25hours Hotel sau unde trebuie să stai în Viena

25hours Hotel s-a deschis în martie 2011, în Viena, iar noi vă invităm să-i treceți pragul cu prima ocazie, pentru că este un budget, dar și un design hotel: prețul unui studio de 32 mp începe de la 130 euro, iar hotelul are 34 de “camere” din care puteți alege, amenajate cu un șarm spectaculos sub forma a trei tipuri de apartamente – M suite (32 mp), L suite (42 mp), Ringmaster suite (42-56 mp).

dreimeta_25h_Vienna 04qSpațiu de relaxare în hotel

dreimeta_25h_Vienna 07h

Conceptul amenajării poartă semnătura Dreimeta, un birou de arhitectură din Germania, fondat în 2003 de Armin Fischer, ale cărui proiecte de hoteluri sunt foarte des premiate în cadrul European Hotel Design Award: 25hours Hotel din Viena s-a numărat și el printre finalistele competiției în 2011; iar în 2012, Hotelul Superbude, din Hamburg, un hostel amenajat extrem de ingenios, a fost premiat (l-am introdus aici, iar un articol pe larg va urma curând pe Designist.ro).

dreimeta_25h_Vienna 09hTot zona spațiilor comune, de relaxare

dreimeta_25h_Vienna 10h25hours Hotel înseamnă, de fapt, un grup de hoteluri (le găsiți și în Frankfurt, Hamburg, Zürich), iar conceptul lor e dezvoltat de Christoph Hoffmann, unul ditre cei mai de succes antreprenori în această industrie, împreună cu trei asociați. Teoria sa este că fiecare hotel trebuie să aibă o identitate unică, să spună o poveste diferită.

dreimeta_25h_Vienna 01qRingmaster Suite, cu o suprafață între 42 și 56 mp, prețul începe de la 170 euro pentru acest apartament.

dreimeta_25h_Vienna 02q

dreimeta_25h_Vienna 05hTema pentru arhitecții Dreimeta a fost un hotel concept, cu prețuri accesibile, dar cu un profil independent, atractiv într-o zonă a Vienei (Museumsquartier) unde competiția între hoteluri e mare. Conceptul pentru cele 34 de camere, prima modificare esențială a hotelului, trebuia să poată fi integrat cu ușurință unor extinderi viitoare.

dreimeta_25h_Vienna 03q M suitedreimeta_25h_Vienna 06h

Emotions which attract – aceasta a fost conceptul dezvoltat de arhitecți. Și-au propus ca tema centrală a amenajării să fie farmecul Vienei, caracterul orașului tradus în decor.

The house comes with all standards for a high-value offer in the low-budget sector and at the same time shows a completely new, a Viennese character in the 25hours hotel family.

dreimeta_25H_Vienna 01h

L suitedreimeta_25h_Vienna 02hdreimeta_25h_Vienna 03h

A circus as a Viennese dream world – aceasta a fost soluția la care au ajuns.

The circus theme is a metaphor for Viennese cultural tradition – Vienna has been and still is the venue for sensations, shows, for the operetta-like, the shivaree with a folk-like impact. A circus symbolises intoxication, merging into another world and gives the guests with a highly emotional sense of identification with dream images of childhood memories. As a basis for the design concept it was necessary to handle the theme on a maximum high-class level. We placed the nostalgia of the circus heydays during the early 20th century into contemporary and modern elements of today.

dreimeta_25h_Vienna 04h

Au folosit culori puternice și vesele, iar tapetul pentru fiecare cameră a fost imprimat cu ilustrațiile desenate special de artistul Olaf Hajek. Luminile din băi amintesc de cele din cabina unui artist, iar  paravanurile ca niște cuști ce delimitează spațiul (în spațiile comune și nu numai) imprimă atmosfera radiantă, exuberantă a circului.

dreimeta_25h_Vienna 11hTerasa

Succesul primei reamenajări s-a tradus deja în nevoia unei extinderi: cele 34 de camere erau atât de căutate, încât chiar acum arhitecții Dreimeta lucrează la adăugarea a 187 de camere plus spa, o zonă de conferințe și un restaurant. A treia fază a extinderii o vor constitui o terasă pe acoperiș și un bar ce vor fi adăugate deasupra etajului 8. Așadar, vom mai auzi de 25hours Hotel din Viena curând.

dreimeta armin fischer 4

Armin Fischer, fondatorul Dreimeta

Fotografii: Steve Herud

2 Comments

  1. […] […]

  2. […] pentru două persoane, în perioada Vienna Design Week, cu biletele de avion incluse și cazare la 25 Hours Hotel, aflat în Museums Quartier, un design hotel prezentat de curând pe […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed