Tehnologia designului interior sau Delta Studio Design Expo, ediția a 3-a

Tu de câte ori ai folosit un device electronic astăzi? Sau când a fost ultima oară când ai profitat de tehnologie ca să te organizezi, să te informezi sau chiar să te distrezi în ultima vreme? Dar ca să îți înfrumusețezi casa? 🙂 Pentru că – da! – soluțiile inteligente capătă o multitudine de forme și de roluri și se exprimă tot mai ferm și în domeniul designului interior. Ne-am convins săptămâna trecută la vernisajul Delta Studio Design Expo, dedicat anul acesta conceptului de Smart Home Design.

tehnologia

Știi deja de anii trecuți, Delta Studio Design Expo are loc în showroom-ul de pe Strada Progresului nr. 1-3, foarte aproape de intersecția Răzoare, din București. Nouă ne place să considerăm locul acesta un hub de idei și de soluții pentru orice plan de amenajare 🙂 Fie că ai nevoie de corpuri de mobilier și de iluminat, de piese sanitare, de accesorii sau/și de finisaje. Ba mai mult, am fost încântați și de sistemele Smart Home de la Allview, capabile sa dea casei o nota tech.

tehnologia

George Buhnici

Dar să revenim la Smart Home Design. Evenimentul de prezentare a noilor colecții expuse la Delta Studio a fost moderat de jurnalistul George Buhnici, pasionat de tehnologie și soluții inteligente de design – de altfel, ne-a povestit un pic și despre Casa Buhnici, în curs de amenajare, care va reuni cele mai smart piese ale momentului. Noi abia așteptăm să o vedem gata 🙂 .

tehnologia Marco Zotti, reprezentantul Poliform.

Noile colecții de mobilier Poliform, prezentate în premieră de Delta Studio, s-au numărat printre vedetele evenimentului: au detalii finisate până la perfecțiune, iar designul fiecărei piese merge mai departe de tendințele de moment și dictează o eleganță care persistă. Bonus: sunt semnate de designeri de renume mondial, ca Daniel Liebeskind, Marcel Wanders, Jean-Marie Massaud, Rodolfo Dordoni și Paolo Piva.

Noile ambiente Poliform din showroom-ul Delta Studio includ: mobilierul de bucătărie My Planet, accesorizat cu cel mai nou sistem Franke, sistemul versatil modular pentru living QUID, ce permite configurarea de soluții pentru spații diferite, dressing-ul Fitted, patul Rever, noptierele Onda și fotoliul Mad King, creat de Marcel Wanders.

tehnologiaNoua bucătărie My Planet de la Varenna by Poliform (imaginile de deasupra și dedesubt). Varenna este divizia de bucătării a brandului italian, relansat pe piața românească de Delta Studio.  

tehnologia

tehnologia

Fotoliul Mad King creat de Marcel Wanders pentru Poliform – simbol al eleganței asumate și curajoase 🙂 . 
tehnologia

De la târgurile de profil Cevisama și Cersaie, în showroom-ul Delta Studio. Este vorba despre noile colecții de plăci ceramice PORCELANOSA Grupo: parchetul ceramic Manhattan și Heritage, inspirat de țările nordice, gresia Starwood de la Venis, care recreează frumusețea lemnului lucrat artizanal (când ajungi în showroom, nu rata modelul Neo Tanzania, care face trimitere la o dușumea tradițională 🙂 ), accesorii de la Gama Decor și Noken, dar și plăci hidraulice Roche de la Venis, care evocă cimentul decorativ. Perfecte pentru un decor în stil industrial!

tehnologiaDar nu ne oprim aici cu plăcile ceramice. În showroom-ul Delta Studio o să mai găsești noile colecții de plăci supradimensionate de la Kerama Marazzi, Venice și Carpet (119,5 x 238,5 cm), care folosesc tehnologia de ultimă generație Evodryfix pentru a crea suprafețe structurate, similare cu cele existente în natură. Nu rata nici colecția Rialto expusă în showroom, care reproduce piatra naturală.

Iar dacă preferi mai degrabă duritatea metalului, la Delta Studio o să vezi și noua colecție Eleven de la Keraben, cu finisaj metalic și un subtil efect de oxidare. Vei avea de ales între cinci nuanțe diferite.

tehnologie

Și designul românesc cu nuanțe tech are un cuvânt important de spus în cadrul Delta Studio Design Expo. Una dintre piesele noastre preferate dintre cele Made in RO este măsuța de toaletă Smart Make Up Chevalet by Alina Mihaela Ilie (îți mai amintești de interviul de acum câteva luni?) – ți-am mai povestit despre ea și după ediția de anul trecut a Delta Studio Design Expo, însă acum a primit o oglindă smart de la Allview. Beautiful tech 🙂 .

Printre celelalte nume românești prezente  în showroom-ul Delta Studio se numără Dragoș Dogaru, ArhiDot, Decobox, Ani Florea, Chicineta, Alina Ilie, UbiKubi, Zoe & Chloe Playhouses. Mai jos ai și selecția noastră.

tehnologia

Masa creată de Interiology Design Studio (Alexandru Bucur), cu încărcător wireless încorporat.

Ceasul ArhiDot Design

Lampa Flower of Light by Ani Florea

Lămpile Dragoș Dogaru

Te lăsăm pe tine să descoperi și celelalte piese ale expoziției Delta Studio. Îți mai dăm doar câteva hinturi: sistemele inteligente de la Franke, ușile pentru exterior Porta Safe și soluțiile smart de la Allview. Și, informație de ultimă oră: dacă programul ți-e prea încărcat pentru o plimbare până pe Strada Progresului, la showroom-ul Delta Studio, stai liniștit! Echipa a pregătit un tur virtual complet al showroom-ului. “Un fel de Google Street View, dar mult mai tare”, așa cum ne-a spus George Buhnici. Abia așteptăm să vedem cum ți se pare! 🙂

tehnologia

Evenimentul s-a încheiat cu o tombolă pregătită pentru toți invitații. 

Mai multe despre vernisajul Delta Studio Smart Home Design 2017, în filmulețul de mai jos:

tehnologia

Petrecerea a continuat la restaurantul Naan Project, cu preparate de top realizate de Chef Natale Giunta.

Fotografii: prin Delta Studio 

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed