Canapele designed in Barcelona, made in Europe, de găsit și la noi

Da, ne-am cam englezit în titlul ăsta, dar ce nu ai face pentru o canapea care arată bine, dar e și accesibilă?

Noi, la Designist.ro, avem adeseori sentimente contradictorii când ne plimbăm prin magazine (moment de confesiune). Firește, ne place să ne lăsăm luați pe sus de mulțimea de opțiuni, linii și texturi, dar asta cere și mult timp, pe care rareori îl avem liber – și știm că mulți dintre voi au aceleași bătăi de cap. Alternativa, însă, poate să arate riscant, mai ales dacă ești în căutarea unor piese de mobilier: un magazin online, unde să salvezi timp și energie, dar să nu poți încerca live TOT ce îți place? Chiar și…(suspans)…o canapea?!

VivonitaCanapeaua Milton Trend Corner Right în stil nordic – adâncimea șezutului: 58 cm, înălțimea picioarelor: 20 cm. 

Am spus canapea pentru că recent ne-am convins că, totuși, până și la cumpărături online de asemenea amploare poți să ai surprize plăcute dacă îndrăznești și dacă alegi cu grijă – mai exact, dacă te asiguri că toate coordonatele piesei de mobilier ți se potrivesc: adâncimea șezutului, înălțimea spătarului, lungimea canapelei. În funcție de aceste dimensiuni, îți dai seama dacă e canapeaua care îți trebuie. Iar pentru noi, câștigător al jocului timp salvat – risc asumat a fost brandul Vivonita, despre care o să-ți povestim mai multe mai jos.
Vivonita

Vivonita este un brand născut în Barcelona, dar piesele lor de mobilier și accesoriile, cu o mare componentă handmade, sunt create pe întregul continent european. Dacă ajungi prin Barcelona, le poți vizita showroom-ul, dar dacă ești acasă și vrei să-ți înlocuiești canapeaua, ia loc încă puțin pe cea de care vrei să scapi, înarmează-te cu laptopul sau smartphone-ul și intră direct pe site-ul Somproduct, aici. Sunt colaboratorul principal Vivonita în România, așa că noua ta canapea se află la câteva click-uri distanță. Iar dacă vrei o reamenajare consistentă, trebuie să știi că Vivonita înseamnă și colecții întregi de fotolii și paturi – alege-ți favoritele și dintre ele.

Vivonita

Julia Keck

Julia Keck, fondatorul Vivonita, ne-a spus că etalonul brandului a fost dintotdeauna nevoia noastră de relaxare. De aici, formele pline ale fotoliilor și canapelelor, nuanțele și texturile complementare și fibrele naturale au venit cu un răspuns firesc.

“Misiunea noastră este să creăm piese de design contemporan la prețuri accesibile, să fim  o sumă a plusurilor acelor branduri care oferă un raport echilibrat preț-calitate, cu un bonus estetic”.

Vivonita

Brandie 1 Seater din colecția Luxury – înălțimea spătarului: 45 cm, adâncimea șezutului: 55 cm, picioare din lemn de fag și alamă.  

Iar bonusul estetic despre care ne-a spus Julia se ghicește cu un simplu click pe butonul de meniu al site-ului: colecțiile și stilurile merg de la Nordic și Industrial la Retro, Midcentury, ba chiar și un Luxury catifelat, iar materialele și cromatica se adaptează fiecăreia:

“Țesăturile noastre sunt fie în nuanțe neutre și ușor de întreținut, ca în colecțiile Scandi și Retro, fie în nuanțe puternice și texturi bogate, pentru colecțiile midcentury/glam, high-class. Toate vin din țările Uniunii Europene”, ne-a spus Julia. 

Vivonita

Piesele sunt create de echipa specializată Vivonita, de la concept până la producția propriu-zisă din fabricile brandului, dar de-a lungul vremii au existat și colaborări cu designeri scandinavi care au conturat colecțiile minimaliste. Și pentru că relaxarea vine la pachet și cu siguranța maximă, fiecare dintre piese trece printr-un proces individual de testare, de la prototip până în punctul în care părăsesc depozitele.

Milton 1 Seater, colecția Nordic Style – înălțimea spătarului: 48 cm, adâncimea șezutului: 58 cm.

Vivonita

Skolm 1 Seater din colecția Retro Design – înălțimea spătarului: 45 cm, adâncimea șezutului: 55 cm. 

Îți mai spunem și că piesele Vivonita pe care le găsești la noi pot să difere de cele pe care poate le-ai văzut în alte țări, iar asta ține tot de adaptabilitatea brandului:

“Fiecare țară are preferințe specifice. Lucrăm întotdeauna cu retaileri aleși cu mare atenție și online, și offline, care ne sprijină inițiativa de a răspunde dorințelor pieței. Prețurile pot varia în funcție de costurile de livrare a produselor”, a completat Julia.

VivonitaFotoliu Portobello

Iar la final, Julia ne-a spus la ce să ne așteptăm de la Vivonita în următoarea perioadă:

“Ne dorim să continuăm să oferim cele mai bune produse la cele mai bune prețuri pentru clienții orientați spre design. Ne dorim să facem diferența în casele tuturor. Și desigur că vom adăuga noi modele, cu un accent special pe canapele și daybeds”.

Am știut noi de ce am introdus canapelele în scenă încă de la începutul materialului 🙂 .

Fotografii: prin Vivonita

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed