5 oglinzi care îți schimbă perspectiva acasă

Ba mai mult, au și o componentă de evadare din cotidianul nostru de câteva zeci de metri pătrați. Sunt obiecte în egală măsură funcționale și decorative, cu valențe de piese statement prin iluziile vizuale pe care le creează, prin formele sculpturale și prin metaforele pe care le sugerează. Fă rai din ce reflectări ai!

Orizon – marea/lacul de acasă

Dacă imaginea de mai sus te duce cu gândul la linia orizontului privită de pe malul Lacului Como, la nord de Milano, atunci să știi că ai ghicit sursa de inspirație a noii oglinzi Orizon, creată de designerul Sean Zhang de la Ocrùm Studio.

Orizon este parțial obiect funcțional, parțial suvenir decorativ: a fost creat din sticlă colorată și material ceramic glazurat manual și copt așa încât să capete o paletă întreagă de nuanțe subtile, în cheie evocativă. Poți cere informații despre preț și livrare direct scriindu-i un mail designerului.

Citește și5 amenajări care te fac să te simți în vacanță chiar dacă rămâi acasă

Melt Mirror – în curs de topire

Un ironie la adresa percepției: Melt Mirrors, create de designerii Bower Studios, șerpuiesc alene ignorând realitatea și creând iluzia unui material mult mai flexibil decât sticla. Oglinzile sunt tăiate cu precizie, cu ajutorul aparatelor CNC, și apoi montate pe un suport de lemn din alun sau de stejar, care le susține formele sinuoase.

Cele 4 Melt Mirrors pot fi prinse în 4 variante distincte de rame (transparente, de culoarea piersicii, bronz sau negre), iar tu le poți comanda direct din magazinul online al designerului.

Citește și: Scaunul fără cuie și taburetul din resturi

Magma – oglinda-metaforă

Designerul Fernando Mastrangelo a gândit oglinzile sculpturale Magma ca puncte de pornire a unor conversații despre un subiect dificil: schimbările climatice. În plus, sunt o manieră de accentuare a esteticii urâtului: ramele au contururi organice inspirate din forma materiei vulcanice și sunt create din amestecuri de rășină epoxidică și nisip strâns din mai multe zone de pe întregul glob. Designerul a pictat manual materialul, așa încât să reproducă fidel nuanțele naturale.

Magma 01 și Magma 02 pot fi comandate printr-un mesaj direct către designer.

Objet Trouve – oglinzi baroce din basme

Recunoaștem că nu a fost ușor să alegem doar câteva exemple de oglinzi din colecția Objet Trouve semnate de Codor Designs: sunt una mai barocă și mai dramatică decât alta, tivuite de o abundență de detalii naturale minuțios elaborate din ghips monocrom. Le-am vedea la fel de bine în iatacul mamei Albei ca Zăpada sau în salonul Regelui Soare.

Colecția datează din 2013, însă este încă disponibilă: catalogul de produse sau informații despre materiale, prețuri sau piese custom made este disponibil printr-un mesaj către designeri.

Urban Royals din două straturi

Încheiem cu o recomandare Made in RO – îndemnul #buylocal rămâne activ întotdeauna. Probabil că îți amintești de oglinzile Urban Royals by Anca Fetcu, pe care le-ai văzut la evenimentul din iarna lui 2019: reprezintă perechi de personaje – El și Ea – și sunt realizate din două straturi care interacționează, așa că le poți personaliza schimbându-le stratul inferior. Diametru: aproximativ 30 cm.

Fotografii: prin brandurile menționate

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed