ADN Birou de Arhitectură se află pe shortlist-ul Premiului Uniunii Europene pentru arhitectură – Mies van der Rohe 2015

Premiului Uniunii Europene pentru arhitectură – Mies van der Rohe 2015 este cea mai prestigioasă competiţie de profil din Europa, iar biroul de arhitectură ADN este singurul din România care a ajuns în finala competiției de anul acesta, fiind nominalizat cu proiectul Urban Spaces.

7ADN Birou de arhitectura - Designist

Situată în Bucureşti, pe strada Dogarilor, clădirea Urban Spaces oferă o imagine contemporană asupra locuințelor, precum și flexibilitate și diversitate pentru ocupanții acestora. Prin spații relativ mici, completate de spații comune mai largi, dar și printr-o tipologie diferită a apartamentelor, locatarii se pot bucura de o alternativă adecvată pentru centrul orașului actual. Proiectul anticipează trendurile în locuirea urbană, din prisma vieții foarte aglomerate în oraș.

6ADN Birou de arhitectura - Designist Am vizitat Urban Spaces și este într-adevăr un proiect atipic, ce marchează dezvoltarea unui alt tip de locuire, de care chiar era nevoie în oraș.10ADN Birou de arhitectura - Designist

În cursa pentru câştigarea premiului Mies van der Rohe 2015, alături de ADN Birou de Arhitectură, concurează unele din cele mai mari nume ale arhitecturii contemporane. Au fost selectate 420 dintre cele mai creative și inovatoare proiecte din toată Europa, dintre care numai 40 se află în shortlist-ul competiţiei, iar dintre acestea doar două sunt proiecte rezidenţiale.

În juriu se află experții de la Fundația Mies van der Rohe, membri ai Comisiei Europene şi arhitecţi de renume. În faza finală a competiției vor intra numai 5 proiecte, iar acestea vor fi anunțate la Londra, la sfârșitul lunii februarie. Lucrările participante pot fi vizitate la Barcelona School of Architecture până pe data de 19 martie. Câștigătorul marelui premiu Mies van der Rohe va fi desemnat de un juriul specializat, în urma prezentării proiectelor pe 8 mai, în Barcelona.

2ADN Birou de arhitectura - Designist

Proiectul cu care ADN Birou de Arhitectură este nominalizat la premiul Mies van der Rohe s-a găsit pe shortlist-ul unor alte competiții internaționale de renume precum World of Architecture Festival și a fost câștigător al ediției din 2014 al Anualei de Arhitectură București și al Bienalei Naționale de Arhitectură.

9ADN Birou de arhitectura - Designist

ADN Birou de Arhitectură a fost înfiinţat în anul 2003 şi este condus de arhitecţii Andrei Şerbescu, Adrian Untaru şi Bogdan Brădăţeanu. La finele anului trecut, biroul a lansat albumul „Locuind împreună, 6 blocuri de ADN BA”, ce conține o prezentare detaliată a celor mai renumite clădiri bucureştene semnate de companie.

1ADN Birou de arhitectura - Designist

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed