Assamblage anunță prima ediție Romanian Jewelry Week

Update: Situația actuală a dus la reprogramarea evenimentului Romanian Jewelry Week pentru perioada 22-27 septembrie.

10 ani de existență, primul eveniment-sinteză: între 19 și 24 martie, Assamblage lansează prima ediție Romanian Jewelry Week cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a școlii de bijuterie. O sinteză anuală a creatorilor români și internaționali de bijuterie contemporană, cu un număr record 150 de designeri expozanți din întreaga lume.

Bijuteria de autor ca artă și expresie creativă ni se dezvăluie de-a lungul a 6 zile de expoziții, conferințe, târg de bijuterie contemporană, lansări de carte, vernisaje și tururi ghidate. Evenimentele vor avea loc în spațiul centrului cultural ARCUB Gabroveni și în alte opt locații partenere din București, care vor găzdui pe întreaga perioadă creațiile artiștilor și designerilor români și internaționali.

Adelina Petcan, România, Lot26

Romanian Jewelry Week 1.0 prezintă colecțiile a peste 70 designeri români și are ca invitați peste 80 creatori, colective și asociații de designeri din Portugalia, Italia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Elveția, Canada, Israel, China, Norvegia. Printre acestea, se numără Milano Jewelry Week, PIN – Asociația de Bijuterie Contemporană din Portugalia, școli de bijuterie contemporană renumite precum Alchimia (Florența) și Krama (Atena) și multe alte surprize.

Margherita Forgione, Italia – Hard black

Alis Lalu, România, inel

Locația centrală Romanian Jewelry Week va fi ARCUB Gabroveni (Strada Lipscani nr. 84 – 90) unde va avea loc vernisajul expoziției „Retrospectiva Assamblage”, conferințe, dezbateri, lansări de carte și Târgul de bijuterie contemporană ROJW 1.0. Alte muzee, galerii și spații culturale din București vor completa harta Romanian Jewelry Week.

„Tradiția breslei bijutierilor, veche de sute de ani, dar uitată și pierdută în România pentru o lungă perioadă, este reinventată de către designeri și artiști și dezvaluită publicului din perpectiva artei contemporane. Am selectat designerii cu cele mai spectaculoase idei, concepte, forme, culori și tehnici, modalități de exprimare, pentru a-i dezvălui publicului larg din România”, a explicat David Sandu, curator și fondator Romanian Jewelry Week.

Monica Wickstrom, Finlanda

Creația de bijuterie contemporană ca parte din lumea antreprenorială va avea oportunitatea să devină, între 19 și 24 martie, personajul principal al familiei industriilor creative. Designerii care si-au asumat pionieratul ca antreprenori în domeniul creativ al bijuteriei vor beneficia de o vizibilitate specială și vor fi aduși în atenția publicului, a galeriilor de artă și a organizațiilor creative și antreprenoriale.

Programul complet al Romanian Jewelry Week va fi disponibil aici.

Fotografii: prin Assamblage

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed