Un apartament mic, de 40 mp, bine împărțit și amenajat cu 10.000 de euro

Cum faci rost, în două camere și 40 mp, de toate funcțiunile pe care ți le dorești (inclusiv un colț pentru birou, în spiritul #readershomeoffice și o bucătărie complet utilată), fără să faci rabat de la accesoriile și decorațiunile visate? Mai mult, în acest apartament mic, reușești să ții bugetul în frâu, în jurul a 10.000 euro. Rămâi cu noi și îți povestim ce am aflat de la arh. Anca Ionescu de la Kulcuș, care semnează amenajarea.

Pentru reglarea așteptărilor, însă, trebuie să îți spunem că acest apartament mic se află într-un bloc nou și a venit echipat cu parchet, aparate de aer condiționat în ambele camere și baia cu toate finisajele (de altfel, încăperea nu a fost inclusă în proiectul de amenajare, deci nu o vei vedea în fotografii). Brief-ul proprietarilor a mizat în primul rând pe echilibru: nu foarte girlish,  nici foarte sobru, dar cu siguranță mai degrabă minimalist.

Citește și: Cum faci designul unui apartament cool (și) cu ce stă ascuns în debara

Micile corpuri de iluminat din bucătărie și din hol vin de la Zangra și au costat 169 lei/bucată.

Principala dificultate a proiectului a venit din bucătăria deschisă și poate fi rezumată astfel: suprafață foarte mică ⇒ puține spații de depozitare electrocasnice multiple care nu își găseau locul. Ca soluție, arhitecta a ales să redeseneze limitele și forma bucătăriei: a răsucit blatul de lucru și a repoziționat chiuveta așa încât dintr-o încăpere în formă de L a obținut una în formă de U, cu spații de depozitare incluse și o insulă care delimitează zona și joacă rol de loc de luat masa.

Execuția la comandă a mobilierului i-a revenit echipei Except Custom Solutions.

Citește și: Cum să trăiești armonios într-un spațiu mic

Profilele din partea inferioară a pereților dau personalitate. Biroul a costat 499 lei, iar scaunul de birou, 165 lei. Ambele vin de la Jysk. Și mobilierul pentru depozitare este executat tot de Except Custom Solutions.  

Citește și: Cât te costă să amenajezi creativ un apartament de 2 camere într-o garsonieră de 37 mp

Aplica echipată cu braț mobil este una din piesele cool ale zonei.

Canapeaua este cumpărată de la Bonami și a costat aproximativ 2.000 lei

În rest, amenajarea a mers lin, fără probleme notabile, dar a fost luată prin surprindere de vacanța de vară, care i-a mărit durata: în total, aproape 4 luni. Ah, iar picioarele și mânerele mobilierului au întârziat vreo 6 săptămâni, deci ia în calcul și eventualele prelungiri neprevăzute dacă te pregătești de o reamenajare cu deadline clar.

Setul de măsuțe vine tot de la Jysk – 350 lei.  

Patul este comandat prin Bonami și a costat 1696 lei.

Și noptierele vin de la Jysk – 150 lei / bucată.

Iar dulapul “ascuns” după ușă e făcut la comandă de aceeași firmă cu care au realizat și bucătăria. 

Noi, ca și voi, ne bucurăm întotdeauna să vedem soluții creative și accesibile pentru proiecte, care în final ies atât de… fotogenice. Și tu ai o poveste de amenajare cu buget restrâns?

Foto: Cătălin Georgescu

10 Comments

 1. Ellie

  Usa de la intrare e vopsita verde? Sau cumparata direct asa? Detalii!!!!

 2. Kulcus

  Buna! Sincer nu stiu sa spun exact, usile de acces in culoare verde au fost din proiect. Cred insa ca poti lua in calcul ambele varianta, sa gasesti furnizori care sa vopseasca intr-o culoare RAL la cerere sau sa gasesti ceva verde direct. Eu mi-am aruncat rapid un ochi si am gasit asta :
  http://usiintrare.ro/wp-content/uploads/2018/09/USA-CIVICA-VP-verde.jpg
  Succes!

 3. Andy

  Frumos,dar am o intrebare…in dormitor dulapul acoperă in totalitate peretele..nu va apărea mucegai?eu am avut această problemă și a trebuit să schimb mobila.Ce solutii s au găsit pt a se evita această problema?

 4. Ada

  Buna! Capul acela minunat de hipopotam de unde este?
  Merci!!

 5. Designist

  Bună, Ada! Hipopotamul este de la The Home.

 6. Iulia

  Buna ziua! Puteti s-mi spuneti, va rog, de unde este cumparat scaunul maro din piele. L-am cautat la The Home si nu l-am gasit. Va multumesc anticipat.

 7. Designist

  Bună, Iulia! Din păcate, este foarte posibil ca fotoliul să fi ieșit din stocul magazinului 🙁 Cel mai bine ar fi să-i contactezi direct pe ei.

 8. Anca

  Hei, am vazut la Kika unul asa.

 9. Calugarescu Andreea

  Se poate lua legatura cu cei care au facut mobila?

 10. Designist

  Cu siguranță. Găsiți datele de contact pe site-ul producătorului.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed