul jucăuş, cu cadru din cupru, are un şezut asemenea topping-ului unei brioşe, tocmai ca să-ți facă poftă să te aşezi pe el. Un design amuzant şi… smart. Îl descoperi în premieră la Made in RO.

Taburetul Muffin Top_AdrianBalcau 4

Crăciunul înseamnă masa în familia, iar Bowtique vin nu doar cu papioanele de purtat la întâlniri festive și nu numai, ci, mai nou, și cu o colecție ce-ți va colora masa și casa.

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (39) Seturi din bumbac cu imprimeuri vesele

Canuta infofolita -  detaliu nasturei de lemn in forma de braduti (6)Cănuță înfofolită cu hăninuță croșetată manual

Și, una dintre colecții nou-nouțe, ce va fi prezentată în premieră și va face cu siguranță senzație la Made in RO – Târg de design românesc: Prints, by Irina Neacșu – thecratf LAB. 

Designeri noi - colectii noi - Made in RO - Designist (14)

Fotografia surprinsă într-una dintre drumețiile pe plaiurile românești s-a transformat mai întâi în pictură, apoi a fost imprimată digital pe tapițeria fotoliului.

Acesta este doar un preview pentru sutele de cadouri de design românesc pe care le vei descoperi în weekend, pe 20 și 21 decembrie, la  Made in RO – Târg de design românesc  @ Impact Hub Bucharest (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc). Tot aici le vei cunoaște și creatorii și interacționa cu ei direct. Iar în pauza de socialiazare, iată ce ți se pregărește în cafeneaua pop-up.

FB_cover_Made in RO_Parteneri - desgineri

Facebook event: aici. Invită-ți și prietenii.

Iată unde trebuie să ajungi:

Locatia Impact Hub Accesoriile fashion defilează cu stil la Made in RO

Fotografii: prin brandurile și designerii menționati în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed