Proiect de licență din Cluj: scaune pliabile create de Sorana Pintilie.

Sorana tocmai a terminat Universitatea de Artă și Design din Cluj și, de curând, ne-a trimis proiectul ei de licență: scaunele pliante din placaj – bine finisate, practice, cu o dinamică și un mix cromatic plăcut.

1Scaun pliabil lemn - Sorana Pintilie - Designist 2Scaun pliabil lemn - Sorana Pintilie - Designist 3Scaun pliabil lemn - Sorana Pintilie - Designist

E drept că ne-au amintit de celebrele scaune metalice Stitch, produse de Cappellini, și am stat de vorbă cu Sorana despre asta. Ne-a spus cum printre sursele ei de inspirație a fost mobilierul Folditure și cum a încercat să creeze din placaj un sistem practic, economic, pentru scaune ușoare, simplu de depozitat și transportat.

Cum este la primul ei proiect realizat, o încurajăm pe Sorana să-și dezvolte și diversifice conceptul de mobilier pliabil.

5Scaun pliabil lemn - Sorana Pintilie - Designist 6Scaun pliabil lemn - Sorana Pintilie - Designist 7Scaun pliabil lemn - Sorana Pintilie - Designist

Unind scaunele, pot fi create diverse “insule”: în hexagon sau sub formă de băncuțe, cu jocul de culori al șezuturilor inclus.

“Scaunele au fost realizate manual, fiind decupate din placaj de mesteacăn, lăcuite şi vopsite parţial, iar sistemul de pliere este pe bază de balamale. În realizarea propriu-zisă a scaunelor am fost ajutată de către firma SORTILEMN din Gherla, care sprijină necondiţionat Universitatea de Artă şi Design din Cluj. Procesul de lucru pentru aceste trei scaune a durat trei zile, placajul necesită o foarte bună finisare pentru a se diminua toate porozităţile şi imperfecţiunile.”, spune Sorana.

10Scaun pliabil lemn - Sorana Pintilie - Designist

7Scaun pliabil lemn - Sorana Pintilie - Designist 8Scaun pliabil lemn - Sorana Pintilie - Designist 9Scaun pliabil lemn - Sorana Pintilie - Designist 11Scaun pliabil lemn - Sorana Pintilie - Designist

Fotografii: Emil Costruț

One Comment

  1. Alexandra

    Ar fi genial daca ar reusi sa le comercializeze 🙂 Mi-ar placea foarte mult sa cumpar asa ceva!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed