Acasă la Liana și Sorin: n-am mai pleca din bucătăria lor cu accente vintage

Weekend-ul trecut a venit pentru noi cu o veste tare faină: un sneak-peek în bucătăria și livingul din apartamentul Lianei și al lui Sorin. Abia așteptăm să le facem o vizită când va fi gata și restul casei – un apartament din București de 52 metri pătrați, cu o grădină de aproape două ori mai mare, acum în amenajare.

1Living si bucatarie Liana si Sorin - BucurestiÎn zona bucătăriei pardoseala a fost placată cu plăcuțe de ciment Manolo Manufaktura, produse manual în România.

Liana este copywriter, Sorin este art director, lucrează în agenții de publicitate diferite, dar iată că acasă formează împreună o miniagenție de creație, care și-a trecut deja în portofoliu un super decor, al cărui buget îți dă, pe lângă inspirație, optimismul că se poate, dacă știi ce și cum să alegi – decorarea și mobilarea bucătăriei și livingului au costat sub 3.000 euro.

2Living si bucatarie Liana si Sorin - BucurestiFaianța albă dreptunghiulară este de la Brico Store: a fost în jur de 50 lei/mp.

6Living si bucatarie Liana si Sorin - Bucuresti

Ne-a plăcut mult felul în care au făcut ei alegerile și cum au imprimat nota atât de personală decorului, “declarând” în același timp majoritatea surselor pentru piesele alese. Mobilierul de bucătărie vine de la IKEA, dar în combinație cu frigiderul Gorenje vintage electric, plăcuțele Art Deco de la Manolo Manufaktura și literele metalice… parcă nu mai pare atât de “ikea”. Unde mai pui accesoriile retro,  găsite prin târguri, pe la prieteni sau comandate de pe net.

3Living si bucatarie Liana si Sorin - Bucuresti 4Living si bucatarie Liana si Sorin - Bucuresti 5Living si bucatarie Liana si Sorin - Bucuresti 7Living si bucatarie Liana si Sorin - Bucuresti

Așa cum facem cu toții când vine vorba de mai multe achiziții în decor, au așteptat reduceri pentru electrocasnice (plita și cuptorul sunt Whirlpool), dar nu au făcut rabat la calitate și nici la la piesele și finisajele la care țineau: cum sunt frigiderul colorat, plăcuțele cu pattern 3D, produse în România.

8Living si bucatarie Liana si Sorin - Bucuresti

În living, pentru că nu au găsit canapeaua visurilor lor la un preț accesibil, s-au rezumat deocamdată la două scaune: un Eames original (au ținut musai la asta, pe principiul respectului pentru icon-urile de design) și un scaun metalic de la Retroactiv.

10Living si bucatarie Liana si Sorin - Bucuresti 11Living si bucatarie Liana si Sorin - Bucuresti 12Living si bucatarie Liana si Sorin - Bucuresti

Dulapul metalic din living l-au găsit în Brașov, în drum spre o nuntă ce urma să aibă loc în Sibiu și, da, l-au cărat în mașină până în București. 🙂 Măsuța de cafea este o lada militară ce vine de la magazinul Kaki, iar lampa este un design semnat Liana și Sorin, creat dintr-un felinar vechi și un trepied. De altfel Sorin meșterește în timpul liber, destul de des în piele pentru Taie dar nu de tot.

13Living si bucatarie Liana si Sorin - Bucuresti 15Living si bucatarie Liana si Sorin - Bucuresti 16Living si bucatarie Liana si Sorin - Bucuresti

Pe Liana o găsiți pe Aveți și pe roz?, vă recomandăm să-i citiți poveștile. Tot pe blogul ei găsiți și povestea pe larg a alegerilor de acasă – aici. Exact așa le-am descoperit și noi apartamentul în care abia așteptăm să ne întoarcem pentru o vizită pe îndelete, cu ședere în grădină. 🙂

Fotografii: Aveți și pe roz?

16 Comments

 1. Doru

  Foarte frumos 🙂 scrisul si scaunele sunt un deliciu 🙂

 2. Gheorghe Lazar

  De ce au scris pe peretele bucatariei “PÎINE” si nu “PÂINE”?

 3. Anna

  Foarte frumos!! Pot intreba de unde este cumparata faianta? Multumesc!

 4. Alina

  Cred că au scris “pîine”, și nu “pâine”, deoarece au vrut ca bucataria să fie vintage, un stil retro, iar acum 30 de ani, am impresia că doar “România” se scria cu “â”, restul cuvintelor conțineau “î”.

 5. Oli

  scrie si sus, chiar sub poza : “Faianța albă dreptunghiulară este de la Brico Store: a fost în jur de 50 lei/mp.”

 6. Buna la toata lumea. Eu sunt Liana, cu amenajarea 🙂 Am scris in articolul de pe blogul meu de unde sunt luate toate. Este si link in acest articol. Daca nu aveti vreme sa intrati, zic si aici: faianta este luata de la Bricostore.

  Si scrie PIINE deoarece chiar sunt niste litere vechi, luate de pe o cladire aflata in paragina. Adica de la un magazin de PIINE de pe vremuri.

 7. laura

  Interesant! De unde a fost achizitionata faianta?

 8. Cred ca pe unii ii deranjaza randurile alea cu litere succesive ce se interpun printre fotografii. Trebuie sa fie groaznic sa simti cum te dezhidratezi cand stai in apa pana la genunchi.
  Departe de mine gandul de a face aluzii, dar numai ce mi-am amintit ca nu cu mult timp in urma am citit drama unor americani BLOCATI pe o SCARA RULANTA din cauza unei pene de curent. Oamenii aia au asteptat mai bine de o ora si salvarea s-a lasat asteptata.

 9. Emil

  Cred ca e o referire la perioada comunista.

 10. Ilinca

  scrie si sus, chiar sub poza : “Faianța albă dreptunghiulară este de la Brico Store: a fost în jur de 50 lei/mp.”

 11. Diana

  Buna seara, va rog frumos, imi puteti spune ce sistem de prindere ati folosit pentru perdeluta ce acopera masina de spalat?
  Multumesc mult, Diana

 12. Designist

  Diana, nu stim sa-ti spunem exact, probabil este o bagheta subtire – gasesti si la IKEA si in DIY-uri.

 13. Diana Cristea

  Bună! Mă poate ajuta cineva cu o recomandare privind faianța, dacă este în regula sa fie lucioasa sau mata? Faianta este tot de tip cărămidă, ca cea din articol, iar mobila tot alba, dar mdf mat.
  Mulțumesc!

 14. Designist

  Diana, noi am merge pe faianță lucioasă. Depinde și de culoare, model etc. Dacă ai grijă să nu finisezi decât porțiunea din dreptul blatului de lucru și este albă, nu ai cum să dai greș.

 15. Bogdan Pop

  e un marcaj vechi de magazin de paine montat in bucataria lor.

 16. Bogdan Pop

  par sa fie insemne autentice, vechi ale unui magazin de paine

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed