4 amenajări care te fac să te simți în vacanță chiar dacă rămâi acasă

Ce ar putea fi mai util în termeni de design interior în aceste vremuri, când primăvara (chiar și așa, confuză termic) ne-a adus dorul de ducă, dar împrejurările nu sunt încă dintre cele mai prietenoase? Fă rai turistic din ce ai acasă 😊! Pornind de la această idee, îți povestim mai jos despre 4 soluții pe care le-am descoperit în amenajările de pe la noi. Folosindu-se de texturi, de finisaje și de accesorii, fiecare dintre propunerile de mai jos compun scenografii aspiraționale, trimiteri spre tărâmuri îndepărtate sau metropole care ne lipsesc și atmosfere fresh.

Vacanța exotică dintr-o mansardă interbelică

Mansarda de 100 mp și aproape 100 de ani a trecut printr-un proiect de revitalizare și restaurare în care arh. Daniela Crăciunoiu (Monocrom Studio) a accentuat scara spațiilor lăsând aparente elementele din lemn vechi și a diversificat spiritul interbelic prin finisaje de inspirație orientală, piese de mobilier din lemn exotic și cromatica solară.

Astfel, în colajul de mai sus, terasa acoperită (stânga) este teritoriul bambusului și ratanului care ne duc cu gândul la o după-amiază pe plajă, iar plăcile ceramice din duș, care reproduc estetica marocană (dreapta), sunt unele dintre cele mai instagramabile elemente ale casei.

Bucătăria alege un alt drum către destinația senzației de vacanță: păstrează liniile cuminți ale mobilierului, însă le dinamizează prin nuanțe puternice.

Citește detalii aici: O mansardă interbelică în care visezi la o vacanță exotică

Detaliile care aduc vara acasă

garsoniera dubla

Suntem într-un apartament mic, de doar 42 mp, care a avut parte și de un buget mic pentru amenajare. Apartamentul era gata finisat, așa că proiectul nu a cerut modificări în acest domeniu, iar echipa s-a putut concentra pe micile elemente cu putere de sugestie mare. Culorile sunt fresh, pastel, iar materialele sunt naturale, ca să-ți amintească de vacanță – lemnul este cap de afiș aici, îl găsești în pendantul de deasupra canapelei și măsuța de cafea-butuc.

Apropo, ca detaliu suplimentar: pe peretele din spatele canapelei nu vezi un tapet, ci un model vopsit cu ajutorul unui șablon / stencil. Este o idee bună dacă ți-e dor de plimbările cu mașina pe lângă lanurile de grâu din drum spre mare, dar înarmează-te cu minuțiozitate și răbdare pentru un rezultat bun.

Citește detalii aici: “The Devil is in the Details” – ne spune un apartament mic 

O amenajare cu accente orientale 

Acest apartament cu 3 dormitoare și o suprafață de 100 mp amenajat de echipa Spacecasuals (arh. Alexandru Călin și arh. Georgiana Gogolan) și-a format personalitatea dintr-un brief sumar: proprietarii, mari iubitori de călătorii, și-au dorit un spațiu primitor, zone de depozitare generoase și un loc pentru fumat și conversație care să îi facă să se viseze în Maroc. Așa că arhitecții au recurs la detalii și finisaje recurente și inspiraționale: lemnul de stejar, cald, robust și uniform, alburi cu texturi felurite, culori contrastante, dar mai ales tapetul cu spice aurii care cucerește întregul living.

Locul pentru conversație, pauză și fumat s-a adaptat la cotidianul bucureștean cu ajutorul balconului îmbrăcat în stejar și scaunele de ratan. Nu este o curte marocană, dar este clar un balcon atipic 😉.

Citește detalii aici:Cum ajungi până în Marrakech într-o lună (și ceva)

Ca să nu-ți uiți planurile de călătorie…

retro

…poți să folosești soluția la care au recurs arhitectele Jooca Studio (Alexandra Stamate, Ana-Maria Vasile și Cristina Chivu) într-un apartament cu ADN retro, dintr-o vilă de pe strada Polonă din București: nu este un fototapet, cum ai putea să crezi la prima vedere, ci o pictură semnată de artista plastică Hermina Stănciulescu. Cât să recapeți senzația că întreaga lume te așteaptă în vizită mereu 😉

Citește și: Într-un apartament din 1947, unde o amenajare retro was just meant to be

Fotografii: Sabin Prodan /Arthur Țințu și Elis Popescu / Alexandru Călin / prin Jooca Studio 

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed