Demult visam la un Paște cu black+blum. Acum se întâmplă prin iLUX.ro.

Cine spune că timpul le rezolvă pe toate are mare dreptate… Povestea începe așa: acum aproape 5 ani, la începuturile Designist.ro, îți recomandam o listă smart de cadouri pentru prieteni și familie. 4 din cele 15 cadouri propuse veneau de la black+blum, brandul londonez de care ne-am îndrăgostit acum mult timp, datorită lui James, the Doorman. 🙂

5black+blum -iLUX.ro - DesignistPrimele iubiri de design nu se uită ușor, cu atât mai puțin vizita într-un fantezist shop de design din Anglia, pe a cărui masă stătea o instalație din sfeșnice Loop. Acum mai puțin de o săptămână am aflat că prietenii de la iLUX.ro au adus în stoc o primă tranșă de cadouri black+blum. Dacă până la finalul anului ajunge și James la iLUX pe raft, ne declarăm absolut fericiți!

12black+blum -iLUX.ro - DesignistPrețul unui sfeșnic Loop este 170 de lei. Un cadou de design accesibil!

Ne-am grăbit să-ți dăm de veste, pentru că, până la 1 mai, la orice cadou black+blum comandat primești un set de inele Loop, pentru șervețele. Și la cât de bine arată e păcat să nu-ți țină companie la masă.

7black+blum -iLUX.ro - DesignistInelele costă 70 de lei.

De ce Loop?

Piesele colecției Loop Maison sunt inspirate de Spirala lui Fibonacci, iar ceea ce pare a fi o spirală metalică ce-și caută echilibru e, la o privire mai atentă a bazei, un triunghi perfect desenat de punctele în care atinge masa. Oțelul inoxidabil dă greutate spiralei organice și o ancorează păstrându-i versatilitatea. Oricât de sculptural-artistice arată distribuite individual, pe noi încă ne fascinează baza compusă din spirale ce nu mai înțelegi unde încep și unde se termină, de parcă ar fi sudate într-un tot unitar, atunci când le alături, îmbinându-le buclele.

Fiecare sfeșnic, vază sau suport arată diferit în funcție de unghiul din care-l privești și implică manufactura. Citește povestea pe larg a calităților designului aici.

19black+blum -iLUX.ro - DesignistRecipientul pentru apă se detașează de spriala-bază. Iar, ca o confirmare a subtilității din spatele simplității, Muzeul de Artă Modernă din New York a cumpărat pentru fiecare dintre mesele restaurantului gourmet The Modern câte o vază Loop.

Costă 160 de lei. Nu ai nicio scuză să nu o distribui în centrul mesei tale de Paște. 😉

8black+blum -iLUX.ro - Designist

Prețul contează!

De cele mai multe ori în fața dorinței tale de te bucura sau de a oferi un cadou de design… se interpune prețul. Stai liniștit, și noi avem o listă de așteptare lungă. Designerii black+blum tocmai acest obstacol vor să-l combată: produsele urmează un proces de creație relativ nesofisticat, materialele rezistă, iar forma surprinde funcționalitatea cât mai neașteptat. În toată această buclă a experimentelor, prețul rămâne decent.

O vază ce costă 160 de lei sau un sfeșnic cool, de 170 de lei, nu au cum să fie lăsate deoparte pe lista de cadouri pentru acasă, nunta sau aniversarea prietenilor. Unde mai pui că nu prea ai cum să dai greș cu forma lor organică și materialele ușor de integrat stilului actual, fie că e virat spre retro (aduc un pic cu designul industrial al anilor ’60), fie spre industrialul contemporan, minimalist.

2black+blum -iLUX.ro - Designist

Vaza Champagne arată ca un pahar supradimensionat de șampanie, costă 190 de lei.13black+blum -iLUX.ro - DesignistCe bine i-ar sta cu ouă…

Ne întoarcem la sfeșnice, doar e despre Lumină weekend-ul ce vine:

14black+blum -iLUX.ro - Designist

Suportul de lumânări Pillar, din dreapta, costă 170 de lei.black-blum-B-FS-L-FS-BLACK_LOOP_1-PLUS-2_1024x1024

Sfeșnicele Black Loop sunt ușor mai solide decât modelele Chrome sau Satin: spiralele lor sunt mai groase. Dintre toate variantele – cromat, satinat și cu aspect de cupru –  le preferăm pentru impactul scenografic, dramatic pe care îl au în decor. Le și vedem pe un  blat din lemn, neșlefuit.

Pentru că se poartă cuprul, nu puteam să nu-ți introducem suportul de lumânări T-Loop. Costă 135 de lei și îl găsești și în varianta Chrome. Câteva lumânări banale și ți-ai creat opera pentru centrul mesei.

3black+blum -iLUX.ro - Designist

Cum îți dorim ziua de Paște cu Loop Maison?

Lejeră, frumoasă, atât cât e nevoie de prețioasă. Nu uita că la comanda oricărei piese din colecția Loop, până la 1 mai, primești și inelele pentru șervețele cadou, să-ți întregească armonia de design acasă. 🙂

6black+blum -iLUX.ro - Designist

Până la tarte și drob, să-i ascultăm și pe designerii Dan Black si Martin Blum:

Fotografii: prin iLUX.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed