Fotoliile clasice defilează cu ținute noi pentru colecția Upholstery by Quadra!

Cele mai confortabile case sunt cele clasice, spun mulți. Trebuie să recunoaștem că au totuși dreptate, oricât de contemporan te-ai declara în gusturile pentru “acasă”. Și nu pentru că piesele care dau tonul în designul contemporan nu ar fi confortabile, ci datorită acelei memorii colective, care se activează ori de câte ori vedem un fotoliu clasic, o tapițerie “caldă” și nuanța lemnului.

Upholstery-by-Quadra-European-Heritage-Designist-89Scaune de dining și fotolii din noua colecție Upholstery by Quadra, alături de piese de mobilier din lemn European Heritage.

Sunt imagini care ne aduc instant aminte de atâtea scenarii în care liniștea, bunăstarea și frumusețea sunt cuvintele de ordine. Și ne fac să ne așezăm pentru un răgaz, cu gândul la toată istoria asta pe care piesele ne-o trec prin fața ochilor. Așa cum ne îndeamnă noua colecție Upholstery by QuadraTake a Seat. Take a Moment.

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (28)

Să facem un exercițiu de imaginație: ce vă inspiră această canapea? Nu-i așa că liniște, serenitate, confort…? Este într-adevăr o piesă clasică, discret adusă în contemporan de mixul tapițeriei. Canapeaua Maya, de două locuri, face parte din noua colecție Upholstery by Quadra, care își propune să introducă în casele noastre designul clasic în haine noi, actuale, contemporane.

V-am făcut cunoștință cu noua colecție Upholstery by Quadra cu ocazia BIFE, proaspăt sosită de la târgul Maison & Objet, Paris, acolo unde a fost lansată de brandul European Heritage. Vă spuneam atunci că ne bucurăm de introducerea atâtor opțiuni de tapițerie pentru formele clasice ale scaunelor, fotoliilor și canapelelor nou lansate sau cu ștate mai vechi în colețiile lor. Devin mult mai firesc și ușor de introdus în decorurile de azi și cu un mai mare impact scenografic.

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (2)Canapeaua Maya (fără butoni), cu tapițerie textilă, din colecția Upholstery by Quadra

În ce stil ne amenajăm casele? Observăm o tendință, în urma multor vizite frumoase pe care le-am făcut cu ocazia ședințelor noastre foto, către un mix de stiluri, în care contează foarte mult amprenta personală. Am remarcat însă, în cele mai multe dintre casele de designist prin care am trecut, fotolii și canapele care își spuneau cuvântul în decor prin tapițerii și colaje interesante de materiale. Exact aici intervine și noua colecție Upholstery by Quadra, cu potențial de brand, introdusă recent pe piața românească de European Heritage.

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (20)Fotoliul Lewis, un nou design al colecției, l-am încercat la BIFE, e atât de confortabil!

Am stat de vorbă cu Ralph Polko, directorul executiv Quadra Invest, despre această colecție și noua abordare pe care se concentrează compania:

Upholstery by Quadra reprezintă pașii făcuți de mai bine de 10 ani de Quadra, care în tot acest timp a produs tapițerii, “purtate” până acum, la o scară mult mai mică, doar de colecțiile European Heritage.

Atât serviciile Quadra, cât și tapițeriile și calitatea lor s-au diversificat și a venit timpul ca Upholstery by Quadra să devină un brand în sine, recunoscut atât pe piața din România, cât și internațional. Scopul îl reprezintă tocmai flexibilitatea și dorința de a veni în întâmpinarea tuturor celor care-și doresc mobilier (scaune, fotolii, taburete, canapele) care să-i reprezinte, să fie cât mai mult ale lor”, ne-a explicat Ralph.

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (4)Fotoliul Baxter, într-un cadru artistic, boem

Pe scurt, alegeți modelul care vă place din noul catalog Upholstery by Quadra, care propune 5 noi familii de produse (fiecare dezvoltată în jurul unui fotoliu) și o subcolecție – Comfort Collection.

După care puteți alege: ce nuanță să aibă lemnul picioarelor – vedeți aici; și ce fel de tapițerie doriți – din material textil sau piele.

Mai mult decât atât, tapițeria unei singure piese poate fi un mix de materiale: textile, sau materiale textile și piele, sau chiar un material propus și adus de voi.

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (19) Iată un moodboard care să vă inspire în personalizarea fotoliului Maya.

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (24)Fotoliul Francis în varianta mix & match

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (71)Încă un exemplu care, în continuarea sloganului colecției, Take a Seat. Take a Moment, ne face să adăugăm: The Sky is the Limit atunci când vine vorba de personalizarea pieselor Upholstery by Quadra!

Toate piesele colecției sunt realizate în întregime în România, la fabrica European Heritage din Târgoviște. Pe site-ul European Heritage, veți descoperi pe prima pagină anunțul colecției Upholstery by Quadra, care vă va direcționa spre pagina Upholstery by Quadra. Pentru a cere mai multe informații despre noile produse, folosiți cu încredere aceste date de contact.

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (1) Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (3)

Să facem câteva exerciții de stil, că tot vorbeam de cât de ușor e acum să conturezi scenarii diferite, cu piesele colecției Upholstery by Quadra. Pregătiți-vă moodboard-urile, cum ar spune un designer de interior, fiți gata și alegeți scenariul&stilul preferate!

1. Fotoliul Tyler, unul dintre new entry-urile noastre preferate, în 3 scenarii designish:

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (6) Același fotoliu, cu tapițerii diferite, cu bumbi (colorați sau nu) sau fără bumbi, cu picioare din lemn în diverse nuanțe. Cum spuneam, The Sky is the Limit!Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (7) Dimensiuni fotoliu: L 75 x l 90 x h 80 cm.

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (27)

2. Fotoliul Maya – sau cât de mult pot schimba bumbii și tapițeria o piesă de mobilier!

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (16) Alb, cu bumbi M&M, pentru interioare cu spirit ludic. 

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (17)Clasic, discret, ușor marin, într-un decor visător.
Dimensiuni fotoliu: L 77 x l 95 x h 92 cm.

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (5)Infuzie de culoare pentru spații moderne, care se dau în vânt după culori neon.

3. Facelift pentru banchetă!

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (50)Cât de mult se poate transforma o banchetă (face parte din subcolecția Comfort Dining). Dimensiuni: L 160 x l 62 x h 90 cm.Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (73)

4. Același scaun, stiluri diferite:

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (76)E vorba de scaunul de dining, al subcolecției Comfort Dining. Dimensiuni: L 50 x l 50 x h 99 cm.

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (8)Making of, în fabrica European Heritage, din Târgoviște

Upholstery-by-Quadra-European-Heritage-Designist-81O mare de scaune, cu tapițerii colorate diferit, proaspăt ieșite din producție la fabrica European Heritage!

Clasicul capătă un twist contemporan! Iar dacă ezitați să introduceți un fotoliu sau o canapea cu linii clasice în decorul modern de acasă, iată soluția – tușa o dă tapițeria, felul în care personalizezi piesa.

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (10)Fotoliu Maya, Upholstery by Quadra, într-un proiect de amenajare din Portugalia!

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (1)Canapeaua din familia Maya, de trei locuri, cu otoman asortat, este o noutate a colecției. În ce culori v-ar plăcea la voi acasă?

Ne plac aceste piese, cu liniile lor familiare, pentru că ne duc cu gândul la conace cosy englezești, dar și la case primitoare din toată lumea. Ele vin cu un statement al lor: sunt “clasicul” pe care te poți mereu baza, care nu iese din tendințe. Iar acum, cu Upholstery by Quadra, pot arăta în atâtea feluri, dar mai ales actuale, mixate fin în decor.

Upholstery-by-Quadra-European-Heritage-Designist-88Fotolii Comfort Dining tratate contemporan!

Pentru informații legate de produsele colecției Upholstery by Quadra, click pentru Contact. Ca să fiți la curent cu proiectele și noutățile European Heritage, iată și pagina de facebook.

Upholstery by Quadra - European Heritage - Designist (66)Pentru a încerca modelele, treceți pe la fabrica din Târgoviște. Tot aici veți găsi factory outlet-ul, de unde le puteți și cumpăra.

Fotografii: prin European Heritage, Voyage Maison

One Comment

  1. […] și a vechiului cufăr, piesele de mobilier albe din showroom au fost realizate la comandă de European Heritage. Iar tușa incofundabilă, de nereprodus, a acestui spațiu o reprezintă piesele artistice, cele […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed