Avalon Estate: ce spui de un townhouse aproape de lac și cu parc la scară, între Aviației și Pipera?

Poate le-ai fotografiat intensiv într-un city break în Amsterdam sau în Delft. Sau poate ai oftat văzându-le în vreun serial american. Eh, de fapt, nici nu mai contează când sau unde ai descoperit townhouse-urile, case înșiruite aflate la intersecția dintre o vilă individuală și un apartament. Ce sigur trebuie să-ți pui, însă, pe to do list, este să vizitezi curând townhouse-urile din Avalon Estate, proiectul rezidențial din nordul Capitalei (Bulevardul Pipera, nr. 1-VIII M), care a fost construit în jurul unui parc central, imediat lângă Lacul Pipera.

Începem cu un teasing: dining-ul crește într-o zonă cu înălțime dublă, în fața unui vitraj imens, care face legătura dintre interior și grădina exterioară  ❤️🌿.

Îți povestim în continuare de ce, în timp ce te conducem prin townhouse-ul showroom 😊.

Meet Prime Kapital, dezvoltatorul Avalon Estate

Trecem mai întâi prin culise și schițăm un mini CV pentru compania Prime Kapital: este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România. În prezent, echipa are în dezvoltare peste 3.200 de apartamente și case în 4 proiecte rezidențiale (dintre care unul a fost livrat anul trecut), al cărui principal scop este să propună noi modalități de eficientizare a confortului și care oferă estetică funcționalității.

Astfel, dincolo de Avalon Estate, din portofoliul rezidențial al Prime Kapital fac parte Marmura Residence (în cartierul Bucureștii Noi, livrat în 2022), Silk District (proiect mixed-use de regenerare urbană în Iași) și Pleiades Residence (complex situat în Ploiești). În curând, lor li se vor adăuga și alte proiecte rezidențiale în cele mai importante orașe din țară.

Revenind la Avalon, trebuie să-ți mai spunem că proiectul de construcție a primei faze a ajuns deja pe ultima sută de metri și primii membri ai comunității se pregătesc deja să se mute în noile case. Ansamblul are la bază conceptul de gated community, cu acces securizat 24/7 și trafic redus, include o piscină de 187 m2, cu filtrare prin plante și 28 000 m2 de spații verzi și de promenadă. Pe scurt, îți pune la dispoziție și natura, și confortul urban, într-o armonie continuă.

Echilibrul între texturi și proporții

Townhouse-urile duc la un nou nivel conexiunea dintre om și natură despre care vorbeam și o transpun în suprafețe vitrate foarte generoase, materiale naturale și spații deschise. Începem cu un mic rezumat al coordonatelor generale:

  • au suprafețe utile de până la 162 m², eficient compartimentate;
  • au 4, 5 sau 6 camere dispuse pe verticală (ai de ales între variantele parter + 2 sau 3 niveluri), pentru a beneficia de multiple spații funcționale;
  • înălțimea liberă a camerelor ajunge la 2,80 m;
  • înălțimea dublă pe care am menționat-o mai sus se traduce în zone cu volumetrie dublă a tavanului, cu o înălțime de până la 6 m;
  • terase private la primul etaj, pentru spații suplimentare de relaxare în aer liber.

Și da, în caz că te întrebai, costurile de întreținere sunt mai scăzute decât în cazul caselor individuale 😎.

Pentru amenajarea townhouse-ului showroom Avalon Estate pe care îl vezi în fotografii, echipa de interior design din cadrul Prime Kapital a folosit accente scandinave ca să creeze o punte între interior și exterior: finisajele din lemn și texturile naturale predomină, spațiile vitrate ample deschid accesul luminii în fiecare colț, decorațiunile sunt minimale, mobilierul redus la esențial, iar paleta cromatică este neutră.

Pe scurt, vorbim despre un mix compus din simplitate și funcționalitate, desfășurat în parter + 3 niveluri, fiecare cu câte un element statement, care se impune în spațiu.

La parter, bucătăria deschisă este dominată de insula din piatră naturală, care joacă și rol de separator vizual între multitudinea de corpuri de depozitare mascate și zona de dining.

Dining-ul este norocosul care are parte de înălțimea dublă, pusă în valoare de un corp de iluminat simplu și ușor adaptabil indiferent de stilul amenajării. Ne-au plăcut masa și scaunele rotunjite, care echilibrează geometria unghiurilor drepte din restul townhouse-ului.

Living-ul ne-a amintit de o zonă de așteptare generoasă, înainte de ieșirea în grădina urbană: imaginează-ți cum ar fi să dai nas în nas cu răsăritul soarelui, de pe canapea 🙂 . Unul dintre pereții zonei de relaxare este îmbrăcat cu lemn în întregime: corpuri de depozitare care eficientizează spațiul și integrează armonios și televizorul.

Etajele superioare sunt gândite ca teritorii ale intimității și liniștii: dormitorul matrimonial și cel pentru copii, dormitorul pentru oaspeți, toate cu spații ample de depozitare și dressing-uri care se întind până la tavan. În pur stil scandinav, încăperea biroului se deschide către o terasă dedicată.

Te lăsăm să descoperi dormitorul matrimonial în timpul viitoarei tale vizite, însă ce-ți putem spune deja este că funcționează ca un “apartament în apartament”, pregătit pentru zilele în care cozyness-ul este cuvântul de ordine: dressingul amplu se continuă cu zona de birou, în dreptul spațiului vitrat te așteaptă un colț pentru citit și relaxare, iar măsuța de cafea (din marmură, la fel ca insula de bucătărie) prelungește diminețile de weekend.

Baia spațioasă, pe măsura dormitorului matrimonial, include și o cadă freestanding, și o zonă de duș. 

Înainte să ne luăm rămas bun de la povestea Avalon Estate te anunțăm că stocul de townhouse-uri este pe ultima sută de metri, deci dacă plănuiești o vizită la biroul de vânzări din Bulevardul Pipera, nr. 1-VIII M, îți recomandăm să te grăbești: aici găsești toate datele de contact.

Fotografii: prin Avalon Estate

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed