Camera de la mansardă a unei fetiţe din Târgu Mureş

Când a început să amenajeze cămăruţa de la mansardă, nici Simona Ungurean (Simonette), care s-a ocupat de amenajarea întregului apartament, nici părinţii nu ştiau dacă va fi vorba de camera unei fetiţe sau a unui băieţel. Curând aveau să afle că se pregătiseră cu toţii pentru camera micuţei Larisa, dar cum rozurile nu ar fi intrat nicidecum în ecuaţie (părinţii nu voiau să meargă pe “reţeta clasică”), culorile neutre alese pentru decor au rămas cea mai bună alegere. Mai mult, Simona nu dorea să se abată de la decorul apartamentului în ansamblu, conturat cu mult lemn natur şi nuanţe naturale, luminoase.

Ar mai trebui spus că această cămăruţă de la mansardă ocupă acum o parte a fostului living:

Livingul avea 16 mp şi un balcon de 7 mp. Aşa că am luat din living spaţiul pentru camera fetiţei (2,15 x 3,30 m, adică 7 mp), iar livingul s-a extins spre balcon şi astfel a rămas la aproape aceeaşi suprafaţă; mobila pentru living a rămas aceeaşi. Apartamentul fiind situat la mansarda unui bloc nou ne-a adus marele avantaj de a putea monta o fereastră de mansardă, care aduce multă lumină în camera”, ne povesteşte Simona.

Fereastra de la mansardă este Velux.

Pentru că lăţimea camerei Larisei este de 2,15 m, Simona a vrut să evite senzaţia de spaţiu strâmt, fără perspectivă, astfel că pe peretele opus intrării a folosit un fototapet foarte haios şi delicat, de la Komar, din Germania. Fototapetul se numeşte Princess, pentru o cameră de prinţesă, cum altfel 🙂

Mobilierul alb, împreună cu parchetul într-o nuanţă natur deschid foarte mult camera şi contribuie la lumina plăcută. Acum, piesele asigură Larisei şi părinţilor ei confortul primilor paşi: dulapul din MDF are prevăzută o comodă pentru înfăşare, însă pentru viitor a fost deja prevăzută montarea unor rafturi în locul ei; minicapeaua de lângă pătuţ, ce are şi spaţii de depozitare, este locul în care Larisa îşi primeşte porţia de lăptic. Dar în decorul camerei, atunci când pătuţul nu va mai fi, Simona a luat de pe acum în calcul prezenţa unui pat junior sau a unui pat pentru o persoană.

Canapeluţa cu spaţiu de depozitare este foarte cochetă, iar pe perete stau tablouri animate de personajele decupate din fototapet. Pătuţul este din lemn masiv şi a fost realizat pe comandă de firma Mobinarta, din Târgu Mureş, iar aplica de lângă este IKEA.

Minicomoda pentru înfăşare face parte din dulap, dar curând locul ei va fi luat de rafturi necesare accesoriilor fiecărei domnişoare. Materialul textil, cu steluţe, care dă un aer şi mai de poveste decorului este de la IKEA, dintr-o lenjerie de pat 🙂

Camera Larisei este un exemplu de cât de bine pot arăta lucrurile şi într-un spaţiu micuţ, cu un buget absolut rezonabil: bugetul total alocat camerei (incluzând de la mobilier, parchet din lemn masiv, plintă, tapet, fereastra Velux, stor, textile, covoraşe, tablouri, până la corpuri de iluminat etc.) a fost de 8.500 ron, din care 2.700 au reprezentat doar fereastra Velux, storul ei şi montajul. Bineînţeles, regula de aur este să nu amestecăm şi aglomerăm lucrurile: câteva decoraţiuni discrete, piese de mobilier alb, un fundal neutru, luminos punctat de câteva personaje, pattern-uri şi culori vesele, discrete. O cămăruţă la mansardă cochetă şi luminoasă ca o poveste frumos colorată!

Sunteți părinți în devenire sau aveți deja experiență?
Intrați pe totuldespremame și aflați tot ce trebuie să știe un părinte

Fotografii prin Simonette.ro 

2 Comments

  1. Monica

    Imi place! Poate fi o idee pentru camera fetitei mele

  2. ioana crisan

    fototapetul este din IKEA? Nu am inteles exact

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed