Cadouri și povești ceramice Made in RO pentru masa de Crăciun

Știm, o să avem un Crăciun atipic: fără mese mari în familie, mai obosiți decât în alți ani și, poate, mai temători. Dar poate asta înseamnă și că fiecare dintre bucuriile pe care le vom avea la îndemână poate deveni un spectacol în sine. De exemplu, un mic dejun de sărbătoare, lângă brad, servit din vase pictate cu efect de flori de gheață sau cu nuanțe suprarealiste. Iar mai târziu, o seară tihnită, cu o carte bună și o lampă interplanetară 🎅.

Iată mai jos selecția noastră de recomandări ceramice pe care le poți comanda online pentru un Crăciun mai strălucitor – intră pe website-urile artiștilor ca să vezi toate colecțiile de produse. Până pe 20 decembrie, Made in RO online rămâne sursa ta de inspirație pentru planurile #buylocal.

Atelier Magrit și surprizele glazurate

Platou alungit Dejun pe iarbă din gresie ceramică pictată cu acuarele și creioane cerate, glazură lucioasă. Dimensiuni: 31 x 24 cm, greutate: 1 kg. Preț: 120 lei.

Piesele ceramice Atelier Magrit își creează propria estetică organică și renunță la filtrul rațiunii și al obișnuințelor – da, un pic de supranatural modelat manual, dar influențat de sutele de grade din cuptor, care unesc și separă culori și glazuri. Vasele-surpriză sunt făcute din gresie ceramică, fără mulaje sau matrițe și fără roata olarului, iar lutul și gravitația le decid forma finală, așa cum ne-a spus creatoarea lor, Gabriela Carp. Înainte de toate, însă, fiecare platou este pictat cu acuarele, pasteluri și cărbune la fel de prietenoase cu natura cum sunt și cu oamenii și apoi împodobite cu glazuri ecologice.

Set de platouri alungite Levănțică și Portocală din gresie ceramică și glazură lucioasă texturată, cu margine pictată cu aur coloidal de 24 k. Dimensiuni: L 33/20cm si l 31/19 cm; greutate: 1 kg. Preț: 230 lei.

Apropo, așa cum ai dedus din denumirea atelierului, Gabriela este pasionată de René Magritte, așa că subînțelesurile primesc toată libertatea de manifestare în piesele ei.

Platou alungit Uragan celest de stele din gresie ceramică și glazură lucioasă texturată, cu margine pictată cu aur coloidal de 24k. Dimensiuni: L 32 cm și l 25 cm; greutate: 1 kg. Preț: 140 lei.  

Poți comanda piesele Atelier Magrit direct din magazinul online al brandului, www.ateliermagrit.com. Nu-ți face griji dacă piesa ta preferată este marcată out of stock: Gabriela o poate reface special pentru tine, la comandă.

Adora Costa și efectele lunii pline

Farfurie mare Luna glaciară (diametru: 27 cm). Preț: 130 lei;
farfurie medie Luna glaciară (diametru: 21 cm). Preț: 100 lei

Din inima Bucovinei, în atelierul Adora Costa, Adriana Costaș creează manual piese ceramice și din porțelan, cu o preocupare constantă pentru funcționalitate și durabilitate. De altfel, noua ei colecție, Glacier Moon / Luna glaciară, își propune să marcheze chiar evenimentele astrologice ale acestui an și transformările pe care ni le aduc ele pe termen lung: curajul de a face alegeri conștiente, deschiderea către nou și flexibilitatea în fața diversității. Fiecare vas este pictat manual, cu o glazură cu efect de flori de gheață și este unic prin textură și culoare.

Poți comanda ceramica Adora Costa direct din magazinul online al brandului, www.adoracosta.ro, iar piesele vor ajunge la tine în 2-3 zile lucrătoare, suficient de repede cât să îți rămână timp să (ți) le faci cadou înainte de Crăciun 😊. În perioada Made in RO online, colecția Luna glaciară are un discount de 10%, folosind la check out codul de reducere madeinro10.

Căsuța cu Cerdac și universul ei punctat

Ți-am mai povestit despre vasele și figurinele grafice create de Căsuța cu Cerdac (Iulia Costache) prin procedeul de prelucrare a ceramicii numit Raku și apărut în Japonia în secolul al XVI-lea. Totuși, niciuna dintre colecțiile lor de până acum nu ni s-a părut mai scenografică decât Dots, formată din vase, cești, căluți, ba chiar și omuleți-lămpi din ceramică așezați pe cuburi din lemn de salcâm, toți punctați alb-negru. Privește cu atenție contururile ondulate ale ceștilor 😉!

Un gânditor interplanetar din ceramică, sub formă de lampă. 

Poți vedea toate piesele Căsuța cu Cerdac pe pagina de Facebook a brandului.

Fotografii: prin brandurile menționate

1. Citește și alte povești Made in RO AICI și inspiră-te pentru lista de cadouri fine, de designist 🎁
2. Fă un tur virtual AICI, pe Facebook event Made in RO online – descoperă și mai multe idei de cadouri Made in RO, fotografii și informații, toate la un loc 🎁🎁

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed