Câte pagini ți se par confortabile pentru scaunul tău?

De la scaunul pe care stăteai când ai învățat să mănânci, la cel pe care îți făceai temele, la cel din sala de clasă și până la cel pe care lucrezi în fiecare zi, la birou – cu toții știm că înălțimea șezutului și a spătarului variază imens în funcție de siluetă, greutate, ba chiar și de ținuta pe care o ai, așa că e nevoie de reglaje fine ca să obții confortul pe care ți-l dorești. Designerii de la studioul japonez Vanguard Industries s-au inspirat tocmai din această diversitate și versatilitate când au creat scaunul PAGES. Firește, cum îi spune și numele, inspirația a venit și din lectură…să zicem 🙂 .

“Conceptul de bază, creat de designerul Noriko Hashida, este acela de a <<da pagina>>. Procesul delicat de ajustare a înălțimii scaunului tău sau chiar de adaptare a culorii lui în funcție de amenajarea camerei în care te afli trebuie să fie la fel de simplu ca a da pagina atunci când citești. Iar asta a luat formă prin meșteșugul și creativitatea designerilor japonezi”, povestește echipa Vanguard Industries. 

Scaunul PAGES are o structură foarte simplă, creată din lemn de tei și arțar, completată de multiple huse de fetru foarte moale (sau chiar imitații de blană), pe care le poți plia peste spătar sau folosi ca să acoperi șezutul. Ai de ales dintr-o multitudine de nuanțe și imprimeuri – “rezultatul unei abordări maximaliste asupra minimalismului”, așa cum au numit-o designerii Vanguard Industries.

În ultimii ani, PAGES a ajuns deja la Salone del Mobile de la Milano, la Design Shanghai, ba chiar și la Wanted Design NYC din Statele Unite. Iar în primăvara acestui an a adus pentru scaunul PAGES și o campanie Kickstarter menită să adune fonduri pentru dezvoltarea brandului – mai multe materiale, mai multe geometrii, mai multe culori. Campania a luat sfârșit (și și-a depășit targetul) la finalul lunii mai, în același moment în care PAGES a câștigat “The Cleverest Awards 2019” oferit de Architectural Digest și a fost nominalizat în selecția “50 Products We Don’t Want to Live Without!” a aceleiași publicații. Pagini istețe care ne ne ajută să fim confortabili, deci!

Din august, producătorii au început livrarea internațională a scaunelor, așa că, dacă îți dorești să dai pagina în amenajarea ta (wink-wink), poți apela la pagina de Kickstarter a PAGES – prețurile pornesc de la 550 euro, dar îți recomandăm să iei legătura direct cu echipa Vanguard Industries pentru detalii.

Bonus

Despre lectură ca surse de inspirație pentru design ți-am mai povestit de-a lungul vremii – îți facem acum un kind reminder ca să-ți completezi lista de cumpărături viitoare 🙂

Proiectul Luminish: Corp de literă. Corp de Carte. Corp de Iluminat – “Small Recycled Paper Manufactory in Bucharest” propune serii limitate de corpuri de iluminat, lucrate manual din deșeuri de hârtie și diferite inserturi, cu marcă artistică (watermark, tipar, desen). Unul dintre modelele de lămpi oferite este creat în premieră, prin tehnica mulajului cu hârtie manuală, complet diferită de papier-mâché. Proiectul aparține Asociației Ordinul Manufacturierilor și a fost derulat în 2014, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Țăranului Român și susținut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei.

Raftul simpatic pentru cărți pe care ți-l poți face în 6 pași simpli – un mic update pentru decor DIY.

Proiectul Book Cover Tee a fost conceput de Plăcerile lui Noe ca o biblotecă purtabilă.

Barcelona

Nu puteam încheia povestea fără biblioteca magică pe care am descoperit-o într-o casă din Barcelona, o amenajare care jonglează cu volumele în volume și structurile transparente.

Lectură plăcută! 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed