Bijuteria contemporană ca formă de artă independentă

Toamna se numără bijuteriile. Iar dacă constați că nu ai destule (ne referim la cele din zona unde bijuteria e o artă), în perioada 18-20 octombrie ești așteptată la Jewelry Design Fair – Back to School, în cadrul Galeriei Galateca (Str. C.A. Rosetti nr. 2-4).

Banner cu sigle parteneri

Organizat cu ocazia aniversării a trei ani de la înființarea Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană, un proiect David Sandu, cu care noi am realizat un frumos interviu aici, evenimentul va reuni 30 designeri alături de un program de expoziții, conferințe și workshop-uri pe tema artei și designului contemporan.

Roua de Argint

Autor: Roua de Argint 

Vor fi dezbătute teme de management cultural, design autohton (aici sperăm că a contribuit și concentratul nostru de idei fine) și comunități artistice, și mai ales dezvoltarea bijuteriei contemporane ca formă de artă independentă. Cu tangențe vizibile în multiple zone ale arhitecturii, sculpturii, artei conceptuale și designului contemporan, bijuteria contemporană își proclamă statutul bine-meritat în rândul celorlalte forme de manifestare artistică.

Mihaela IvanaAutor: Mihaela Ivana 

Aflat deja la cea de-a IV-a ediție, Jewelry Design Fair se poziționează ca un eveniment de nișă pentru iubitorii de bijuterie contemporană. De la ediții dedicate metalelor și pietrelor prețioase la colaborări internaționale cu un juriu din Los Angeles, evenimentul reunește designeri deja consacrați, dar și artiști aflați în curs de afirmare.

Dana TudorAutor: Dana Tudor

Expozanți – Adina Istrate, Roua de Argint, Alexandra Ungurelu, Alina Carp, Alina Simion, Alis Lalu, Anamaria Dobras, Anca Pandrea, Andreea Mogosanu, Andreia Popescu, Bianca Grin, Ioana Enache, Mihaela Ivana, Noha Nicolescu, Adina Marin, Alexandru Burlacu, Alina Predoiu, FashionMachine, Cristina Popa, Dana Dorofte, Dana Tudor, atelier44, Gabriela Secarea, Grigore Mitrea, Ioana Streza, Irina De Man, Iulia Ivan, Lăcrămioara Hențulescu, Roxana Hodorog și Silvia Suotean.

alina simionAutor: Alina Simion

Din program nouă ne-au făcut tare cu ochiul worshop-urile: “Îmbinarea construcției si a formelor organice în designul bijuteriei contemporane. Tehnica modelării cerii și turnării centrifugale” este unul dintre ele, susținut de  designerul Andreia Popescu. Întregul program pe www.jewelryfair.ro.

Cristina PoPa_2Autor: Cristina Popa

Participările la expoziție, conferințe și workshop-uri sunt gratuite. Suntem rugați să anunțăm anterior participarea la temele de dezbatere și workshop-uri, deoarece locurile sunt limitate.

RSVP: Valentina Buzămurgă – contact@assamblage.ro.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed