“Teddies Riot” – adoptă un ursuleț și ajută-l pe ceramistul Andrei Pandea să împartă fapte bune.

“Mai ții minte ce bine ne era împreună acum mulți ani? Când mă îmbrățișai ? și mă iubeai din toată inima? Când la mine veneai ca să plângi după ce te certa mama c-ai făcut o boacănă? Când stăteam întinși pe spate, pe deal, și priveam împreună norii? Când mie-mi șopteai în ureche toate secretele tale? Când eram amândoi murdari de gem de căpșuni? Când mă strecurai în ghiozdanul de grădiniță? Când noaptea te păzeam de fantome și de monștrii de sub pat, de umbrele care se prelingeau pe pereți, de tunete și fulgere? Pe mine mă strângeai în brațe, eu îți dădeam putere și curaj…” – Teddies Riot – nici că se putea poveste mai potrivită pentru un decembrie magic. ❤️

Urșii modelați de Andrei Pandea nu seamănă unul cu altul, însă îi unește dorința de a împărți binele în rândul copiilor neajutorați. 

Ei bine, prietenul nostru Andrei Pandea, pe care l-ai cunoscut, în primăvară, la prima ediție Ceramik. ne-a impresionat cu noul său proiect: artistul ceramist s-a apucat să modeleze în lut – atenție! – 3.999 de ursuleți pentru a-i ajuta pe copiii fără părinți, fără educație, fără jucărie-urs, să iasă la lumină. E imposibil, ai putea spune. Întâi să te înhami la o astfel de muncă migăloasă – cei 3.999 urși mari și mici ? trebuie să fie gata de paradă în numai 18 luni. Apoi, nu-i ușor deloc nici să găsești de unul singur sponsori și sprijin, în bani, pentru a le oferi un strop de mângâiere copiilor care n-au avut în viața lor un ursuleț de pluș.

“Îmi doresc tare mult să colaborez cu asociații și organizații non-guvernamentale de încredere pentru a ajuta cât mai mulți copii care nu au acces la educație și, apoi, să putem cumpăra aparatură medicală pentru spitale”, ne-a spus Andrei.

Ursulții din ceramică sunt și purtători de mesaje.

Însă Andrei știe bine ce face, mai ales că nu e la primul proiect de o asemenea anvergură. Lansat în urmă cu aproape 9 ani, “Corul Incocenților” – despre care ți-am povestit aici – s-a bucurat de mare succes, iar în urma expozițiilor din stradă cu cei peste 5.000 de cântăreți din lut, realizați de artist, s-au strâns 35.000 euro pentru cauze caritabile.

Ca urmare, armata de ursuleți are cale liberă spre reușită, iar tu poți fi parte din povestea lor minunată chiar de sărbători. Tot ce ai de făcut este să intri pe site-ul andreipandea.ro, în secțiunea proiecte, să selectezi Teddies Riot și să adaugi în coș un ursuleț care-ți va purta numele. Trebuie să știi, însă, că el va rămâne în familia lui numeroasă, cu mii de veri, frați, surori, nepoți, părinți și urși bunici, pentru marea paradă care va facilita strângerea de fonduri pentru copiii neajutorați. E dar din dar, în numele tău! ❤️ E magie de Crăciun! ?

“Ursulețul este simbolul universal al copilăriei și sunt sigur că va atrage atenția. Estimez că expoziția stradală << Teddies Riot >> va avea cam 100 metri pătrați, mult mai mare față de <<Corul Inocenților>> care a avut vreo 30 metri pătrați, ținând cont că urșii sunt mai mari. Sunt figurine de 30 și 60 centimetri”, ne spune Andrei Pandea.

Ursul-dascăl modelat de Andrei Pandea vrea să-i ajute pe copii să meargă la școală, să învețe să citească, să aibă un ghiozdan, cărți, stilou și jucării. Implică-te și tu! Adoptă un ursuleț și ajută-i pe copiii fără posibilități materiale! 

Apoi, te poți implica în proiect ca partener. Donezi lunar și, la finalul celor 18 luni, când toți cei 3.999 de ursuleți vor fi fost gata, primești din partea lui Andrei Pandea o lucrare ceramică în serie limitată – vor fi tare multe statuete din ceramică diafană. În plus, numele tău va apărea în catalogul dedicat Teddies Riot. O altă mână de ajutor este să cumperi un colindător din “Corul Inocenților”. E numai bun de făcut cadou.

Acum citește și vezi cine-i ursulețul pe care tocmai l-ai adoptat. Îți spune simpaticul  Cazimir ?, purtătorul de cuvânt al urșilor grozavi: “Poate nu mă mai recunoști… nu mai sunt moale și pufos. Au trecut anii și peste mine, firește. Acum sunt dur fiindcă am trecut prin multe de când ai plecat să te faci mare și eu am rămas singur în camera ta de copil. Am avut nevoie de mult curaj să trec prin foc pentru tine, dar acum sunt nemuritor. Privește-mă cu atenție: haina mea de pluș e mai scorțoasă, dar mai rezistentă, culorile s-au mai estompat, nu mă mai pot îndoi. Poate m-am mai micșorat un pic. Poate mi-au căzut colțurile gurii. Dar în mine încă bate o inimă de urs. Doar tu, stăpânul meu adevărat, îmi poți auzi bătăile inimii; e suficient să mă ții în brațe cu dragoste, cu sufletul curat și cu bunătate, așa, ca pe vremuri…”

Salut, eu sunt ursulețul Cazimir! Hai în gașca Teddies Riot!

Andrei Pandea s-a apucat serios de treabă din 2 octombrie, iar în atelierul lui din Sibiu se muncește la foc continuu. Când l-am sunat noi, la început de decembrie, Andrei avea deja modelați 400 de urși optimiști și neînfricați.

“E un proces amuzant, dar e și foarte obositor. Chiar dacă niciun ursuleț nu seamănă cu altul, tot e o activitate repetitivă. Muncesc 8-10 ore pe zi, șase zile pe săptămână. Și mi-am propus să fac în fiecare lună câte 200 de ursuleți ca să pot termina proiectul la timp”, ne povestește plin de entuziasm Andrei.

Chiar așa – tu ți-ai ales ursulețul? Fă parte din povestea Teddies Riot și ajută un copil să meargă la școală. 

În următoarea perioadă, ceramistul Andrei Pandea va organiza, la Sibiu, ateliere creative unde urșii vor fi vedetele. Așa că fii cu ochii pe pagina lui de Facebook și află primul toate noutățile. Îi mulțumim ursulețului Cazimir pentru rolul de povestitor în articol. ?

Fotografii: prin Andrei Pandea 

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed