Ajungem într-un nou birou israelian în care “diferit este mai bine decât mai bine”

Despre birourile din Tel Aviv ți-am tot povestit în ultimul an – clustere de design cool, care reinventează spațiile de lucru și le plasează în scenarii curajoase, cu accent pe materiale naturale, sustenabilitate și răspunsuri pragmatice la dorințele clienților. Responsabil de majoritatea dintre ele este studioul de arhitectură Roy David, care a semnat și noul proiect Aleph, hub-ul pentru antreprenori care a profitat de estetica istorică a clădirii-gazdă  și a infuzat-o cu modernitate designist. Un loc în care “Diferit este mai bine decât mai bine”, așa cum o să vezi mai jos 🙂 .

israelian

“Este vorba despre un contrast dintre atmosfera modern-istorică și birourile personalizate high-end, care face acest spațiu să fie diferit de orice alt proiect pe care l-am semnat. Am creat un limbaj coerent și comun între pardoselile din beton, elementele metalice industriale, partițiile custom made, mobilierul și corpurile de iluminat. Rezultatul: o nouă casă pentru Aleph, dictată de valorile lor și de viziunea studioului de arhitectură”, a explicat arh. Roy David.

israelianSpațiul de birouri se întinde pe 700 mp într-o clădire din centrul orașului Tel Aviv, o zonă înțesată și de construcții Bauhaus, și de zgârie-nori în stil eclectic, așa că studioul Roy David și-a propus să se folosească de toată această moștenire arhitecturală. Ca urmare, a scos în evidență zidurile interioare de beton netratat, sincer și asumat, și a adăugat corpuri de metal dur. Accentul a fost pus pe funcționalitate.

israelian israelian israelianÎntregul proiect a fost, de fapt, o mare provocare și asta pentru că perioada de amenajare s-a întins pe un interval de doar două luni, timp în care strategia de design a fost trasată și pusă în practică respectând regulile de protejare și conservare a clădirii de patrimoniu. Și pentru că, așa cum ți-am spus mai sus, brieful pe care l-a oferit comunitatea Aleph a fost esențial, biroul a devenit un mare open space, așa cum și-au dorit membrii. Totul respectând cultura organizațională – mentalitatea “cu toții suntem egali” / “all are equal mentality”.

israelian israelianPartițiile transparente au păstrat spațiul deschis și au asigurat, în același timp, bariere acustice atent calculate. Tot ca să păstreze liniștea din birou, arhitecții Roy David s-au folosit de o supra-structură de partiții acustice din lemn cu elemente de design care să nu contrazică stilul industrial al proiectului.  israelianDăm o notă mare partițiilor sugerate de corpurile de mobilier din încăperi 🙂 . 

israelianCoerența designului: betonul pardoselilor și al zidurilor interioare este dublat (aparent) de blatul mesei din bucătăria comună. Ne-a plăcut că și scaunele păstrează gama cromatică. E o bucătărie un pic austeră, dar se aliniază și ea stilului general.

israelian israelianAm amintit mai devreme despre austeritatea designului, dar nu am vrea să crezi că niciun strop de creativitate pură nu își găsește locul în birourile Aleph. Sloganul organizației – “Different is better than better” / “Diferit este mai bine decât mai bine”  – , de care ți-am spus chiar la început, a luat forma unei piese create în colaborare cu artistul israelian Ohad Benit și compusă peste 1.000 de figurine umane din plastic. Toate egale și respectând cultura companiei, firește 🙂 .

israelianÎncheiem pe terasă periplul nostru prin uriașul birou Aleph din Tel Aviv. Spiritul amenajării se păstrează și aici: un strop de modernitate și o sugestie a moștenirii culturale în același loc.

Fotografii: Yoav Gurin pentru Roy David

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed