Când seara e luminată minimalist – industrial, de Haim Evgi.

În timp ce-ți povesteam despre biroul artsy industrial din Tel Aviv, amenajat de Roy David Architecture, din a cărui echipă de arhitecți face parte și Ileana Bălan, am descoperit corpurile de iluminat create de Haim Evgi, designer de produs și interior din Israel.

Haim Evgi_Wings-l_Designist

Creatorul și creația – Haim și corpul de iluminat WINGS-S

Piesele sale sunt o combinație de lemn și metal, iar accentul cade pe detaliile perfecte și foarte discrete, într-un joc de forme sculpturale.

Haim Evgi_Wings-S_Designist

Haim a creat seria WINGS, inspirată din poziția și zborul păsărilor. 

Haim Evgi_Wings-s_Designist4

Lampa de birou “WINGS-S” (Aripi) are carcasa flexibilă, realizată din stejar masiv, și sursa de lumină ascunsă în interior. Se sprijină pe un picior din fier vopsit, asemeni unei berze. 🙂

Haim-Evgi_Torch_Designsit

Este evident că lampa TOM a fost inspirată de lanternă sau, de ce nu, de strămoșul ei, torța. Oricum ar fi, e la fel de portabilă, așa că devine un corp de iluminat pentru acasă, versatil și simpatic. 
Haim-Evgi_Torch_Designsit1

Haim Evgi lamp_Designist1

MISKO arată exact ca o “banală” noptieră minimalistă și bine echilibrată… până când o bagi în priză și aprinzi lumina, atunci te îndrăgostești! Are un LED intern care-i luminează și “capacul” transparent, și mânerul sertarului.

MISKO este primul exemplar din noua serie “Mobilierul care iluminează spațiul.”

Haim-Evgi_Misko_DesignistHaim Evgi_Misko_Designist

Haim-Evgi_Kavo_Designist4

Vrei un obiect pe care să-l asamblezi singur, din materiale de calitate, cu un design smart și un preț accesibil? Say no more! KAVO este ceea ce designerul israelian numește: “entuziasmul realizării unei lămpi de unul singur.” Ai la dispoziție două părți din lemn de nuc american și patru șuruburi, pentru ca la final să te bucuri de un corp de iluminat șic și ușor ca un fulg.

Haim Evgi_kavo_lamp_Designsit2

Haim-Evgi_kavo_lamp_Designist

Dar să vezi cum arată lămpile lui Haim în casele designist din Israel:

4Haim Evgi designer - Designist

Stap (sus) + Sleepo (jos)

3Haim Evgi designer - DesignistAm păstrat la final contrastul nostru preferat: Felix, veioza cu abajur verde metalic și picior din lemn, prin care trece decorativ firul electric!

1Haim Evgi designer - Designist 2Haim Evgi designer - Designist 5Haim Evgi designer - DesignistUrmează sfatul nostru și încearcă una din lămpile minimalit-industriale în combinație cu o cană de ceai și o carte bună, în timp ce ploaia îți bate în geam. Ce îți poți dori mai mult de la o seară de luni? 😉

Fotografii: prin Haim Evgi

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed