Câteva bijuterii de design pe lista noastră de cadouri la Made in RO – Târg de design românesc

Printre cadourile home&deco de la Made in RO – Târg de design românesc am strecurat pe lista noastră de shopping și câteva bijuterii senzaționale. Pentru că aplicațiile designerilor de bijuterie, ce reprezintă o secțiune mică a târgului Made in RO ne-au convins că merită să vi-i prezentăm și să completăm astfel stylish lista de cadouri de Crăciun. Mai ales că un strop de fashion face foarte bine în decor. 🙂

În weekend, pe 20 și 21 decembrie, vă așteaptă să vă prezinte chiar ei colecțiile la Impact Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5, chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc).

Vizual Made in RO 5 final - low res

Am selectat colecția de bijuterii semnată Noha Nicolescu pentru că cerceii ei și mai ales colierele din argint și fetru ne pun în fața unei dileme estetice: să le purtăm la gât sau să le admirăm în rame de tablouri. 🙂 Exagerăm un pic, însă argumentul e, pe scurt, acesta: Noha are o sensibilitate a liniei ce poate transforma orice mix de materiale într-o compoziție artistică. Dovada:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (18)

Coliere și cercei ce îmbină argintul cu fetrul colorat. Și, da, cu roșu și verde – în culori de sezon.

Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (7)

O altă colecție care ne-a convins, prin linia ei arhitecturală, este cea semnată de Ioana Ardelean – A 47-a. Ioana subliniază materialitatea brută a argintului – nu mai vezi metalul acela ușor strălucitor, delicat, ci îl vei percepe ca pe un construct în sine, parcă cioplit ca piatra. Despre materialitate și linii arhitecturale redate în argint, prin inelele de mai jos:

Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (2) Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (3) Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (4)

Designerii Ioana Streza și Alex Burlacu au creat, în 2014, Contemporia, un brand de bijuterie care lansează la Made in RO – Târg de design românesc două colecții noi: Cupcakes și Colaj. Ne-au plăcut ludicul din Cupcakes și “grafica” bijuteriilor Colaj.

Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (11)Colecția Cupcakes: argint și bile colorate din lână care merg de minune cu puloverele călduroase și serile lungi de iarnă!

Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (12)Colaj este o colecție prin care bucăți din diferite metale, de diferite forme, capătă o nouă viață, alcătuind corpuri amalgamate din argint, cupru și alamă.

Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (14)

Life in Mono (designer Tana Enedi) este un brand de bijuterie lansat anul acesta, iar creatoarea lui a realizat după mulți ani în publicitate că și-ar dori ca job-ul să fie… designer de bijuterie. Colierele Life in Mono întorc priviri și rezumă concentrat momente de viață. Sunt apariții puternice.

Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (5)Rainy Day. Keep calm, în weekend, la Made in RO, se anunță soare!

Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (8)Head in the Clouds

Ne-au impresionat inelele din argint inspirate de cutiile de cadouri, semnate Brielle Bijoux (designer Gabriela Secarea). Colecția Cutiuțe este special pregătită de Gabriela pentru Made in RO – Târg de design românesc, unde o va expune în premieră:

“Pornind de la tema acestei ediții a Made in RO – cadouri creative, mi-am amintit bucuria cu care deschideam cutiile de cadouri când eram copii. Am recreat cutiile în miniatură, transformându-le în patru inele şi un pandantiv. Toate cele cinci piese sunt din argint, iar capacele, care pot fi închise sau deschise, sunt lucrate în filigram”, ne-a spus Gabriela.

Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (1) Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (15) Sunt senzațional lucrate!Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (16)

Let is Snow, let is Snow, let is Snow… ne colindă colecția semnată Anca Pandrea ce va fi prezentată în acest weekend, la Made in RO. Sense of Snow vorbește despre o iarnă personală transpusă în argint, cu străluciri de pietre semiprețioase și filigran lucrat manual. Ne-au atras intertextualitatea ei și plierea pe mood-ul iernatic.

Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (4)

Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (3)Am purta acești cerecei în cele mai friguroase zile de iarnă!
Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (1)

Delicatețea bijuteriilor semnate de designerul Bianca Grin ne-a cucerit. Vin cu o “caligrafie” grațioasă, suavă pe suprafața de argint. Preferatele noastre sunt butonii și colierul din colecția Kiss Me Under the Milestone:

Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (9) Butoni și colierBijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (10)

De ce ne plac creațiile lui Alin Teglaș? E simplu: nu încetează să ne surprindă cu intertextualitățile și personajele lui din taste reciclate și cabluri de computer dezafectate. Cu toții visăm la vacanță. Aceasta ar fi broșa prin care care vă dorim călătorii sprâncenate, după ce luați cadourile de la Made in RO weekendul acesta, firește.

Bijuterii Made in RO - Targ de design romanesc - Designist (6)

Acesta este doar un preview pentru sutele de cadouri de design românesc pe care le vei descoperi în weekend, pe 20 și 21 decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc  @ Impact Hub Bucharest (chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc). Tot aici îi vei cunoaște și pe designeri și vei interacționa cu ei direct.

FB cover Made in RO Parteneri desgineri Accesoriile fashion defilează cu stil la Made in RO

Facebook event: aici. Invită-ți și prietenii. icon smile Accesoriile fashion defilează cu stil la Made in RO

Iată unde trebuie să ajungi:

Locatia Impact Hub Accesoriile fashion defilează cu stil la Made in RO

Fotografii: prin brandurile și designerii menționați în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed